Chorizo-pastasalaatti


Luin jostain joskus, että pastasalaatti on jo nimenä ihana, koska nimenomaan sana salaatti saa meidät ajatteleemaan jotain terveellistä. Todellisuudessa monissa pastasalaatissa ei montakaan varsinaista vihannesta näy ja niin taitaa olla tämänkin pastasalaatin suhteen, jonka kehittelin viikonlopun buffet-menuta varten.

Tämä salaatti oli lähinnä suunnattu seurueen miespuolisille jäsenille, sekä aikuisille että lapsille. Varmasti suosio olisi ollut vielä suurempi, jos olisin laittanut salaattiin vaikka HK Bleuta chorizon sijaan, mutta niin pitkälle en sentään mennyt. Mutta aiempaan viitaten, ei salaatissa juuri vihanneksia ollut.

Tämä salaatti on muunnelma kana-pastasalaatista, jonka reseptin ystäväni Rebecka on vuosia sitten minulle antanut. Salaatti on todella maukasta ja olen jakanut reseptiä ystäväpiirissä ahkerasti. Jostain kumman syystä en ole sitä kyseistä reseptiä kuitenkaan vielä ehtinyt tänne blogiin kirjata ja tilanne pitää korjata ensi tilassa. Kyseisessä salaatissa on kuitenkin niin hyvä pohja, että olen usein miettinyt miten siitä saisi eriilaisia variaatioita, esim. liha- ja kalaversiot. Nyt syntyi sitten seuraava chorizo-salaatti.

Chorizo-pastasalaatti

300g  gnocchi-pastaa (simpukkapastaa)
400g chorizo-makkaraa
oliiviöljyä
rosmariinia
timjamia
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
120g parmesanjuustoa raastettuna
1 prk punaista pestoa
1 keltainen paprika kuutioituna
1 keskikokoisen parsakaalin kukintoja keitettynä al dente
8 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

Viipaloi chorizo-makkara ja laita uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja lisää rosmariini, timjami, suola ja mustapippuri ja sekoita ainekset hyvin. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada pasta lävikköön ja valuta kunnolla. Kaada pasta suureen kuhoon. Lisää parmesanraaste ja pesto, kun pasta on vielä lämmintä. Lisää chorizo ja muut ainekset pastaan ja sekoita hyvin.

Tajusin nyt vasta tätä kirjoittaessani, että unohdin laittaa salaattiin aurinkokuivattuja tomaatteja, vaikka niitä olisi ollut jääkaapissa! Varmasti tomaatit olisivat tuoneet vielä lisää makua salaattiin mutta kävi se syöminen ilmankin. Ehkä pojat eivät pahemmin koko aurinkokuivattuja tomaatteja olisi kaivanneetkaan, vaikka me tytöt olisimme lisämakua arvostaneet. Oh well, next time...

Parmesanraaste ja pesto kannatta lisätä lämpimään pastaan siksi, että juusto sulaa mukavasti lämmössä ja pestokin sekoittuu paremmin näin, kun jos sen lisäisi kylmään pastaan.


Kommentit

Suositut tekstit