Katkarapu-sinihomejuustopasta/Shrimp and Blue Cheese Pasta
Viime viikonloppuna lahjaksi
saadusta kolmen kilon Aura-juustokiekosta on vielä reilusti jäljellä, vaikka
olen jakanut sitä auliisti ystäville ja käyttänyt sitä myös ruoanlaittoon.
Maanantaina tein katkarapu-sinihomejuustopastaa. Reseptikirjani mukaan tämä
ruokalaji on kehitelty vuonna 1998, eli jo aika kauan aikaa sitten. Muistan
kyllä, miten ruokalaji sai syntynsä. Samppa oli nähnyt telkkarissa jonkun
itämaista keittiötä käsittelevän ruokaohjelman, jossa oli ollut tällainen
pasta. Vai oliko? Voiko esim. kiinalaisessa keittiössä olla pennepastaa? Nuudeleita kylläkin. No, anyway - Samppa
yritti silloin aikoinaan muistella mitä ruoka-aineita reseptissä käytettiin ja
itse yritin sitten valmistaa niistä aterian. Ja hyvinhän siinä kyllä kävi. Jos
ruokalaji ei varsinaisesti ole itämainen, on se kuitenkin herkullinen.
Raaka-aineidenkin sekoitus on aika omaperäinen, mutta toisaalta, missä niin
sanotaan, että ei voi yhdistellä katkarapuja, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä.
Totta kai voi!
Katkarapu-sinihomejuustopasta
öljyä paistamiseen
1/2 kesäkurpitsaa
200g herkkusieniä
300g crème fraîchea
400g katkarapuja (jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ne ensin kunnolla)
150g sinihomejuustoa
2 rkl Thai Sweet Chili kastiketta
mustapippuria
400g pennepastaa
Paloittele kesäkurpitsa ja herkkusienet ja paista ne pannulla öljyssä. Lisää chilikastike. Sulata sinihomejuusto nokareina lämpimään crème fraîcheen erillisessä kasarissa. Lisää katkaravut kesäkurpitsa-sieniseokseen. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Tarjoa kuuman pennepastan kera.
There is still plenty left of the three kilo blue
cheese disk that we got as a present last weekend, even though I have done my
best to divide it among my friends and I have also used it in food. On Monday I
made shrimp and blue cheese pasta. According to my recipe notebook, this dish
has been developed back in 1998, so quite a while ago. I do remember how the
dish came about. Samppa has seen an Asian cooking program on TV and this pasta
had been featured in it. Or had it? Can there be penne pasta in a Chinese dish
for example? Perhaps noodles would be more likely. Well, anyway - Samppa tried
to remember all the raw materials used in the recipe way back then and I tried
to make a meal of them. And it turned out pretty well. If the dish is not exactly
Asian, it certainly is delicious. The mixture of raw materials is quite unique,
but on the other hand, who says you can't combine shrimp, courgettes and
mushrooms. Of course you can!
Shrimp and blue cheese pasta
oil for frying
1/2 courgette
200g mushrooms
300g crème fraîche
400g shrimp (if you are
using frozen shrimp, thaw them well first)
150g blue cheese
2 tbsp Thai Sweet Chili sauce
black pepper
400g penne pasta
Slice the courgette and mushrooms and fry them in oil
in a pan. Add the chili sauce. Melt the blue cheese in warm crème
fraîche in a separate saucepan. Add the shrimp to the courgette and mushroom
mixture. Add the sauce and mix well. Serve with hot penne pasta.
Vieläkö on kolmen kilon Aura-juustokiekosta jäljellä paljon?
VastaaPoista...vai onko tullu jo peppureiästä pihalle? :D
VastaaPoista