Lipstikkapasta/Lovage Pasta


Kuka olisi vielä pari vuotta sitten uskonut, että olen näin intoutunut lipstikasta. En oikeastaan pitänyt sen mausta lainkaan. Nyt himoitsen lipstikan tuoksua ja makua! Ehkä on niin, kuten monien vahvojen mausteiden kohdalla, että lipstikassa on jotain sisäänrakennetun koukuttavaa. Blogista löytyy jo lipstikkakeiton resepti, tässä lipstikkakastike pastalle. Jälleen hyvin vaivatonta, varsinkin jos lipstikan hakee omalta palstalta, kuten itse teen.

Resepti on leikattu talteen jostain ammoisten aikojen Glorian ruoka & viini- lehdestä.

Lipstikkapasta

 4 hengelle

500g spagettia

kastike:
4 pientä kevätsipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
2 dl hienonnettua lipstikkaa
2 tl oliiviöljyä
1 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
2 tl mustapippuria myllystä
4 rkl notkeaa vuohenjuustoa (tai muuta tuorejuustoa)

Valmista kastike. Hienonna kevätsipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita ja lipstikkaa öljyssä pannulla muutama minuutti. Kaada kasvisliemi ja ruokakerma pannuun. Anna kastikkeen porista keskilämmöllä n 10 min.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Annostele pasta lautasille. Nosta ruokalusikallinen tuorejuustoa kunkin annoksen päälle.


Varsinkin vuohenjuusto antoi pastakastikkeelle lisäulottuvuutta. Pehmeä vuohenjuusto yhdistettynä muhkeaan lipstikan makuun toimii.


Reseptin annos oli neljälle hengelle ja se todellakin pitää paikkansa. Tein puolikkaan annoksen, josta jaksoin syödä...puolet. Spagetti on täyttävää, joten annos oli vallan riittävä. Vuohenjuuston lisäksi ruokaan kannattaa lisätä mustapippuria. Suolaa en kaivannut lainkaan.

Ja jos joku haluaa kokeilla reseptiä mutta on tuoretta lipstikkaa vailla, voi puoleeni kääntyä. Annalan palstalla se kasvaa komeasti ja sitä tulee ihan takuulla olemaan koko ajan yli omien tarpeiden!



Who would have thought a few years ago, that I would be so enthusiastic about lovage. I didn't actually like the taste of it at all. Now I covet the smell and taste of lovage! Perhaps it is so, as with many strong spices, that there is something naturally addictive about lovage. There is already a recipe for lovage soup in this blog and now here is one for lovage pasta. Again very easy, especially if you gather the lovage from you own allotment, as I do.

The recipe has been cut out eons ago from a Glorian ruoka & viini magazine.

Lovage Pasta

 serves 4

500g spaghetti

for the sauce:
4 small spring onions
2 cloves garlic
2 dl minced lovage
2 tsp olive oil
1 dl vegetable stock
2 dl cream
2 tsp freshly ground black pepper
4 tbsp soft goat's cheese (or cream cheese of your choice)

Prepare the sauce. Chop the white and green part of the spring onions. Peel and mince the garlic finely. Fry the onions and lovage lightly in oil for a few minutes.Pour the vegetable stock and cream in to the pan. Let simmer at medium heat for about 10 minutes.

Cook the pasta in salted water according to the instructions on the packet. Drain well.

Mix the sauce with the cooked pasta. Serve individually  from pasta plates. Place a spoonful of goat's cheese on top of each portion.

Especially the goat's cheese gave the pasta sauce an additional dimension. The smooth goat's cheese combined with the full taste of the lovage really worked.


The recipe if for four, and that is quite accurate. I made half a portion and managed to eat...well, half of that. Spaghetti is filling, so the helping was quite adequate  Apart from the goat's cheese, it's a good idea to add ground black pepper. I didn't feel the need to add salt at all.

And if someone wants to try out this recipe and is short on fresh lovage, you can turn to me. Lovage is growing  magnificently at the Annala allotment and there will surely be much more of it than we can ever use!




Kommentit

Suositut tekstit