Kahden suklaan muffinit


Nyt vielä viimeinen postaus viime viikonlopun ruuista. Valitettavasti kuvan laatu on aika surkea, epätarkka, eikä ollenkaan niin herkullisen näköinen, kun olisin toivonut. Mutta kaikki jo varmaan tähän mennessä tietävät kameraongelmani, joten näin tässä siis vain joskus käy (nappasin kuvan hätäpäissäni kesken kemujen: ei siis jalustaa, ei asetusten säätöä eikä valaistuksen miettimistä...).

Kuten jo aiemmin mainitsin, kyselin vieraaksi saapuvan 13-vuotiaan Iisakin ruokamieltymyksiä ja sain vastaukseksi "pasta ja suklaa maistuu aina". Pasta hoidettiin chorizo-pastasalaatin muodossa ja suklaata oli sitten oikein kunnolla tuhdeissa muffineissa.

Resepti on napattu LOVE FOOD Mmmm... Suklaa- keittokirjasta (Parragon Books Ltd. 2011), jonka löysin taannoin Suomalaisen Kirjakaupan alennusmyynnistä. Kirja suorastaan pursuaa erillaisia toinen toistaan ihanampia suklaareseptejä. Reseptejä on mukava lueskella vaikka iltalukemisina ja kuvat ovat tietenkin myös mahtavia. En ole kuitenkaan toistaiseksi tehnyt kirjasta muuta, kuin suklaabrownie-kakkupohjan cake popseja varten. Ehkä reseptejä on liikaa, ehkä ne ovat kaikki liian herkullisia. Jotenkin on jo tullut ähky, ennen kun on edes varsinaisesti toteuttanut yhtäkään reseptiä. Kirja on kuitenkin hyvin kattava, kun tarvitsee jotain suklaista täsmätuotetta, kuten juuri cake pops- pohjaa tai supersuklaista herkkua lapsille.

Kahden suklaan muffinit

n. 12 muffinia

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokasoodaa
100g tummaa suklaata paloina (Fazer Bak & Dessert Tumma)
100g valkosuklaata paloina (Fazer Bak & Dessert Valkoinen)
2 isoa munaa vatkattuna
300g smetanaa
6 rkl tummanruskeaa sokeria
80g voita sulatettuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane paperivuoat 12-paikkaiseen muffinipeltiin. Siivilöi jauhot, kaakao, leivinjauhe ja ruokasooda isoon kulhoon, lisää tummat ja valkosuklaapalat ja sekoita.

Pane munat, smetana, sokeri ja voisula eri astiaan ja sekoita hyvin. Lisää seos kuiviin aineksiin ja sekoita karkeaksi taikinaksi.

Jaa taikina paperivuokiin. Paista esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia tai kunnes muffinit nousevat ja antavat painettaessa myöten. Anna jäähtyä muffinipellillä 5 min. ja siirrä ritilälle jäähtymään kunnolla.

Kuten reseptistä käy ilmi, ovat muffinit täyttä tavaraa: kaakaota, tummaa suklaata ja valkosuklaata. Ja vielä smetanaa! Nämä herkut eivät todellakaan olleet sitä laktoositonta osastoa. Kommentti Iisakilta olikin "they were pretty rich", kun yritin tyrkyttää pojille toisia muffineja. Yksi kerrallaan riittää tätä sorttia. Näitä ei edes suklaahullu ahmi kovin monta. Tosin Oliver sai doggy bagiin kolme muffinia kotiin vietäviksi ja ilmeisesti ne olivat seuraavana päivänä kyllä tehneet kauppansa loistavasti.

Mutta oikein hyvin muffinit onnistuivat. En ole pahemmin muffineja aiemmin tehnyt, paitsi viime Halloweenina kun tein kummitusmuffineja Oliverin synttäreille. Ne eivät mielestäni oikein onnistuneet. Muffinit olivat aika kuivia, kun ideana kai on juuri se, että muffinit ovat kosteita ja meheviä. Nämä suklaiset onnistuivat kuitenkin jo paremmin. Pitänee vain tehdä erillaisia muffineja, jotta löytää sen ihan parhaimman koostumuksen. Niin se taisi tuorejuustokakkujenkin kanssa aikoinaan mennä. Saa kyllä harrastaa aikamoista kuntokuuria, jos meinaa huvikseen kokeilla erillaisia muffineja pitkin syksyä!

Löysin vihdoin ihan S-marketista kivan värisiä paperisia muffinivuokia, jotka eivät olleet ihan valtavia. Yleensähän tarjolla on kaupoissa vain tosi isoja, tylsän valkoisia paperivuokia. Muffineja tuli siis 14 reseptissä mainitun 12 sijaan. En laittanut niitä metalliseen muffinipeltiin, omassamme taitaakin olla vain 9 paikkaa. Vähän muffinit levisivät pelkissä paperivuoissa mutta ei mitenkään vaarallisesti.

Ja nyt voimme sulkea kannet tämän kyseisen illan ruokalistan osalta. Johan siitä on kohta viikko aikaakin!



Kommentit

Suositut tekstit