Paistettuja kampasimpukoita ja spagettia/Fried Scallops and Spaghetti
Hetki omaa aikaa vaihteeksi. Siitä onkin aikaa, kun olen saanut viettää rauhallisen illan ihan itsekseni (tai no, corgi seuranani tietenkin...). Silloin pitää ehdottomasti suunnitella itselleen sellainen illallismenu, joka sisältää sellaisia raaka-aineita, joista mina ja vain minä pidän.
Taannoinen kampasimpukkakokeilumme ei tehnyt Sampaan mitenkään hyvää vaikutusta. Kampasimpukat olivat hänen mielestään aivan liianpehmeää purtavaa ja hän oli ehdottomasti kuvitellut kyseisen herkun olevan aivan erilaista. Itse kyllä pidän kampasimpukoista, mutta tavallaan ymmärrän, mitä Samppa tarkoittaa. Siksipä kiinnostuin Hesarin kampasimpukkaspagetti reseptistä, koska siinä simpukoiden paistamisaika oli peräti neljä minuuttia, normaalin minuutin per puoli sijaan.
Siispä kun Samppa suuntasi luokkakavereiden tapaamiseen Coronaan, lähdin itse ruokaostoksille. Kävin ensin Tokyon myyjäisissä, joista löysin useammankin kivan jutun joulua varten ja sieltä sitten suuntasin intoa puhkuen kauppakeskuksemme K- kauppaan, joka aina jotenkin tuntuu vähän laadukkaammalta kaupalta kuin kilpaileva S-syhmän kauppa (siellä käydään arkena...ja toisaalta - meidän K:ssa on surkea leipävalikoima, yllättäen Ässässä on paljon parempi).
Näin simpukkaspagetin ohje menee:
Paistettuja kampasimpukoita ja spagettia
4 annosta
20 kampasimpukkaa
2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
50 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
1 ruukullinen kirveliä
1 tl sormisuolaa
2 pyöräytystä ,mustapippuria myllystä
1 dl oliiviöljyä
500 g spagettia
Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa simpukat paperilla, sillä paistopinnan pitää olla kuiva. Suolaa simpukat.
Paista simpukat kahdessa erässä. Laita pannulle ensin vain oliiviöljyä. Pannun ja öljyn on oltava kuumia, kun laitat simpukat pannulle. Minuutin paistamisen jälkeen lisää voi pannulle. Valele lusikan avulla simpukoita paistorasvalla. Paista noin 4 minuuttia ja anna vetäytyä sen jälkeen 1-2 minuuttia. Paista vain toiselta puolelta.
Raasta sitruunasta kuori, nypi kirvelistä kukinnot. Lisää kuoriraaste, kirveli, suola ja pippuri oliiviöljyyn. Jätä hetkeksi odottamaan.
Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan. Valuta spagetti ja laita takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon sitruunankuorella ja kirvelillä maustettu oliiviöljy.
Valele juuri ennen tarjoilua kampasimpukat vielä kertaalleen paistorasvalla. Annostele spagetti ja simpukat lautaselle ja tarjoile heti.
Ruoka oli erittäin herkullista! Oikea määrä suolaa toi ruokaan todella syvää makua. En tarkoita, että ruoka olisi ollut valtavan suolaista, vaan nimenomaan maukasta. Raaka-aineissa ei ollut mitään valtavan ihmeellistä mutta nyt makuyhdistelmät vain olivat niin harvinaisen kohdallaan. Kampasimpukat eivät olleet niin pehmeitä, kuin ehkä yleensä mutta neljän minuutin paistaminen ei kuitenkaan tehnyt niistä sitkeitä.
Tein puolikkaan reseptin annoksesta. Yhdessä Pirkka kampasimpukkapaketissa (joita löytyy pakastealtaasta) oli kymmenen simpukkaa. Kahden hengen annos oli oikein sopiva minulle!
Tätä ruokaa tuskin haluaa valmistaa kovin suurelle porukalle. Yksi ruokailija on itse asiassa oikein sopiva porukka, kaksi maksimi. Annos pitää tarjoilla ja syödä heti, eli ellei emäntänä halua olla vain koko ajan kahlehdittuna hellaan muiden nauttiessa ruoasta, kannattaa harkita muuta vierasruokaa. Omaa aikaa- iltaan tämä sopii mainiosti.
Palanpainikkeeksi kampasimpukkaspagetin kanssa nautin Anselmann valkoviiniä. Hesari suositteli kampasimpukkaspagetin kanssa 26,90€ maksavaa chablis-viiniä, joka epäilemättä on ihanaa mutta jonka hinta sai hyvin mietteliääksi. Oma, sukuni (pienen mutta sairaan...) ja edesmenneen Pirkko K. Koskisen suosima Anselmann maksaa alle kympin Alkossa ja on sekin erittäin hyvää. Suosittelen.
Some time to myself for a change. It's been a while, since I have spent a quiet evening by myself (or well, with the corgi to keep me company of course...). When that happen I have to immediately paln a menu for myself with ingredients, that I and only I like.
Our recent scallop experiment did not make a very big impression on Sampaa. He thought scallops were much too soft in texture and he had absolutely imagined this delicacy to be something quite different. I like scallops, but in a way I get what Samppa means. That why I was very interested in the Helsingin Sanomat scallop recipe, because the scallops were fried for four minutes instead of the usual one minute per side.
So when Samppa left to meet his former class mates in Corona, I went grocerie shopping. First I went to the Tokyo bazaar, where I found several fun things fir Christmas and the from there I headed with much enthusiasm to the K-market at our mall. The K-market just always seems to be a bit better than it's competitor S-market (we shop there during weekdays...and on the other hand - our K has a lousy selection of bread, surprisingly S is much better).
This is how the recipe for scallop spaghetti goes:
Paistettuja kampasimpukoita ja spagettia
serves 4
20 scallops
2 tsp salt
1 dl olive oil
50 g butter
grated peel of one lemon
1 pot of chervil
1 tsp salt
2 twists of black pepper from the mill
1 dl olive oil
500 g spaghetti
Defrost the scallops according to the instructions on the packet. dry the scallops on kitchen paper, as the frying surface must be dry. Season the scallops with salt.
Fry the scallops in two batches. Firs pour only olive oil into the pan. The pan and the oil must be hot, when you place the scallops in the pan. After a minute of frying add the butter to the pan. Baste the scallops with the olive oil butter mixture with the aid of a spoon. Fry for 4 minutes and let rest in the pan for about 1-2 minutes. Only fry on one side.
Grate the lemon zest and break the florets from the chervil. Add the lemon zest and chervil to the olive oil and season with salt an pepper. Se a side for a moment.
Cook the spaghetti according to the instructions on the packet. Drain the spaghetti and put back into the saucepan. Mix in the olive oil with the lemon zest and chervil.
Baste the scallops one more time just before serving. Serve the spagetti and scallops immediately in individual pasta bowls.
The food was extremely delicious! The right amount of salt really gave the dish some depth. I don't mean, that the food was very salty, but that it was very tasty. The ingredients weren't in a any way different but now the combination of flavors just came together perfectly. The scallops weren't as soft as usual but frying them for four minutes did not make them too chewy either.
I made half the amount in the recipe. One Pirkka scallop package (that can be found in the frozen food department) had ten scallops. A serving for two was just perfect for me!
You probably would not want to make this food for a larger group of people. One person is actually just perfect, two is the maximum. The dish has to be served and eaten at once, so if the hostess does not want to be chained to the stove all the time, while others enjoy their food, it is wizer to choose some other dish to serve. But for a solitary evening this is perfect.
I washed the scallop spaghetti down with some Anselmann white wine. The wine recommendation in the Helsingin Sanomat for the scallop spaghetti was a 26,90€ chablis, which no doubt is wonderful. The price just made you think twice. My own, my family's and the late Pirkko K. Koskinen's favorite wine Anselmann costs under ten euros at Alko and it is very good. I highly recommend it.
Kommentit
Lähetä kommentti