Vappu, osa 2/1 st of May, part 2
Absolut Spicy |
Vappuaatto oli sen verran leppoisa, että olimme reippaita ja raikkaita vappupäivänä, kun tapasimme ystäviä rautatieaseman edessä ja suuntasimme Ullanlinnanmäelle. Sääkin oli parantunut huomattavasti edellisen illan hurrikaaniin verrattuna. Aurinko paistoi ja lämmintäkin oli.
Ullanlinnamäellä
oli toki paljon porukkaa mutta löysimme kuitenkin piknik paikan ihan helposti.
Verrattuna viime vuoden Pori Jazz päätapahtumaan Kirjurinluodolla - jossa ei
meinannut edes löytää ruohikolta neliömetrin suuruista plänttiä - oli
Kaivopuistossa suorastaan väljää. En ole ollut Ullanlinnanmäellä vappuna
vuosiin. En varmaan pariinkymmeneen vuoteen. Muistikuvat tapahtumasta ovat
masentavat: paikalle piti raahautua todella aikaisin, kauhean krapulaisena
edellisen päivän riennoista; paikalla oli samanlaista krapulaista ja kohta
kännistä porukkaa ja homma meni enemmän tai vähemmän örveltämiseksi. Ovatko
juhlintatavat Suomessa siis kuitenkin muuttuneet vuosien varrella, vaikka monet
eivät niin usko? Ullanlinnanmäellä oli paikalla perheitä, lapset, koirat ja
piknik-korit mukana. Juominen oli ihan hillittyä kuoharin siemailua ja tunnelma
oli mitä miellyttävin. Emme rehellisesti sanoen nähneet ketään, joka olisi
ollut pahassa juhlakunnossa. Eikä paikalle tarvinnut mennä aamutuimaan!
Ullanlinnänmäki voisi siis tästä lähtien hyvinkin kuulua vappuperinteisiimme!
Meidän seurueeseen
kuului viisi aikuista, yksi murjottava teini (joka pääsi parin tunnin
murjotuksen jälkeen pakenemaan leffaan) ja yksi karkeakarvainen mäyräkoira.
Itse oli tehnyt piknikille mukaan kana-tortilla wrapejä ja rouva Pynnönen oli
sitten tuonut parikymmentä kiloa muuta ruokaa! Siemailimme kuohuviiniä ja
erikoisherkkujuomana oli mukana Absolut Spicyä kauniissa pullossa. Absolut
Spicy on virallinen pimujuomamme, jota miehetkin saavat maistaa ja jonka
resepti on alun perin kehitelty Radison Blu Royal Hotellin aulabaarissa. Sieltä
drinkkisekoituksen plagioimme ja kehittelimme sitä eteenpäin. Drinkin tarkka
sekoitusohje jääköön salaisuudeksi. Sen verran voin paljastaa, että pohjana on
Absolut Pears ja chiliä ja drinkistä löytyy kyllä potkua, niin maussa kuin
muutenkin. Varovaisuus kannattaa. Muuten muistilevy voi kärähtää!
Aurinkoisen
kolmetuntisen jälkeen olimme valmiita suuntaamaan kulkumme kohti Arabianrantaa.
Syötyämme taukoamatta useita tunteja oli jo korkea aika lähteä syömään vielä
tukeva ateria! Saimme lisää vieraita saavuttuamme kotiin ja ruokapöytämme
ympärille kokoontui seitsemän aikuista, yksi viisiviikkoinen vauva, yksi
karkeakarvainen mäyräkoira ja yksi corgi (toki vauva vaunuissa ja koirat
lähinnä pöydän alla...).
Vappuruokamme oli
perinteinen vorschmack,
kuten aiempinakin vuosina. Lisukkeet olivat myös perinteiset: uunissa
valmistettuja lohkoperunoita, maustekurkkuja, säilykepunajuuria ja smetanaa.
Vorschmack onnistui jälleen todella hyvin ainakin omasta mielestäni ja elleivät
vieraat nyt ihan kukkua puhuneet, oli ruoka kaikkien mielestä herkullista.
![]() |
photo Kati Rappe |
![]() |
Pöytä on ketettu/Dinner is served photo Kati Rappe |
![]() |
Oisko nameja?/Noms for me? photo Kati Rappe |
![]() |
Tyytymätön koiraemänta: liikaa muita koiria ja vauvoja paikalla/ A displeased doggy hostess: too many other woofies and babies on the scene photo Kati Rappe |
![]() |
Pienin vieras on Barca fani/The smallest guest is a Barca fan photo Kati Rappe |

Näin aurinkoisesti ja leppoisasti sujui vappu hyvien ystävien seurassa ja herkullisen ruoan parissa. Nyt olemme jo siis täysin valmiita vastaanottamaan kevään ja kesäkin, joten hyvä sään haltia: toimi sen mukaisesti!
Vappu Eve was so nice and laid back, that we were all bright eyed and bushy tailed the next morning when we met up with friend in front of the railway station and made our way to Ullanlinnanmäki. Even the weather was better compared to the hurricane of the previous evening. The sun was shining and it was even warm.
There were of course quite a lot of people at Ullanlinnanmäki but we found a picnic spot quite easily. Compared to the main event of Pori Jazz in Kirjurinluoto last summer - where you had difficulty findin even a tiny spot on the lawn to sit down - it was positively roomy at Ullanlinnanmäki. I haven't been to Ullanlinnanmäki for years. Probably twenty years. My memories of the event are depressing: you had to drag yourself there at the crack of dawn, really hung over from the previous day's festivities; everyone else there was much in the same way, hung over and pretty soon drunk again and the whole thing just turned in to a huge mess. Have Finns learned to party during the past years, although not all may agree with this? There were families at Ullanlinnanmäki with kids, dogs and picnic baskets and the atmosphere was most pleasant. Honestly, we didn't see anyone in bad shape. And you didn't have to go there at first light. Ullanlinnanmäki can well become one of our Vappu traditions from now on!
Our party was made up of five adults, one sulking teenager (who was allowed to escape to the movies after a couple hours of sulking) and one dachshund. I had made some chicken tortilla wraps and Mrs. Pynnönen had brought a ton of food! We sipped bubbly and as a special drink we had some Absolut Spicy in a pretty bottle. Absolut Spicy is our official chick drink, that guys can drink too and that has originally been developed at the Radison Blu Royal Hotel lounge bar. That's where we plagiarized it from and developed it some more. We'll keep the exact mixture a secret but all I can sayis that it has Absolut Pears and chili in it and it hits a mean punch, meaning the taste and also otherwise too. Caution is advised. Otherwise your memory disc can be scorched!
After a sunny three hours, we were ready to make out way towards Arabianranta. After eating non stop for three hours it was high time to have a hearty meal! We got a few more guests upon arriving at home and so seven adults, a five-week old baby, a dachshund and a corgi gathered at our table (the baby in his carriage and the dogs under the table, of course...).
Our Vappu dish was traditionally vorschmack, as in earlier years. The side dishes were traditional as well: oven baked potato wedges, gherkins, canned beetroot and sour cream. I think the vorschmack turned out very nicely and unless the guests actually lied, it seemed that everyone thought it was delicious.
A sunny, laid back Vappu with good friend and good food. Thus we are totally ready to welcome the spring and even summer, so dear weather fairies or elves or whatever: please act accordingly!
Kommentit
Lähetä kommentti