Munakoisokaviaari/Eggplant caviar




Okei, tämä on nyt vähän hölmöä. Minulla ei nimittäin ole kuvaa tästä ruokalajista! Kävi kuten usein käy, eli unohdin täysin kuvata ruokalajin. Kun juhlat olivat täydessä vauhdissa, jäivät kaikki ajatukset kuvaamisesta unholaan ja keskityin vain senhetkiseen tilanteeseen. Joka toki on hyvä asia. Mieluummin olen läsnä vierailleni, kuin keskityn valokuvaamaan ruokia blogiini. Mutta silti... Täytyy kuitenkin todeta, että munakoisokaviaari oli ilmeinen menestys, koska sitä jäi ehkä reilut pari ruokalusikallista seuraavaksi päiväksi. Aivan liian pieni määrä valokuvattavaksi. Tämä lisuke oli kuitenkin sen verran herkullista, että kirjaan reseptin ylös ilman kuvaakin. Kaikki voivat sitten vain kuvitella, miltä valmis tuote näyttää. Sentään sain vastapaahdetuista munakoisonpuolikkaista kuvan!

Toisaalta, yhdistelin pari eri keittokirjan reseptejä tehdessäni tätä munakoisokaviaaria, eikä kummassakaan ollut kuvaa. Toinen kirja on Hariton Tuukkasen Venäläinen keittokirja (Kustannusosakeyhtiö Tammi, 1991) ja toinen on Culinaria Russia (Tandem Verlag GmbH, 2006). Edellisessä kirjassa munakoisokaviaari oli blinien lisuke, jälkimmäisessä se oli zakuska. Eli molempi käy. 

Minulla oli kyllä epäilykseni munakoisokaviaarin suhteen. Munakoiso ei nimittäin ole kovin kauniin väristä, varsinkaan silloin jos sitä paistaa. Se on harmaata. Mutta kaviaariin lisättiinkin tomaattipyreetä, jolloin väristä tuli ihan hyvä. Ja maku oli todella hyvä! Kun olin saanut munakoisokaviaarin tehtyä ja varovaisesti maistoin sitä, sanoin ihan oikeasti ääneen itselleni "This is GOOD!" (kyllä – sanoin sen eglanniksi).

Munakoisokaviaari


3 keskikokoista munakoisoa 
2 keskikokoista sipulia
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Halkaise munakoisot ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Nosta munakoisot uunipellissä 200 asteiseen uuniin ja paahda n. 20 min. Kaada öljy paistinpannulle ja kuullota sipuli siinä. Lisää tomaattipyree. Raaputa munakoisoista hedelmäliha ja paloittele. Lisää munakoisot ja valkosipuli sekä mausteet pannulle ja paista 2-3 min. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää hieman vettä. Aja valmis seos tasaiseksi tehosekoittimessa. Anna seoksen jäähtyä ja koristele tarjottava munakoisokaviaari persiljasilpulla. 


Okay, this is a bit silly now. I actually don't have a picture of this dish! It transpired, as is often the case, that I totally forgot to take any pictures of this dish. When the party was in full swing, all thoughts of taking photographs were forgotten and I just focused on the current situation. Which of course is a good thing. I'd rather prefer to be present to my guests, than take photographs for my blog. But still... It must be said though, that the eggplant caviar was a success, because there was about two tablespoons of leftovers for the next day. A far too small quantity to photograph. This side dish is so delicious, that I will write it down even without a picture. Everyone can then just try to imagine what the ready dish looks like.  At least I got a picture of the roasted eggplant halves!

On the other hand, I combined recipes from two different cook books whilst making this eggplant caviar and neither had pictures. One book was Hariton Tuukkanen's Venäläinen keittokirja (Kustannusosakeyhtiö Tammi, 1991) and the other Culinaria Russia (Tandem Verlag GmbH, 2006). The former book listed eggplant caviar as a side dish for blini and the later a zakuska. So I guess either way is okay.

I did have my doubts about eggplant caviar. Eggplant isn't exactly a very pretty color, especially if you cook it. It's grey. But quite a bit of tomato paste was added to the caviar, and the color turned out quite good.  Ja maku oli todella hyvä! And the taste was very good! When I had finished making the eggplant caviar, I actually said to myself out loud: "This is GOOD!" (yes - I said it in English).

Eggplant caviar

3 medium eggplants
2 medium onions
3 tbsp oli
3 tbsp tomato paste
3-4 cloves of garlic, finely chopped
2 tbsp chopped parsley
salt
black pepper

Split the eggplants in half and sprinkle some salt on the surfaces. Put the eggplant halves on a baking tray and roast in the oven at 200 degrees for 20 minutes. Pout the oil in a frying pan and fry the onions until golden. Add the tomato paste. Scrape the flesh from the eggplants and chop roughly. Add the eggplant, garlic and spices to the pan and continue cooking for 2-3 minutes. If the mixture seems too dry, add some water. Blitz even in a blender and let cool. Decorate the eggplant caviar with chopped parsley before serving. 

Kommentit

  1. Kyllä pitäs kuva olla!

    VastaaPoista
  2. No, kohta on blinikestit jälleen. Jos vaikka tällä kertaa saisin otettua kuvan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit