Mökkikauden avaus/Opening of the Summer Cottage Season


Kuten kaikki nyt tietävät, oli mennyt viikonloppu mitä kaunein - ja viimeistään sunnuntain hyvin, hyvin lämmin. Erinomainen viikonloppu aloittaa mökkeilykausi ystävien seurassa siis! Tosin perjantai iltapäivällä ei vielä ollut kovin kuumaa, illasta puhumattakaan! Istuimme kuitenkin urheasti ulkona mahdollisimman kauan mutta itse jouduin kyllä varustautumaan neuleella, pipolla ja lämpimällä takilla illan viiletessä.

Lauantai olikin jo paljon aurinkoisempi.

As everyone now knows, last weekend was really beautiful - and on Sunday at the latest, very, very warm. Thus a  perfect weekend to start the summer cottage season with friends! Friday afternoon was indeed not all that hot, not to mention the evening! We did bravely sit outside as long as possible, but at least I had to be equipped with a sweater, a hat and a warm coat as the evening became cooler. 

Saturday was much sunnier.







Ruokailun suhteen olimme koko viikonlopun päivän jäljessä suunnitelmista. Ensimmäisen illan helppo naposteluruoka oli minilihamurekkeet Nigellan reseptin mukaan, tarjoiltuina maustekurkkujen, majoneesin ja ketsupin kera. Ja toteutuihan se tavallaan, jos se lasketaan, että lihamurekkeita syötiin yhdeltä yöllä! Söimme niitä sitten ystävien kanssa vielä lisää ja "kunnolla" lauantaina.

As far as planned meals went, we were a day late all weekend. The first evening's easy snack was mini meatloaves made with a Nigella recipe, served with gherkins and ketchup and mayo dip. And we did eat them eventually, at one o'clock at night! We did eat more of them "properly" with friends the next day.


Hyvin helppoa naposteluruokaa ja oikein herkullista myös! Nigella itse sanoo keittokirjassaan (Nigella Express, Chatt & Windus 2007), että pienet lihamurekkeet eivät ole kovin häävin näköisiä, mutta maistuvat siitä huolimatta ihanilta, ja ovat - kuten sanoin jo - niin nopeita ja helppoja valmistaa. Itse asiassa en kokenut, että omat pikku lihamurekkeeni olisivat olleet niin kauhean näköisiä. Ehkä olen sitten vain taitavampi muotoilija kuin Nigella Lawson (ja luultavasti olenkin...).

Myös lauantaille suunniteltu  ruoka valmistettiin tietenkin sunnuntaina. Avasimme mökkikauden kestosuosikilla, eli savustetuilla katkaravuilla! Aina yhtä herkullista.

The mini meatloaves are a very easy snack and very delicious too! Nigella herself says in her cookbook (Nigella Express, Chatt & Windus 2007), that the small meatloaves maybe don't look so good but do taste wonderful despite that. And as I said earlier, so quick and easy to prepare. Actually, I didn't think my mini meatloaves looked so bad. Maybe I'm just a more skillful at shaping meatloaves than Nigella Lawson (and I probably am too...).

And true to form, Saturdays meal was prepared on Sunday. We opened the summer cottage season with an all time favorite: smoked shrimp! Just as delicious as always. 



Lisukkeena katkarapujen kanssa oli perinteisesti nuudelisalaattia ja wasbimajoneesia (täytyy tunnustaa, että sekoitin tällä kertaa vain wasabia valmiiseen tuubimajoneesiin, enkä siis tehnyt majoneesia käsin - joskus voi armahtaa itseään).

Jostain syystä katkaravuista tuli hyvin tummia tällä kertaa. Emme pitäneet katkarapuja liian kauaa savustuspöntössä, vaan istuin tapani mukaan terassin rappusilla ja laitoin puhelimen ajastimen päälle, kun Samppa aloitti savustuksen. 5 minuuttia tasan! Katkaravut eivät olleet lainkaan sitkeitä, aivan täydellisiä - vain hyvin tummia. Laitoimme sokeripalan savustuspönttöön, mutta niin olemme tehneet aiemminkin. Kenties syynä oli se, että käytimme uutta savustuspönttöä ensimmäistä kertaa? Voi vaikka ollakin. Oli kyllä aikakin hankkia uusi pönttö, koska vanha oli puhki ja juhannuksena lohi syttyi tuleen, kun sitä savustimme :D!

The shrimp had the traditional side dishes of noodle salad and wasabi mayonnaise ( I do have to confess that this time I just combined wasabi with ready made mayonnaise instead of making mayo from scratch - it's allowed to make things easy for yourself sometimes).

For some reason the shrimp were very dark this time. We didn't have them in the smoker too long. I sat on the terrace stairs a s I always do and put the timer on my phone, while Samppa started smoking the shrimp. 5 minutes exactly! The shrimp were not chewy at all though, they were quite perfect actually - just very dark. We did put a lump of sugar in the smoker, but we've done that before too. Perhaps the reason for the dark shrimp was the new smoker we used for the first time? Could be. It was about time to get a new smoker, as the old one had a hole in the bottom and the salmon we smoked last Midsummer caught fire :D!



Sunnuntaina olikin sitten aivan tolkuttoman kuuma, kun päätin vähän työstää kasvimaatamme. Onneksi kasvimaa oli päivällä edes vähän varjossa, jotta en läkähtynyt kokonaan. Sain pussillisen sipulia istutettu a ja yhden vaon perunaa. Ensi kerralla sitten taas lisää istuttamista. Ehkä vaikka retiisejä!

Sunday then was unbelievably hot, when I decided to work on our kitchen garden. Luckily the kitchen garden was in the shade a bit during the day, so i didn't swelter totally. I got a bag of onions planted and a bed of potatoes. I can plant more things next time. Radishes perhaps!


Mullasta ilmestyi pieni kallo, kun käänsin maata! Hampaista päätellen, se on jonkin jyrsijän kallo. Aika hieno, vaikka kyllä hieman säikähdin, kun kallo yhtäkkiä ilmestyi maan uumenista.

A small skull turned up from the soil when I was shoveling! Judging from the teeth, it was a small rodent of some kind. Pretty cool actually, though I was a bit startled when a skull suddenly appeared from within the earth. 


Ihana viikonloppu, ihana aurinko! Sain jopa vähän väriä pintaan (punaista...). Venematka takaisin mantereelle sujuu harvoin niin tyynellä säällä.

A wonderful weekend and wonderful sun! I even got a bit of a tan (turned red...). The lake is very seldomn as placid as when we returned to the mainland on Sunday.


Otimme jopa kiinni sunnuntain jälkeenjäänyttä ruokahuoltoamme. Sunnuntaiksi suunniteltu pyttipannu kyllä syötiin vielä sunnuntain puolella, puoli yhdeltätoista illalla ja kotona Arabianrannassa - ei suinkaan mökillä, niin kuin piti!

We were even able to catch up with the meals on Sunday. The fry-up of sausages and potatoes we had planned for Sunday was indeed eaten on Sunday, at ten thirty in the evening at home in Arabianranta - not at the cottage as was the original idea!



Kommentit

Suositut tekstit