Voipersilja kastike spagetille/Butter and Parsley Sauce for Spaghetti

Aurinkoisen perjantain helppo illallinen/A sunny Friday's easy dinner
Perjantai. Leppoisa työpäivä. Omaa aikaa illalla. Ihanaa.

Halusin tehdä itselleni jotain mahdollisimman hyvää mutta myös helppoa ruokaa. Olisin toki voinut tehdä sitruunapastaa, joka on helppoa ja herkullista, mutta halusin kokeilla jotain uutta. Olen joskus lukenut tästä yksinkertaisesta ruokalajista, varmaan jostain lehdestä, ja päätin joskus kokeilla reseptiä. Joskus oli siis ilmeisesti nyt.



Voipersilja kastike spagetille

kahdelle

3 rkl voita
1 pieni tai 1/2 suuri valkosipulin kynsi hienonnettuna
pari kourallista tuoretta persiljaa, karkeasti hienonnettuna
spagettia kahdelle hengelle
merisuolaa myllystä maun mukaan

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Valmista kastike. Sulata voi paistinpannussa, lisää hienonnettu valkosipuli ja sekoita n. 1/2 minuuttia. Sekoita voikastike kuumaan spagettiin ja lisää persilja, hyvin sekoittaen. Annostele kastike lautasille ja mausta merisuolalla maun mukaan.

Hyvää oli! Ja vaivatonta. Maku on miedompi kuin sitruunapastassa, enkä nyt käyttänyt niin paljon valkosipulia, kuin sitruunapastassa. Varmasti ihan hyvä niin. Saan luultavasti kuitenkin noottia huomenna siitä, että löyhkään valkosipulilta. Onneksi ei ole mitään menoa luvassa huomiselle, palstan kuokkimista lukuun ottamatta. Siellä ei vieno valkosipulin haju paljon haittaa!

Sitä paitsi, että tämä pasta on helppoa ja hyvää, on se melko edullistakin. Ainekset kahden hengen aterialle (jonka siis söin yksin...) oli alle viisi euroa. Ei paha!


Friday. An easy day at work. Time to myself. Bliss.

I wanted to cook something as good but as easy as possible for myself. Of course I could have mad lemon sauce for pasta, which is easy and delicious, but I wanted to try something new. Iv'e read about this sauce, probably in a magazine, and I decided I have to try the recipe sometime. It seems that sometime was now.


Butter and Parsley Sauce for Spaghetti

serves 2

3 tbsp butter
1 small or 1/2 clove of garlic, finely chopped
2 handfulls of fresh parsley, roughly chopped
spaghetti for 2 people
freshly ground sea salt to taste

Cook the spaghetti according to the instructions on the packet. Drain well. Make the sauce. Melt the butter in a saucepan, add the chopped garlic and mix for about 1/2 minute. Mix the butter sauce well with the hot spaghetti and add the parsley, mixing thoroughly. Transfer to pasta plates and season with ground sea salt to taste.


This was good! And effortless to make. The taste is milder than the lemon sauce for pasta is, and I didn't use so much garlic as for the lemon sauce. Probably a good thing. I'll probably still get comments about smelling of garlic tomorrow. Luckily we don't have anything on the agenda for tomorrow, except digging in the dirt at the allotment. There it won't much matter so much if I smell of garlic a little bit!

Appart from being easy to make and deliciou, this pasta is also quite inexpensive to make. Ingerdience for a meal for two (which I ate alone...) costa just under five euros. Not bad!



Kommentit

Suositut tekstit