Rarataouille Quiche
Ra-kas-tan ratatouillea! Se taitaa olla lempiruokaani. Muun muassa... Ratatouillessa on kaikkia makuja, joista eniten pidän: tomaatin kirpeyttä, valkosipulin pehmeää voimaa, paprikan makeutta. Ja tietenkin kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Kaikkien näiden makujen liitto sinetöitynä juuri sopivalla ripauksella herbes de provence- mausteseoksella taitaa muodostaa yhden täydellisimmistä makuelämyksistä.
Rakkaudesta ratatouilleen syntyi idea äitienpäiväpiirakalle.
Ratattouille Quiche
Pohja
100g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 dl kylmää vettä, tai sopiva määrä jotta taikinasta tulee kiinteää
Pehmeä voi ja kuivat aineet sekoitetaan puuhaarukalla ryynimäiseksi. Vesi lisätään ja taikina sekoitetaan tasaiseksi. Taikina painellaan voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pohjaan pistellään reikiä haarukalla. Taikinakuoren päälle laitetaan leivinpaperiarkki. Leivinpaperin päälle asetetaan painoksi kiviä tai kuivattuja herneitä pohjaa paistetaan 225C asteisessa uunissa 10 min.
Ratatouille
2 keskikokoista munakoisoa, viipaloituna
4-5 rkl oliiviöljyä
1 suuri sipuli, kuutioituna
2-3 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 suuri punainen tai keltainen paprika, suikaloituna
2 suurta kesäkurpitsaa, viipaloituna
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 tl herbes de provence- yrttiseosta
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Aseta munakoisonviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele munakoisoviipaleiden molemmat puolet oliiviöljyllä. Aseta pelti uuniin grillivastuksen alle ja paahda munakoisoviipaleita molemmilta puolilta kunnes ne ovat kevyesti paahtuneita. Kuutioi munakoisoviipaleet, kun ne ovat jäähtyneet.
Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa tai wokissa. Paista sipulia keskilämmöllä, usein sekoittaen n. 10 min. kunnes sipulikuutiot ovat kullankeltaisia. Lisää valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa ja jatka paistamista välillä sekoittaen taas 10 min.
Lisää tomaattimurska ja munakoisokuutiot, herbes de provence ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen n. 20 min. Ota kansi pois ja jatka keittämistä 20-25 min. kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä ja neste on muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ratatouille.
Lisäksi
2 kananmunaa
1 dl mozzarellaraastetta
Sekoita kananmunat ja juustoraaste ja lisää jäähtyneeseen ratatouillee,. Piirakkaan ei mahdu ihan koko annosta ratatouillea, kentie 2/3 määrästä (loput voi syödä lisukkeena seuraavana päivänä). Kaada seos esipaistetun piirakkakuoren sisään ja paista 20 minuuttia 225C asteisessa uunissa.
Kuten jo aiemmin sanoin, oli piirakka varsinainen hitti äitienpäivänä. Jopa Samppa antoi tunnustuksen siitä, että jokin ruoka voi olla hyvää, vaikka siinä ei ollut lihaa! Mietin pitkään, mitä juustoa piirakassa käyttäisin. Parmesan olisi varmaan myös toiminut mozzarellan sijaan, mutta toisaalta pelkäsin, että voimakas juusto peittäisi alleen ratatouillen ihanan maun. Varmaan piirakan ainekset ovat juuri hyvät niin, kuin ne on reseptiin kirjattu.
I lOVE rartouille! I think it actually might be my favorite food. Among other dishes... Ratatouille has all the flavors I like the most: the sharpness of tomatoes, the soft potency of garlic, the sweetness of peppers. And of course courgettes and aubergines. The marriage of all these flavors sealed with just the right amount of herbes de provence just might make up one of the most perfect taste experiences in the world.
From the love of ratatouille was born the idea for the Mother's Day pie.
100g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 dl kylmää vettä, tai sopiva määrä jotta taikinasta tulee kiinteää
Pehmeä voi ja kuivat aineet sekoitetaan puuhaarukalla ryynimäiseksi. Vesi lisätään ja taikina sekoitetaan tasaiseksi. Taikina painellaan voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pohjaan pistellään reikiä haarukalla. Taikinakuoren päälle laitetaan leivinpaperiarkki. Leivinpaperin päälle asetetaan painoksi kiviä tai kuivattuja herneitä pohjaa paistetaan 225C asteisessa uunissa 10 min.
Ratatouille
2 keskikokoista munakoisoa, viipaloituna
4-5 rkl oliiviöljyä
1 suuri sipuli, kuutioituna
2-3 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 suuri punainen tai keltainen paprika, suikaloituna
2 suurta kesäkurpitsaa, viipaloituna
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 tl herbes de provence- yrttiseosta
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Aseta munakoisonviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele munakoisoviipaleiden molemmat puolet oliiviöljyllä. Aseta pelti uuniin grillivastuksen alle ja paahda munakoisoviipaleita molemmilta puolilta kunnes ne ovat kevyesti paahtuneita. Kuutioi munakoisoviipaleet, kun ne ovat jäähtyneet.
Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa tai wokissa. Paista sipulia keskilämmöllä, usein sekoittaen n. 10 min. kunnes sipulikuutiot ovat kullankeltaisia. Lisää valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa ja jatka paistamista välillä sekoittaen taas 10 min.
Lisää tomaattimurska ja munakoisokuutiot, herbes de provence ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen n. 20 min. Ota kansi pois ja jatka keittämistä 20-25 min. kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä ja neste on muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ratatouille.
Lisäksi
2 kananmunaa
1 dl mozzarellaraastetta
Sekoita kananmunat ja juustoraaste ja lisää jäähtyneeseen ratatouillee,. Piirakkaan ei mahdu ihan koko annosta ratatouillea, kentie 2/3 määrästä (loput voi syödä lisukkeena seuraavana päivänä). Kaada seos esipaistetun piirakkakuoren sisään ja paista 20 minuuttia 225C asteisessa uunissa.
