Couscous-kikhernesalaatti/ Couscous and Chickpea Salad
Ja tässä vielä ihana coucous-kikhernesalaatin resepti. Aina takuuvarma hitti!
Couscous kikhernesalaatti
("The Flavour of Asia", Jan Castorina & Dimitra Stais, Blitz Editions, 1995)
4 annosta
1,5 dl couscousia
1,5 dl kasvislientä
1 rkl ruokaöljyä
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
6 kevätsipulia, hienonnettuina
2-3 tl punaista currytahnaa
310 g kikherneitä tölkissä, valutettuina
2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
1 tl hienonnettua sitruunaruohoa
1- 1,5 dl kookoskermaa
Laita coucous kulhoon. Kiehauta kasvisliemi jakaada couscousin päälle. Sekoita hyvin. Annaseistä n. 10 minuuttia, tai kunnes kaikki neste on imeytynyt couscousiin.
Kuumenna öljy wokissa tai suuressa paistinpannussa, lisää valkosipuli, kevätsipuli ja currytahna ja hauduta minuutin verran. Lisää kikherneet, corianteri , sitruunaruoho ja kookoskerma ja sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat lämmenneet. Lisää couscous ja sekoita kevyesti haarukalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittunett hyvin. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
And here is the recipe for the wonderful couscous and chickpea salad. Always a sure fire hit!
Couscous and Chickpea Salad
("The Flavour of Asia", Jan Castorina & Dimitra Stais, Blitz Editions, 1995)
serves 4
1,5 dl couscous
1,5 dl vegetable stock
1 tbsp oli
2 clover of garlic, crushed
6 shallots, chopped
2-3 tsp red curry paste
310 g canned chick peas, drained
3 tbsp fresh coriander, chopped
1 tbsp lemon grass, chopped
1-1,5 dl coconut cream
Place the couscous in a bowl. bring the stock to a boil and pour over the couscous. Stand the couscous for 10 minutes or until the liquid is completely absorbed.
Heat the oil in a wok or large frying pan, add the garlic, shallots and curry paste and cook gently for 1 minute. Add the chickpeas, coriander lemon grass and coconut cream and stir until heated through. Add the couscous and toss gently with a fork until combined. Serve hot or cold.
Kommentit
Lähetä kommentti