Nuudelisalaatti/Noodle Salad
Vietimme viikonlopun mökillä. Tämä oli ensimmäinen Kaukalosaari- viikonloppuni tänä kesänä! Lähdimme saareen lauantaina ja palasimme vasta tänään, maanantaina. Tämä aiheuttaa nyt tietenkin koko viikon ajan totaalista epätietoisuutta siitä, mikä viikonpäivä oikeasti on. Mielestäni nyt on sunnuntai. Kauhukseni myös tajusin, etttä tässä ei montaa työpäivää olekaan, ennen kun on taas juhannus!
Ensimmäisen mökkiviikonlopuksi päätimme tehdä suurta herkkuamme, eli savustettuja katkarapuja. Ne olivat yhtä herkullisia kuin aina. Ihan takuuvarma ruokalaji mökille. Lisukkeeksi valmistin nuudelisalaattia. Viime kesänä postasin vain katkarapujen savustsohjeen ja nuudelisalaatti jäi hieman vähemmälle osalle. Salaatti on kuitenkin niin herkullinen lisuke katkarapujen kanssa - ja muutenkin - että se saa nyt ihan oman lukunsa blogissa.
Ensimmäisen mökkiviikonlopuksi päätimme tehdä suurta herkkuamme, eli savustettuja katkarapuja. Ne olivat yhtä herkullisia kuin aina. Ihan takuuvarma ruokalaji mökille. Lisukkeeksi valmistin nuudelisalaattia. Viime kesänä postasin vain katkarapujen savustsohjeen ja nuudelisalaatti jäi hieman vähemmälle osalle. Salaatti on kuitenkin niin herkullinen lisuke katkarapujen kanssa - ja muutenkin - että se saa nyt ihan oman lukunsa blogissa.
Savustettu katkarapuateria/Smoked shrimp meal |
Nuudelisalaatti
350g riisinuudeleita
kourallinen tuoretta korianteria
1 rkl maapähkinävoita
1 kevätsipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl inkivääritahnaa
2 tl sambal oelek chilitahnaa
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl kalakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
tarjoiluun limelohkoja
Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Yhdistä kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Sekoita kastike nuudeleihin. Koristele salaatti tuoreilla korianterinlehdillä ja purista salaattiin tuoretta limeä juuri ennen tarjoilua.
Salaatti vain toimii niin loistavasti katkarapujen kanssa. Kaiken olisi nytkin viikonloppuna kruunannnut wasabimajoneesi, mutta kun kävimme kaupassa Kangasalla, oli mielessäni vain salaatti. Unohdin siis koko wasabimajoneesin! Yritimme paikata puutetta dipillä, jossa oli soijakastiketta ja sambal oelek chilitahnaa. Joo, ihan OK...kävi se syöminen näinkin. Mutta olisi se wasabimajoneesi vain ollut piste i:n päälle. Limenkin unohdin ja turvauduimme sitruunaan...
We spent the weekend at the cottage. This was my first Kaukalosaari weekend this summer! We left for the island on Saturday and only came back today, on Monday. This will of course result in me not knowing what day of the week it is all week. I keep thinking today is Sunday. To my horror I also realized that there will only be three working days before it is Midsummer!
We decided to make our favorite treat on our first week end at the cottage which is smoked shrimp. They were as delicious as always. A sure fire dish for the country place. As a side dish I made noodle salad. Last year I only posted the instructions for smoking the shrimp and the salad received less attention. The salad is however such a delicious side dish with the shrimp - and otherwise as well - that it will now have a chapter all its own in the blog.
We decided to make our favorite treat on our first week end at the cottage which is smoked shrimp. They were as delicious as always. A sure fire dish for the country place. As a side dish I made noodle salad. Last year I only posted the instructions for smoking the shrimp and the salad received less attention. The salad is however such a delicious side dish with the shrimp - and otherwise as well - that it will now have a chapter all its own in the blog.
Noodle Salad
350g rice noodles
a handful of fresh coriander
1 tbsp peanut butter
1 spring onion chopped finely
2 cloves of garlic finely chopped
1 tbsp ginger paste
2 tsp sambal oelek chili paste
2 tbsp honey
2 tbsp soy sauce
1 tsp fish sauce
2 tbsp rapeseed oil
lime wedges to serve
Cook the noodles according to the instructions on the packet and drain well. Combine all the ingredients for the sauce and mix well. Mix the sauce and the noodles. Garnish with fresh coriander leaves and squeeze fresh lime juice in to the salad just before serving.
The salad just works so perfectly with the shrimp. Everything would have been perfect if we had also had wasabi mayonnaise, but in the store at Kangasala all I had on my mind was the salad. I actually forgot the wasabi mayonnaise! We tried to make up for this by making a dip from soy sauce and sambal oelek chili paste. Yeah, OK... the shrimp were fine with the dip. But the wasabi mayonnaise would have been perfect. And I forgot the lime too so we had to resort to using lemon...
Kommentit
Lähetä kommentti