Katkarapu-sinihomejuustopasta/Shrimp and Blue Cheese Pasta




Viime viikonloppuna lahjaksi saadusta kolmen kilon Aura-juustokiekosta on vielä reilusti jäljellä, vaikka olen jakanut sitä auliisti ystäville ja käyttänyt sitä myös ruoanlaittoon. Maanantaina tein katkarapu-sinihomejuustopastaa. Reseptikirjani mukaan tämä ruokalaji on kehitelty vuonna 1998, eli jo aika kauan aikaa sitten. Muistan kyllä, miten ruokalaji sai syntynsä. Samppa oli nähnyt telkkarissa jonkun itämaista keittiötä käsittelevän ruokaohjelman, jossa oli ollut tällainen pasta. Vai oliko? Voiko esim. kiinalaisessa keittiössä olla pennepastaa?  Nuudeleita kylläkin. No, anyway - Samppa yritti silloin aikoinaan muistella mitä ruoka-aineita reseptissä käytettiin ja itse yritin sitten valmistaa niistä aterian. Ja hyvinhän siinä kyllä kävi. Jos ruokalaji ei varsinaisesti ole itämainen, on se kuitenkin herkullinen. Raaka-aineidenkin sekoitus on aika omaperäinen, mutta toisaalta, missä niin sanotaan, että ei voi yhdistellä katkarapuja, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Totta kai voi!



Katkarapu-sinihomejuustopasta

öljyä paistamiseen
1/2 kesäkurpitsaa
200g herkkusieniä
300g crème fraîchea
400g katkarapuja (jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ne ensin kunnolla)
150g sinihomejuustoa
2 rkl Thai Sweet Chili kastiketta
mustapippuria
400g pennepastaa

Paloittele kesäkurpitsa ja herkkusienet ja paista ne pannulla öljyssä. Lisää chilikastike. Sulata sinihomejuusto nokareina lämpimään crème fraîcheen erillisessä kasarissa. Lisää katkaravut kesäkurpitsa-sieniseokseen. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Tarjoa kuuman pennepastan kera.



There is still plenty left of the three kilo blue cheese disk that we got as a present last weekend, even though I have done my best to divide it among my friends and I have also used it in food. On Monday I made shrimp and blue cheese pasta. According to my recipe notebook, this dish has been developed back in 1998, so quite a while ago. I do remember how the dish came about. Samppa has seen an Asian cooking program on TV and this pasta had been featured in it. Or had it? Can there be penne pasta in a Chinese dish for example? Perhaps noodles would be more likely. Well, anyway - Samppa tried to remember all the raw materials used in the recipe way back then and I tried to make a meal of them. And it turned out pretty well. If the dish is not exactly Asian, it certainly is delicious. The mixture of raw materials is quite unique, but on the other hand, who says you can't combine shrimp, courgettes and mushrooms. Of course you can!

Shrimp and blue cheese pasta

oil for frying
1/2 courgette
200g mushrooms
300g crème fraîche
400g shrimp (if you are using frozen shrimp, thaw them well first)
150g blue cheese
2 tbsp Thai Sweet Chili sauce
black pepper
400g penne pasta

Slice the courgette and mushrooms and fry them in oil in a pan. Add the chili sauce. Melt the blue cheese in warm crème fraîche in a separate saucepan. Add the shrimp to the courgette and mushroom mixture. Add the sauce and mix well. Serve with hot penne pasta.

Kommentit

  1. Vieläkö on kolmen kilon Aura-juustokiekosta jäljellä paljon?

    VastaaPoista
  2. ...vai onko tullu jo peppureiästä pihalle? :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit