Saltimbocca sliderit broilerista/Chicken Saltimbocca Sliders
Tämä on HER-KUL-LISTA!!!!!
Olemme löytäneet jälleen uuden
grilliherkun, tämän kesän uutuuden. Resepti on jälleen Glorian ruoka & viini
lehdestä, tämän vuoden numerosta 4, jossa on muutakin grilliruokaa. En ole
oikein tähän mennessä syttynyt uusille Glorian ruoka & viini lehdille,
joita hankin pari kappaletta ennen lomaa. Mielestäni niissä vanhoissa lehdissä
joita minulla on vuodelta 2008 oli paljon mielenkiintoisempia reseptejä. Nyt
kenties perehdyn uudella innolla uusiinkin lehtiin!
Piti ihan katsoa Wikipediasta, mitä
sliderit oikein ovat. Ne ovat pieniä hampurilaisia. Koko olikin yksi niistä
seikoista, joka teki tästä hampurilaisesta niin ihanan. Se tosiaan on pieni,
joten ihania namipaloja voi syödä monta!
Saltimbocca taas tarkoittaa "hypätä
suussa" italiaksi. Isäni kertoi minulle tämän aikoinaan ja sanoi, että
nimi tulee siitä että ruoka suorastaan hypähtää suussa, koska on niin maukasta.
Tässä slider- versiossa on muitakin keskeisiä elementtejä saltimboccasta:
kapriksia, pekonia ja salviaa. Vain broileri on innovaatio, yleensä saltimbocca
tehdään vasikasta.
Tässä ohje herkku-slideriin:
SALTIMBOCCA-SLIDERIT BROILERISTA
8 kpl
4 broilerin rintafileetä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
muutama salvianoksa
8 viipaletta pekonia tai ilmakuivattua
kinkkua
lisäksi:
8 pientä sämpylää
1 dl kaprismajoneesia
1 ruukku ruccolaa
1 1/2 - 2 dl parmesaanilastuja
Tee ensin kaprismajoneesi, eli valmista perusmajoneesi ja lisää siihen 2 rkl kapriksia.
Nuiji broilerifileet ohuiksi. Leikkaa ne
kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille.
Kietaise pekoni- tai kinkkuviipaleet fileiden ympäri ja kiinnitä ne
cocktailtikuilla.
Paista broilerit keskilämmöllä grillissä
läpikypsiksi.
Halkaise sämpylät ja grillaa niihin rapea
pinta. Levitä hieman kaprismajoneesia sämpylöille. Nosta ruccolaa, parmesaania
ja broilerifileet päälle. Viimeistele lopulla majoneesilla.
Uskokaa: nämä pikkupurilaiset ovat aivan
taivaallisen hyviä! Jos olette jossain grillin äärellä tänä kesänä, kokeilkaa
näitä ihmeessä. Olin itse täysin myyty ensipuraisusta, samoin Samppa.
Taas tuli kyllä grillimestarilta jupinaa.
Fileet tarttuivat vähän grillin ritilään, joten pekoniin käärittyjä fileitä voi
hieman öljytä ennen grillaamista, vaikka ohjeessa ei sitä mainita.
Ja sitten...Hiton Kangasalan kaupat! Ei
salviaa missään (eikä avomaankurkkuja, eikä maustamattomia ribsejä...oli
suorastaan ihme, että löysimme maustamattomia broilerin rintafileitä -
Lidlistä). Käärin siis broilerin fileisiin ruccolaa. Ei taatusti sama juttu,
kuin salvia ja siis se ihka oikea makuelämys on yhä kokematta. No, sitä
odotellessa! Näitä pitää tehdä loman aikana uudestaan.
Kaprismajoneesi/Caper mayonnaise |
We have found yet a new barbeque delicacy, the novelty for this summer. The recipe is from Glorian ruoka & viini magazine, volume 4 of this year which has othet barbeque recipes a s well. I havent really warmed to the two new issues of Glorian ruoka & viini magazines which i purchased before the summer vacation. I thought the old issues from 2008 had more interesting recipes. Now I shall perhaps familiarize myself with the magazines with a new found interest!
I actually had to look up sliders on Wikipedia. They are small hamburgers. The size in fact was one of the things that made this hamburger so wonderful. It really is small, so you can easily eat more than one of these wonderful morsels!
Saltimbocca on the other hand means "to jump in the mouth" in Italian. My father told me this years ago and said, that the name comes from the food being so delicious it actually jumps in your mouth. This slider has other key elements of saltimbocca as well: capers, bacon and sage, Only the chicken is an innovation, usually saltimbocca is made from veal.
Here is the recipe for the delicious sliders:
CHICKEN SALTIMBOCCA SLIDERS
makes 84 chicken breast fillets
1/2 tsp salt
1/2 tsp ground black pepper
a few leaves of sage
8 slices of bacon or prosciutto
also:
8 small buns
1 dl caper mayonnaise
1 pot of arugula
1 1/2 - 2 dl Parmesan flakes
Make the caper mayonnaise first. Make a basic mayonnaise and add 2 table spoons of capers.
Pound the fillets thin and cut them in half. Season with salt and pepper. Place the sage leaves on the fillets and wrap them in bacon, securing with a toothpick.
Barbecue the fillet on a medium grill until well done.
Cut the buns in half and grill the surface crispy. Spread some caper mayonnaise on the bottom half of the buns. Top with arugula and Parmesan flakes and place the chicken fillet on top. Finish with the rest of the mayonnaise.
Believe me: this small hamburgers are just heavenly! If you are in the close proximity of a grill this summer, please try these. I was completely sold at first bite and so was Samppa.
There was muttering from the barbecue master chef again. The fillets stuck to the grate of the grill a bit, so the bacon wrapped fillets can be lightly oiled, although there was no mention of it in the recipe.
And then...darn the Kangasala stores! Sage was nowhere to be had (nor new summer cucumbers, or un-marinated ribs...it was positively a miracle we found un-marinated chicken fillets - in Lidl). I thus wrapped the chicken fillets with arugula. I bet it's not at all the same thing as sage and so the perfect taste experience is yet to be had. Well, next time! We just have to make these again during this vacation.
Kommentit
Lähetä kommentti