Makkaraperunat ja mojokastike
Tämä ruokalaji voisi jopa kuulua kategoriaan "äijämättöä", jos pois jätettäisiin mojokastike, joka on koko ruokalajin juju. Tämä resepti löytyi samaisesta Ruoka Gloriasta, josta hampurilaisten reseptikin löytyi. Tämä numero olikin Kuuma kesä! -numero ja siitä löytyy todella monta kivaa kesäreseptiä mökille.
Nyt ei tarvittu uunia eikä tehosekoitinta!
Makkaraperunat ja mojokastike:
(Ruoka Gloria numero 53, 4/2008)
12 varrasta
12 keskikokoista uuden sdon perunaa
4 raakaa chorizomakkaraa
Mojokastike
8 valkosipulinkytnttä
1 pieni chilipalko
1 dl oliiviöljyä
1 rkl limettimehua
2 tl juustokuminaa
1 tl paparikajauhetta
1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Tee mojokastike. Silppua chili. Kuullota valkosipuli ja chili oliiviöljyssä keskilämmöllä n. 5 minuuttia., älä ruskista. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon.
Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Anna jäähtyä.
Puolita perunat. Viipaloi makkarat. Tikuta perunat ja makkarat vartaisiin. Sivele vartaat mojokastikkeella. Voit säästää loput kastikkeesta tarjoilua varten.
Grillaa vartaat kypsiksi, ne kypsyvät n. 10 minuutissa. Kääntele vartaita grillaamisen aikana.
Aika helppoa siis. Omia sovelluksiani oli jälleen chilipalon korvaaminen sambal oelek- chilitahnalla. Chorizomakkarat korvasin surutta ihan tavallisella Kabanossilla, makuina kebab ja pippurijuusto. Samppa olisi takuulla masentunut, jos mökillä grillattava makkara olisikin ollut jotain hiiden chorizoa. Aivan turhaa hienostelua! Kabanossia kehiin vaan. Mojokastikeeseen lisäsin tuplasti öljyä, muuten seos olisi ollut enemmänkin tahnaa kuin kastiketta. Perunat olivat niin pieniä ja sieviä, että tikutin ne kokonaisina ja käytin siis 24 perunaa. Vartaat tarjottiin jälleen maissin ja salaatin kera.
Hyvää oli. Maku vain parani, kun vartaita dippaili jäljelle jääneeseen mojokastikkeeseen.
Nyt ei tarvittu uunia eikä tehosekoitinta!
Makkaraperunat ja mojokastike. |
Makkaraperunat ja mojokastike:
(Ruoka Gloria numero 53, 4/2008)
12 varrasta
12 keskikokoista uuden sdon perunaa
4 raakaa chorizomakkaraa
Mojokastike
8 valkosipulinkytnttä
1 pieni chilipalko
1 dl oliiviöljyä
1 rkl limettimehua
2 tl juustokuminaa
1 tl paparikajauhetta
1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Tee mojokastike. Silppua chili. Kuullota valkosipuli ja chili oliiviöljyssä keskilämmöllä n. 5 minuuttia., älä ruskista. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon.
Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Anna jäähtyä.
Puolita perunat. Viipaloi makkarat. Tikuta perunat ja makkarat vartaisiin. Sivele vartaat mojokastikkeella. Voit säästää loput kastikkeesta tarjoilua varten.
Grillaa vartaat kypsiksi, ne kypsyvät n. 10 minuutissa. Kääntele vartaita grillaamisen aikana.
Aika helppoa siis. Omia sovelluksiani oli jälleen chilipalon korvaaminen sambal oelek- chilitahnalla. Chorizomakkarat korvasin surutta ihan tavallisella Kabanossilla, makuina kebab ja pippurijuusto. Samppa olisi takuulla masentunut, jos mökillä grillattava makkara olisikin ollut jotain hiiden chorizoa. Aivan turhaa hienostelua! Kabanossia kehiin vaan. Mojokastikeeseen lisäsin tuplasti öljyä, muuten seos olisi ollut enemmänkin tahnaa kuin kastiketta. Perunat olivat niin pieniä ja sieviä, että tikutin ne kokonaisina ja käytin siis 24 perunaa. Vartaat tarjottiin jälleen maissin ja salaatin kera.
Hyvää oli. Maku vain parani, kun vartaita dippaili jäljelle jääneeseen mojokastikkeeseen.
Kokeilen heti huomenna.👍
VastaaPoista