Kana-tortilla wrapit/Chicken Tortilla Wraps
Vappupäivän
piknik-evääksi tein kana-tortilla wrapejä. Ne osoittautuivatkin varsin oivaksi
piknik-ruoaksi: helppoja tehdä, helppoja kääräistä folioon ja ottaa mukaan ja
helppoja syödä. Voiko parempaa ollakaan? Resepti on jälleen Nigella
Express-keittokirjasta (Nigella Lawson,Chatto & Windus 2007), jossa on
kokonainen luku pyhitetty retkieväille. Koska nämä wrapit (ja monet muut
Nigellan reseptit) onnistuivat niin hyvin, kokeilen mielelläni muitakin
kyseisen luvun ruokia, joita voi pakata mukaan piknikille. Nyt vain pitää
sitten järjestää uusi piknik pian!
Täyte muistuttaa paljon
kana caesar salaattia.
Kana-tortilla wrapit
175 g kypsennettyä
kanaa, revitty pieniksi suikaleiksi
50 g majoneesia
1 valkosipulinkynsi
puristettuna
50 g parmesanlastuja
100 g hienonnettua
jäävuorisalaattia
1/4 tl Worcestershire
kastiketta
suolaa ja pippuria maun
mukaan
4 maissitortillaa (pienempi koko)
Laita kaikki ainekset,
paitsi tortillat, kulhoon ja sekoita.
Aseta tortilla pöydälle
ja levitä täytettä 1/4 tortillaa. taita tortilla puoliksi (tyhjä puoli täytteen
päälle) ja taita tortilla sitten vielä kerran, muodostaen kolmion (ks. yllä
oleva kuva). Kääri tiivisti folioon ennen kun kuljetat tortilloja kassissa tai
korissa.
Okei, yllä oleva kuva on
aika aneeminen. Kuva Nigellan kirjassa on paljon upeampi! Löysin vain
vehnätortilloja ja maissitortillat olisivat takuulla olleet hieman iloisemman
värisiä. Lisäksi laitoin tortilloihin hieman liian vähän täytettä, kun tajusin,
ettei sitä niin kauheasti ollutkaan, vaikka tein tuplasatsin. No, täytyy
myöntää, että vähän venytin täytettä riittämään kymmeneen tortillaan, kun
oikeasti sitä olisi ollut riittävästi vain kahdeksaan. No, ensi kerralla olen
viisaampi. Maku oli ainakin hyvä.
Käytin täytteeseen yhden
kokonaisen valmiiksi grillatun kanan. Helpotti elämää suunnattomasti. Samoin
käytin ihan kaupasta ostettua majoneesia. Aina ei tarvitse tehdä kaikkea itse.
I made chicken tortilla wraps for the Vappu day picnic. They turned out to be excellent picnic food: easy to make, easy to wrap in foil and take with you and easy to eat. Can anything be better? The recipe is again from Nigella Express (Nigella Lawson,Chatto & Windus 2007), which has a whole chapter dedicated to food for eating on the hoof. Because these wraps turned out so well (as do many other Nigella's recipes), I will gladly try out some other recipes from this chapter to take to a picnic. Now we just have to areange a new picnic soon!
The filling is reminiscent of chicken ceasar salad.
Chicken Tortilla Wraps
175 g cooked chicken, shredded50 g mayonnaise
1 clove of garlic, crushed
50 g flaked Parmesan cheese
100 g chopped iceberg lettuce
1/4 tsp Worcestershire sauce
salt and pepper to taste
4 corn tortillas (smaller size)
Put all the ingredients, bar the tortillas, in a bowl and mix well.
Place a tortilla on the counter in front of you and spoon a quarter of your mixture onto 1/4 of the tortilla. Fold the tortilla in half by folding the filling-less half over the chicken mixture and then in quarter making a triangle (see above photo). Wrap well in foil before travelling.
Okay, the above photo is a bit anemic The picture in Nigella's book is much more gorgeous! I could only find wheat tortillas and corn tortillas would surely have been a cheerier color. Besides, I put too little filling in the tortillas, when I realized there actually wasn't that much filling, even though I made a double batch. Well, I do have to admit, that I stretched the filling to be enough for ten tortillas, when actually there was filling for only eight. Oh well, next time I'll be wiser. At least the taste was good.
I used a whole ready-grilled chicken for the filling. Made life so much easier. I also used ready-made mayonnaise. You don't always need to do everything yourself.
Kommentit
Lähetä kommentti