Avokado-maissikeitto/Avocado and Sweetcorn Soup
Hernekeittoa? Eh-hei! Tässä jälleen yksi Champneys-resepti: avocado-maissikeittoa. Kevyttä ruokaa viikon alkuun (olemme siis oikeasti syöneet viikonlopun aikana sekä pizzaa että hampurilaisia...hyvin menee!!!).
Avokado-maissikeitto
oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
n. 200 g purkkimaissia, valutettuna
2 kypsää avokadoa
1 rkl soijakastiketta
0,7 l kanalientä (tai kasvislientä)
1 rkl crème fraîchea
2 rkl tuorepuristettua sitruunan mehu
merisuolaa myllystä
cayennepippuria
Kuumenna oliiviöljyä korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja puolet maissista öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja hieman pehmeää. Muusaa avokadot ja lisää muusi pannuun kanaliemen ja soijakastikkeen kera. Anna kiehahtaa ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 20 minuuuttia. Sekoita seos tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada keitto puhtaaseen kattilaan ja lisää loput maissista. Anna keiton vielä lämmetä hieman. Ota pois liedeltä ja sekoita mukaan crème fraîche ja sitruunanmehu ja mausta suolalla ja cayennepippurilla.
Odotin, että keitosta olisi tullut kauniin hennonvihreää, ja niinhän siitä tulikin. Mutta se tosiaan näytti aivan hernekeitolta ja muistutti myös hernekeittoa koostumukseltaan. Tämä on hieman paksumpi keitto, josta varmasti tulee hieman juoksevampaa, jos sen siivilöi. En kuitenkaan siivilöinyt keittoa, jälleen kerran. Hieman tuhdimpi koostumus on ruokaisampi arki-illan pääruokana (ei niin, että tässä olisi mitään etu- tai jälkiruokia ollut, tämä oli ainoa ape tänä iltana...).
Keitto oli todella hyvää! Osasin kai nyt lisätä cayennepippuria niin, että Samppakaan ei lentänyt kattoon - eli sopivasti. Pippuria oli kuitenkin sen verran, että se antoi särmää muuten miedolle keitolle. Ja sitruunanmehu toi makuun mukavasti raikkautta.
Täyteen tästä keitosta tosin tuli. Kasviskeitto, josta tulee kunnolla täyteen ei ole ollenkaan pöllömpi juttu.
Pea soup? No-O! This is another Champneys-recepie: avocado and sweetcorn soup. A light dinner to start the week (we have seriously had both pizza and hamburgers this weekend...way to go!!!).
Avocado and Sweetcorn Soup
olive oil for frying
1 onion, finely chopped
1 clove of garlic, finely chopped
about a 200 g can of sweetcorn, drained
2 ripe avocados
1 tbsp soy sauce
0,7 l chicken stock (or vegetable stock)
1 tabls crème fraîche
2 tbsp fresh squeezed lemon juice
freshly ground sea salt
cayenne pepper
Heat the olive oil in a saucepan with a high edge. Sauté the onions, garlic and half of the sweetcorn in the oil until the onion is translucent and soft. Mash the avocados and to the pan with the chicken stock and soy sauce. Bring to the boil and let simmer at medium heat uncovered for 20 minutes. Blitz in a blender until smooth. Pour the soup into a clean saucepan and add the rest of the corn. Let the soup heat through once more. remove from heat and stir in the crème fraîche and lemon juice and season with sea salt and cayenne pepper.
I expected the soup to be a pretty pale shade of green. and so it was. But it truly did look like pea soup and also had the consistency of pea soup too. This is a slightly thicker broth, which would probably be more fluid if passed through a sieve. I did not, however, strain the soup this time either. Soup that is a bit thicker is a more substantial main course on a weekday (not that we had starters or dessert, this was the only fare this evening...).
The soup was very good! I guess I was able to add the right amount of cayenne pepper to the dish this time, meaning that Samppa didn't hit the roof. But there was enough pepper, however, to give the otherwise mild tasting soup some edge. And the lemon juice gave the soup some nice freshness.
This soup sure is filling too. A vegetable soup that makes you properly full, can't be a bad thing.
Kommentit
Lähetä kommentti