Kuten jo aiemmin sanoin, oli piirakka varsinainen hitti äitienpäivänä. Jopa Samppa antoi tunnustuksen siitä, että jokin ruoka voi olla hyvää, vaikka siinä ei ollut lihaa! Mietin pitkään, mitä juustoa piirakassa käyttäisin. Parmesan olisi varmaan myös toiminut mozzarellan sijaan, mutta toisaalta pelkäsin, että voimakas juusto peittäisi alleen ratatouillen ihanan maun. Varmaan piirakan ainekset ovat juuri hyvät niin, kuin ne on reseptiin kirjattu.
I lOVE rartouille! I think it actually might be my favorite food. Among other dishes... Ratatouille has all the flavors I like the most: the sharpness of tomatoes, the soft potency of garlic, the sweetness of peppers. And of course courgettes and aubergines. The marriage of all these flavors sealed with just the right amount of herbes de provence just might make up one of the most perfect taste experiences in the world.
From the love of ratatouille was born the idea for the Mother's Day pie.
Ratattouille Quiche
Pie crust
100g butter at room temperature
3 dl flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
3/4 dl cold water, or just enough to make a firm dough
The soft butter and the dry ingredients are mixed with a wooden spoon to a grainy consistency. The water is added and the dough is mixed even. The dough is pressed into a buttered pie casserole and small holed are made into the bottom with a fork. A sheet of baking paper is placed on top of the pie crust and stones or dried peas are put on top of the paper as weights. The pie is baked for 10 minutes at 225C.
Ratatouille
2 medium aubergines, sliced
4-5 tbsp olive oil
1 large onion, cubed
2-3 garlic cloves, finely chopped
1 large red or yellow bell pepper, cut into strips
2 large courgettes, sliced
1 can (400g) crushed tomatoes
1 tsp dried Herbes de Provence
salt and freshly ground black pepper to taste
Place the aubergine slices on a baking tray lined with baking paper and brush the slices with olive oil on both sides. Place the baking tray under the grill in the oven, until lightly browned on both sides. Cut the aubergine slices into cubes when cool.
Heat the olive oil in a large frying pan or a wok. Fry the onion at medium heat, stirring often, for about ten minutes until golden. Add the garlic, pepper and courgettes and continue frying for a further 10 minutes.
Add the crushed tomatoes, herbes de provence and season to taste with salt and pepper. Let simmer covered for about 20 minutes, stirring occasionally. Remove the lid and let cook for a further 20-25 minutes, until all the vegetables are tender and the cooking liquid begins to thicken. Set aside to cool.
You will also need
2 eggs
1 dl grated Mozzarella
Combine the eggs and the grated cheese and mix well with the ratatouille. The whole portion of the ratatouille will not fit into the pie crust, perhaps only 3/4 (you can have the left over ratatouille as a side dish the next day). Pour the mixture into the pre-baked pie crust and and bake for 20 minutes at 225C.
As I mentioned before, the quiche was quite a hit on Mother's Day. Even Samppa gave me credit and said he was amazed that something could be so good, even though there was no meat in the dish! I pondered long on what cheese to use. Parmesan could have also worked instead of Mozzarella, but I feared a strong cheese would overpower the lovely flavors of the ratatouille. I think the ingredients of the quiche are perfect just the way I wrote them down in the recipe.
100g butter at room temperature
3 dl flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
3/4 dl cold water, or just enough to make a firm dough
The soft butter and the dry ingredients are mixed with a wooden spoon to a grainy consistency. The water is added and the dough is mixed even. The dough is pressed into a buttered pie casserole and small holed are made into the bottom with a fork. A sheet of baking paper is placed on top of the pie crust and stones or dried peas are put on top of the paper as weights. The pie is baked for 10 minutes at 225C.
Ratatouille
2 medium aubergines, sliced
4-5 tbsp olive oil
1 large onion, cubed
2-3 garlic cloves, finely chopped
1 large red or yellow bell pepper, cut into strips
2 large courgettes, sliced
1 can (400g) crushed tomatoes
1 tsp dried Herbes de Provence
salt and freshly ground black pepper to taste
Place the aubergine slices on a baking tray lined with baking paper and brush the slices with olive oil on both sides. Place the baking tray under the grill in the oven, until lightly browned on both sides. Cut the aubergine slices into cubes when cool.
Heat the olive oil in a large frying pan or a wok. Fry the onion at medium heat, stirring often, for about ten minutes until golden. Add the garlic, pepper and courgettes and continue frying for a further 10 minutes.
Add the crushed tomatoes, herbes de provence and season to taste with salt and pepper. Let simmer covered for about 20 minutes, stirring occasionally. Remove the lid and let cook for a further 20-25 minutes, until all the vegetables are tender and the cooking liquid begins to thicken. Set aside to cool.
You will also need
2 eggs
1 dl grated Mozzarella
Combine the eggs and the grated cheese and mix well with the ratatouille. The whole portion of the ratatouille will not fit into the pie crust, perhaps only 3/4 (you can have the left over ratatouille as a side dish the next day). Pour the mixture into the pre-baked pie crust and and bake for 20 minutes at 225C.
As I mentioned before, the quiche was quite a hit on Mother's Day. Even Samppa gave me credit and said he was amazed that something could be so good, even though there was no meat in the dish! I pondered long on what cheese to use. Parmesan could have also worked instead of Mozzarella, but I feared a strong cheese would overpower the lovely flavors of the ratatouille. I think the ingredients of the quiche are perfect just the way I wrote them down in the recipe.
Kommentit
Lähetä kommentti