Äitienpäivä/Mother's Day


Vietimme äitienpäivää jälleen jo eilen eli lauantaina. Tällä käytännöllä on perheessämme pitkät perinteet ja arvostan käytäntöä kovasta. On mukava viettää rento lauantai-ilta äidin luona ja tietää, että seuraavana päivänä on vielä aikaa levätä ja ladata akkuja, ennen kuin arki alkaa taas. Viime vuonnahan veimme äidille kakun Laakson sairaalaan, kun hän toipui siellä lonkka- ja polvileikkauksesta. Se ei ollut ehkä se ihan mukavin äitienpäivä mutta nyt on kaikki taas palannut entiselleen ja suuntasimme kohti Etu-Töölöä, kakku ja muutakin syötävää mukanamme.

We again celebrated Mother's Day already yesterday, on Saturday. This practice has a long tradition in our family and I appreciate the practice very much. It's nice to spend a relaxed Saturday evening at my mother's and know, that there is still one more day to relax and charge your batteries, before Monday kicks in again. Last year we took my mother a cake to the hospital, where she was recuperating from a hip and knee operation. That was perhaps not the most pleasant Mother's Day but now everything is back to normal and we headed towards Etu-Töölö with a cake and other food with us. 





Aloitimme illan äidin valmistamilla katkarapuvoileivillä ja Bernard Massard- kuhuviinillä.

We started the evening with mom's shrimp sandwiches and Bernard Massard sparklling wine.


Olin valmistanut iltaa varten ratatouille quichen. Pari vuotta sitten, kun myös vietimme äitienpäivää C-gatanilla, tein piirakan nitzzalaiseen tyyliin. Silloin oli piirakan lisäksi tarjolla uusia perunoita ja vihreitä papuja. Nytkin olisi voinut olla tarjolla jotain lisukkeita piirakan kanssa, mutta alkupalaleivät olivat aika täyttäviä, joten pelkkä piirakkakin riitti hyvin.

I had made a ratatouille quiche for the evening. A couple of years ago, when we also spent Mother's Day at C-gatan, I made a Nicoise style pie. Then I served new potatoes and green beans with the quiche. I could have done the same this year too, but the starters were quite filling and so plain quiche without any sides was quite enough.


Piirakka onnistui hienosti. En ollut aiemmin juuri tällaista piirakkaa tehnytkään ja oikeastaan vain kehittelin sen päästäni. Perheenjäsenet saivat siis toimia jälleen koekaniineja uuden ruoan testaamiseen. Olin kuitenkin hyvin varma siitä, mitä olin tekemässä (asia, joka helpottaa elämää huomattavasti), joten pelkoa piirakan epäonnistumisesta ei varsinaisesti ollut. Kerrankin näin!

The quiche turned out really well. I hadn't made a pie like this before and I basically just made it up in my head. The family members were my guinea pigs for testing the dish. But I was very sure of what I was doing (something that really makes life so much easier), so there was no fear of the dish being a  failure. For once!



Äitienpäiväkakku oli tänä vuonna tiramisukakku. Olen viime aikoina tehnyt äidille jo aika monta kertaa mustikka-tuorejuustokakun ja päätin, että  nyt oli aika elää vähän vaarallisemmin ja kokeilla vaihteeksi jotain uutta! Koristelu lähti ehkä vähän lapasesta mutta kakusta tuli silti ihan hienon näköinen. Varsinainen yllätys olivat koristeluun ostetut belgialaiset mansikat, jotka olivat sekä kauniita että maukkaita! Ei siis mitään espanjalaisia pahvimansikoita.

Mother's Day cake was tiramisu cake this year. I've made quite a few blueberry cheesecakes for my mother lately, so now I decided it was time to live a little and try something new for a change! I may have gone a bit overboard with the decorating but the cake did turn out pretty great! The real surprise were the Belgian strawberries, that not only looked great but also tasted great as well! No more Spanish cardboard strawberries.


Hyvän ruoan ja juoman siivittämänä ilta sujui mukavasti. Olimme tänä vuonna varsin maltillisia ja suuntasimme kotia kohti jo kymmenen maissa. Äidin luona on aina varsin lämmintä (äiti kammoksuu vetoa...) ja oli aika ihanaa illan päätteeksi kävellä viileässä illassa - hentoisen tihkun laskeutuessa - kohti kasin ratikkapysäkkiä. Onni on olla kotona joskus ajoissakin!

The evening was pleasant with good food, drink and conversation. We were quite moderate this year and headed for home already at around ten P.M. It's usually quite warm at my mother's (she hates a draft...) and it was quite lovely to walk in the cool evening air - with a light drizzle coming down - towards the number eight tram stop. It was also lovely to be home early for once!

Kommentit

Suositut tekstit