Parsaa ja hollandaisekastiketta/Asparagus with hollandaise sauce
Kokeilin eilen jälleen kerran tehdä hollandaisekastiketta. Yritän tehdä sitä joka vuosi, ja joka vuosi se on juoksettunut. Olen joka vuosi kokeillut uutta reseptiä, siinä toivossa, että vihdoinkin löytäisin sen oikean. En ole löytänyt.
Ystäväni jakoi Facebookissa linkin Glorian ruoka & viini- lehden kotisivuille, jossa oli jälleen uusi resepti hollandaisekastikkeelle. Koska aika moni tämän lehden resepti on ollut todella hyvä, päätin kokeilla tätä hollandaisekastikkeen reseptiä. Eihän siinä menettäisi mitään. Jos kastike jälleen juoksettuisi, viskaisin sen vain menemään ja söisimme parsat vaikka vain voin kera.
Käydessäni kaupassa, vastustin kiusausta ostaa Knorrin valmista hollandaisekastiketta, joka oli sijoitettu kätevästi vihannesosastolle parsojen viereen...
Kaikki, jotka näkivät Facebook postaukseni eilen, tietävät miten kastikkeen kanssa kävi. ONNISTUIN!!!!! Kastikkeesta tuli aivan täydellistä. En voinut ensin uskoa asiaa, mutta niin se vain oli, että sain aikaiseksi sileän ja ihanan makuisen hollandaisekastikkeen.
Linkki resepteihin on tässä: http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/parsaa_hollandaise?fb_action_ids=10151454789913099&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151454789913099%22%3A493898483992168%7D&action_type_map=%7B%2210151454789913099%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D. Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen. Pari vinkkiä voin silti antaa. Reseptissä sanotaan, että keltuaiset, vesi ja etikka laitetaan vesihauteeseen, kun vesi poreilee. Minua pelotti jopa tehdä niin. Aiemmat juoksettumiset ovat nimenomaan johtuneet liiallisesta lämpötilasta. Nyt laitoin keltuaiset, veden ja etikan vesihauteeseen niin, että hella ei ollut edes vielä päällä. Sitten lämmitin vesihaudetta hyvin alhaisella lämpötilalla, kunnes seos emulgoitui. Tämä toimi hyvin.
Parsoja paistoin enemmän kuin 5 min. Meidän huushollissa ei kunnian kukko laula, jos kasvikset ovat liian al dente!
Erinomainen parsaviini oli lahjaksi saatu Elsassin alueen muscat.
Hollandaisekastikkeen onnistuminen paransi ehkä hieman viimeviikkoisen megalomaanisen kakkukatastrofin aiheuttamaa tuskantunetta (kerron siitä myöhemmin, kun pystyn ajattelemaan asiaa...), joten lauantai-iltamme oli kulinaarisesti ja muutenkin mitä onnistunein!
My friend shared a link on Facebook to Glorian ruoka & viini- magazine's homepage, which had a new recipe for hollandaise sauce yet again. Because many of the magazine's recipes have been really good, I decided to try this one for hollandaise sauce. I had nothing to loose. If the sauce curdeld yet again, I could just throw it away and we could eat asparagus with just butter.
When I went to the store, I resisted the temptation to buy ready-made Knorr hollandaise, which was conveniently placed next to the asparagus in the veg department...
Everyone who saw my Facebook posting yesterday, know how the sauce turned out. I SUCCEEDED!!!!! The sauce was just perfect. I couldn't believe it to begin with, but yes, I had managed to make a smooth and delicious hollandaise sauce.
The link to the recipe is here: http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/parsaa_hollandaise?fb_action_ids=10151454789913099&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151454789913099%22%3A493898483992168%7D&action_type_map=%7B%2210151454789913099%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D. Everything essential can be found there. I can, however, give a few pointers. In the recipe it says to put the yolks, the water and vinegar in a double boiler, when the water is already simmering. Even that scared me. The former failures have been caused specifically because of too high temperatures. Now I put the yolks, water and vinegar in the double boiler when the stove was not even on yet. Then I heated the water in the boiler at very low heat until it emulsified. This worked well.
I fried the asparagus for more than 5 minutes. You will not get merits in this household, if the vegetables are too al dente!
An excellent wine with asparagus was a muscat from the Alsace region, that we had received as a gift.
Making the hollandaise sauce successfully made up a bit for last week's horrendous cake catastrophe (which I shall relate to you later, when I can bear to think about it...), so our Saturday evening was gastronomically and also other wise most pleasant.
Kommentit
Lähetä kommentti