Munakoisokaviaari/Eggplant caviar
Okei, tämä on nyt vähän
hölmöä. Minulla ei nimittäin ole kuvaa tästä ruokalajista! Kävi kuten usein
käy, eli unohdin täysin kuvata ruokalajin. Kun juhlat olivat täydessä
vauhdissa, jäivät kaikki ajatukset kuvaamisesta unholaan ja keskityin vain
senhetkiseen tilanteeseen. Joka toki on hyvä asia. Mieluummin olen läsnä
vierailleni, kuin keskityn valokuvaamaan ruokia blogiini. Mutta silti... Täytyy
kuitenkin todeta, että munakoisokaviaari oli ilmeinen menestys, koska sitä jäi
ehkä reilut pari ruokalusikallista seuraavaksi päiväksi. Aivan liian pieni
määrä valokuvattavaksi. Tämä lisuke oli kuitenkin sen verran herkullista, että
kirjaan reseptin ylös ilman kuvaakin. Kaikki voivat sitten vain kuvitella,
miltä valmis tuote näyttää. Sentään sain vastapaahdetuista munakoisonpuolikkaista
kuvan!
Toisaalta, yhdistelin
pari eri keittokirjan reseptejä tehdessäni tätä munakoisokaviaaria, eikä
kummassakaan ollut kuvaa. Toinen kirja on Hariton Tuukkasen Venäläinen
keittokirja (Kustannusosakeyhtiö Tammi, 1991) ja toinen on Culinaria Russia
(Tandem Verlag GmbH, 2006). Edellisessä kirjassa munakoisokaviaari oli blinien
lisuke, jälkimmäisessä se oli zakuska. Eli molempi käy.
Minulla oli kyllä
epäilykseni munakoisokaviaarin suhteen. Munakoiso ei nimittäin ole kovin
kauniin väristä, varsinkaan silloin jos sitä paistaa. Se on harmaata. Mutta
kaviaariin lisättiinkin tomaattipyreetä, jolloin väristä tuli ihan hyvä. Ja
maku oli todella hyvä! Kun olin saanut munakoisokaviaarin tehtyä ja
varovaisesti maistoin sitä, sanoin ihan oikeasti ääneen itselleni "This is
GOOD!" (kyllä – sanoin sen eglanniksi).
Munakoisokaviaari
3 keskikokoista
munakoisoa
2 keskikokoista sipulia
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl hienonnettua
persiljaa
suolaa
mustapippuria
suolaa
mustapippuria
Halkaise munakoisot ja
ripottele pinnalle hieman suolaa. Nosta munakoisot uunipellissä 200 asteiseen
uuniin ja paahda n. 20 min. Kaada öljy paistinpannulle ja kuullota sipuli
siinä. Lisää tomaattipyree. Raaputa munakoisoista hedelmäliha ja paloittele.
Lisää munakoisot ja valkosipuli sekä mausteet pannulle ja paista 2-3 min. Jos seos
tuntuu liian kuivalta, lisää hieman vettä. Aja valmis seos tasaiseksi tehosekoittimessa.
Anna seoksen jäähtyä ja koristele tarjottava munakoisokaviaari
persiljasilpulla.
Okay, this is a bit silly now. I actually don't have a picture of this dish! It transpired, as is often the case, that I totally forgot to take any pictures of this dish. When the party was in full swing, all thoughts of taking photographs were forgotten and I just focused on the current situation. Which of course is a good thing. I'd rather prefer to be present to my guests, than take photographs for my blog. But still... It must be said though, that the eggplant caviar was a success, because there was about two tablespoons of leftovers for the next day. A far too small quantity to photograph. This side dish is so delicious, that I will write it down even without a picture. Everyone can then just try to imagine what the ready dish looks like. At least I got a picture of the roasted eggplant halves!
On the other hand, I combined recipes from two
different cook books whilst making this eggplant caviar and neither had
pictures. One book was
Hariton Tuukkanen's Venäläinen keittokirja (Kustannusosakeyhtiö Tammi, 1991)
and the other Culinaria Russia (Tandem Verlag GmbH, 2006). The former book
listed eggplant caviar as a side dish for blini and the later a zakuska. So I
guess either way is okay.
I did have my doubts about eggplant caviar. Eggplant
isn't exactly a very pretty color, especially if you cook it. It's grey. But
quite a bit of tomato paste was added to the caviar, and the color turned out
quite good. Ja maku oli
todella hyvä! And the taste was very good! When I had finished making the eggplant
caviar, I actually said to myself out loud: "This is GOOD!" (yes - I
said it in English).
Eggplant caviar
3 medium eggplants
2 medium onions
3 tbsp oli
3 tbsp tomato paste
3-4 cloves of garlic, finely chopped
2 tbsp chopped parsley
salt
black pepper
salt
black pepper
Split the eggplants in half and sprinkle some salt on
the surfaces. Put the eggplant halves on a baking tray and roast in the oven at
200 degrees for 20 minutes. Pout the oil in a frying pan and fry the onions
until golden. Add the tomato paste. Scrape the flesh from the eggplants and
chop roughly. Add the eggplant, garlic and spices to the pan and continue
cooking for 2-3 minutes. If the mixture seems too dry, add some water. Blitz
even in a blender and let cool. Decorate the eggplant caviar with chopped parsley before
serving.
Kyllä pitäs kuva olla!
VastaaPoistaNo, kohta on blinikestit jälleen. Jos vaikka tällä kertaa saisin otettua kuvan!
VastaaPoista