Wasabimajoneesi

"Liar Liar Pants On Fire!" huudettiin lapsena, kun joku jäi kiinni sanomasta jotain, mikä oli ihan muuta kuin aiemmin oli kertonut. Nyt minulle voisi huutaa näin! Juuri kuin viimeisessä majoneesipostauksessa tein jälleen kerran suuren numeron siitä, että olen puhtaiden makujen ystävä, ja että majoneesi on mielestäni parhaimmillaan au naturel, aion heti perään sanoa jotain ihan muuta!

Edellisen postauksen savustettujen katkarapujen kera tarjoilin siis nuudelisalaattia ja tätä seuraavaa lisuketta: wasabimajoneesia. Tämä majoneesi onkin sitten niin ei-au naturel, kuin olla ja osaa. Kun rikotaan (omia) sääntöjä, kannattaa niitä rikkoa oikein kunnolla!

Epäilemättä maustamatonkin majoneesi olisi sopinut savustettujen katkarapujen kanssa erinomaisesti mutta täytyy myöntää, että tämä wasbilla ja muilla mausteilla terästetty versio sopi kenties vielä paremmin.




Wasabimajoneesi
(Ruoka Gloria numero 53, 4/2008)
1 valkosipulinkynsi
2 tl soijaa
3 tl wasabitahnaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria myllystä

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se majoneesin joukkoon. Lisää soija, wasabitahna, sokeri ja pippuri. Sekoita hyvin. Anna majoneesin tasaantua jääkaapissa vähintään tunti.

Tein jälleen majoneesin itse. Sen resepti löytyy reseptin linkstä. Koristelin majoneesin Santa Marian Lime Pepper- mausteseoksella ja parilla tuoreella korienterinlehdellä. Majoneesi oli todellakin erittäin hyvää. Wasabin makua oli juuri sopivasti ja se täydensi hienosti savustettujen katkarapujen makuja. Täydellinen yhdistelmä siis!

Kommentit

  1. Kiitti jälleen uudesta reseptistä. Oon itse tehnyt mun oriental burgereihin wasabimajoa, mutta maustanut perusmajon tuorepuristetulla limemehulla ja wasabilla. Kivan mausteinen ja tosi raikas sekin :). Terkuin, Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä sekin wasabimajo! Jos vain ikinä pääset savustuspöntön ääreen, kokeile niitä katkarapuja. Tosi hyviä minkä vaan majon kanssa :).

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit