Ramen-keitto/Ramen Soup


Lisää soppaa! Mutta tässä ruoassa oli myös nuudeleita, joten kyseessä ei ole varsinaisesti keittoa. Tai miten sen nyt haluaa ottaa...

En yhtään tiedä, mistä resepti on peräisin. Olen leikannut sen jostain lehdestä ja liimannut ruokamuistikirjaan ehkä joskus viime vuonna. Kyseessä on ollut varmaan lehden laihdutusjuttu. Keittoa suositellaan paastopäiväksi. Ehkä kyseessä on 5:2 dieetti. Oli mikä oli, resepti on vaikuttanut sen verran mielenkiintoiselta, että olen sen leikannut irti ja laittanut talteen. Nyt oli vihdoin siis aika kokeilla reseptiä.

Tämä keitto on myös varsinaista kaamosruokaa, lämmintä, tulista ja täyttävää. Hyvin upposi kahden kilometrin uinnin jälkeen.


Ramen-keitto

8 annosta
400 g porkkanoita
200 g herkkusieniä
200 g parsakaalia
1 purjo (n. 200 g)
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
1 punainen chili
seesamöljyä
1/2 dl soijakastiketta
3 rkl riisietikkaa
2 l vettä
2 kanaliemikuutiota
180 g  riisinuudeleita

lisukkeet kahteen annokseen
180g katkarapuja
2 kovaksi keitettyä kananmunaa, halkaistuina

Suikailoi porkkanat, sipulit, herkkusienet ja purjo. Pilko parsakaali. Suikaloi chili ja hienonna valkosipuli.

Paahda kasviksia seesamöljyssä kuumassa wokissa viitisen minuuttia. Lisää inkivääri ja sekoita hetken. Lisää soija ja etikka ja niiden haihduttua vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet. Lisää lopuksi nuudelit ja anna niiden kypsyä kannen alla n. 3 minuuttia. Jaa keitto lautasille ja annostele päälle lisukkeet. Koristele haluttaessa tuoreella korianterilla. 

Okei, ensinnäkään en tajunnut, että sopaa todella tuli 8 annosta! Olisin voinut eilen illalla lukea reseptiä hieman tarkemmin. Sen sijaan vain kirjasin ostoslistaan ainekset ja määrät ja sillä hyvä. Söimme molemmat kylläkin varmaan kahden hengen annokset, ehkä suuremmatkin. Keittoa jäi kuitenkin ja sitä voi toki syödä huomennakin, mutta ensi kerralla taidan suosiolla puolitta reseptin.

Kuten mainitsin jo aiemmin, keitto oli hyvää. Suorastaan herkullista. Mieleen tuli Wrong Noodle Barin keitot, jotka nekin ovat hyvin herkullisia. Nyt kun olen kerran valmistanut ramen-keittoa, tekisin ainakin yhden asian eri lailla. Taisin keittää kasviksi ihan himpun verran liikaa. Ne olivat yhä jokseenkin al dente, mutta kasvisten kauniit värit olivat jotenkin ehtineet haalistua. Olisin mielelläni syönyt keittoa, jossa porkkanasuikaleet hekuisivat oranssina ja parsakaalin vihreä sävy olisi kirkas. Nyt siis kaikki sulautui vähän samaan, valjuun väriskaalaan. Ruoan pitää olla myös ilo silmälle, etenkin nyt pimeinä marraskuun iltoina.Ensi kerralla siis lyhyempi keittoaika kasviksille.

Pikaruokaa ramen-keitto ei ole. Vihannesten suikaloimiseen kuluu aikaa. Kaikki muu vielä meni, mutta ne hiivatin porkkanat meinasivat ajaa minut hulluksi. Lopuksi luovutin. En vain jaksanut suikaloida koko määrää.

Mutta jos on puhtia vihannesten suikalointiin (ja omistaa terävän veitsen) kehoitan kokeilemaan ramen-keittoa pimeiden iltojen piristykseksi.


More soup! But this dish has noodle too, so maybe it isn't quite soup. Or however one wants to call it...

I have no idea, where this recipe is originally from. I've cut it out of some magazine and glued it in my cooking note book maybe some time last year. I may have been in connection with some diet article. The soup is recommended for fasting days. perhaps it's for the 5:2 diet. Whatever it was, the recipe has been interesting enough for me to cut out and save. Now it was finally time to try out this recipe.

This soup is also great for dark November evenings, warming, packed with chili and wonderfully filling. This was a great meal after swimming 2 km today.

Ramen Soup

makes 8 portions
400 g carrots
200 g mushrooms
200 g broccoli
1 leek (n. 200 g)
2 red onions
2 cloves of garlic
1 tsp ginger paste 
1 red chili
sesame seed oil
1/2 dl soy sauce
3 tbsp rice vinegar
2 l water
2 chicken stock cubes
180 g  rice noodles

accompaniments
180 g shrimp
2 hard boiled eggs, halved

Thinly slice the carrots, onions, mushrooms and leek. Cut the broccoli into florets. Thinly slice the chili and mince the garlic finely.

Roast the vegetables in sesame seed oil in a hot wok. Add the ginger paste and stir for a moment. Add the soy sauce and the vinegar and after they have evaporated, add the water. break in the chicken stock cubes. Simmer, until the vegetable become a bit soft. Finally add the noodles and let them cook covered for 3 minutes. Serve the soup in individual bowl and add the accompaniments on top. Garnish with fresh coriander if desired. 

Okay, first of all I didn't realize that the recipe actual does make 8 portions! I should have read the instructions more closely. Instead I just wrote down the ingredients and the amounts in my shopping list. We both did eat the equivalent of two portions, or maybe more. There was soup left over however and of course we can have some tomorrow too, but next time I'll probably make half the amount of this recipe.

As I mentioned before, the soup was good. delicious actually. I was reminded of the soups at theWrong Noodle Bar, which are very tasty as well. Now that I have made ramen soup once, there is at least one thing I would do differently. I think I boiled the vegetables just a tad too long. They were still fairly al dente, but the beautiful colors of the vegetables had faded. I would have liked to eat a soup in which the carrot sticks would have been a glowing orange and the green of the broccoli a bright green. Now all the colors sort of just merged into one bland color scheme. Food should also be pleasing to the eye, especially now during this dark time of year. So next time less boiling of the vegetables.

Ramen soup is also not fast-food. Julienning the vegetables takes time. All the other vegetables were fine, but the damn carrots almost drove me nuts. Finally I gave up. I just didn't have the patience to julienne all of them.

But if you have the energy to finely slice vegetables (and own a sharp knife) I recommend you try ramen soup to bring cheer to the dark evenings.

Kommentit

Suositut tekstit