Valkosipulimajoneesi/Garlic Mayonnaise

Valkosipulimajoneesin eli aiolin valmistamisessa noudatetaan aika pitkälle samoja valmistusmenetelmiä, kuin tavallisen perusmajoneesin valmistamisessa. Oikeastaan ainoa lisä on - yllätys, yllätys - valkosipuli!

Erinomainen lisuke paisttujen perunoiden kera.



Valkosipuliajoneesi:

2 kananmunankeltuaista
ripaus suolaa
5 valkosipulinkynttä puristettuina
n. 2,5 dl rypsiöljyä
n. 1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
lisää suolaa ja valkopippuria maun mukaan

Sekoita keskenään keltuaiset, suola ja puristetut valkosipulinkynnet. Lisää rypsiöljyä tippa (todellakin tippa) kerrallaan, koko ajan voimakkaasti vispaten kunnes seos saostuu (emulgoituu). Kun saostuminen on tapahtunut, voi öljyä lisätä ohuena nauhana ja lopuksi ihan reiluina lorauksina. Lisää sitruunanmehu tai etikka. Maista majoneesia ja lisää valkopippuria mauna mukaan ja lisää suolaa tarvittaessa.


Garlic mayonnaise or aioli is made very much like ordinary plain mayonnaise. The only addition is - surprise, surprise - garlic!

Excellent with fried potatoes!


Garlic Mayonnaise:

2 egg yolkes
a dash of salt
5 cloves of garlic crushed
n. 2,5 dl raoeseed oil
n. 1 dl olive oil
1 tbsp lemon juice or white wine vinegar
salt and white pepper to taste

Mix together the yolkes, the salt and the crushed cloves of garlic. Add the rapeseed oli drop by drop ( and I do men drop), whisking all the time until the mixture thickens (emulsifies). When the mixture has thickened pour oli in. At the end you can add the oil in bigger dollops. Add the lemon juice or vinegar. Taste the mayonnaise and add white pepper to taste and add more salt if needed.

Kommentit

Suositut tekstit