Minilihamurekkeet/Mini Meatloaves
Vielä nopea reseptipostaus, eli minilihamurekkeiden ohje. Kuten aiemmin mainitsin, on resepti Nigella Laesonon "Nigella Express" keittokirjasta ( Chatto & Windus 2007). Samaisesta kirjasta on otettu myös kana-tortilla wrappien ohje, jotka nekin ovat osoittautuneet oivalliseksi picnic-ruoaksi tai mökkinaposteltavaksi.
Minilihamurekkeet
12 kpl
500 g chorizo raakamakkaraa
500 g jauhelihaa
80 g pikakaurahiutaleita
70 g A1 kastiketta
2 kananmunaa, vatkattuina
2 tl Worchestershire kastiketta
1/2 tl suolaa
Lämmitä uuni 200C asteeseen. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile pieniksi lihamurekkeiksi. Asettele murekkeet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 30 minuuttia.
Lihamurekkeet voi toki syödä lämpiminäkin, mutta parhaimmillaan ne ovat kylminä majoneesin ja ketsupin kera.
Tein hieman pienemmän satsin taikinaa, kuin mitä ohjeesta tulisi. Tuijotin epäuskoisena chorizoraakamakkaran hintaa per paketti, kun olimme kaupassa ja totesin, että yksi paketti (270 g) saisi riittää. Vastaavasti käytin muita aineksia hieman vähemmän. Jouduin myös korvaamaan A1 kastikkeen HP kastikkeella, koska epäilen suuresti, saako A1 kastiketta tästä maasta lainkaan. HP on varmaan kuitenkin jokseenkin samanlainen soossi.
One more quick recipe post: mini meatloaves, As I mentioned before, this recipe is from Nigella Lawson's "Nigella Express" cookbook (Chatto & Windus 2007). The recipe for chicken tortilla wraps is also from the same cookbook, and they have also turned out to be excellent picnic food or snacks for the cottage.
Mini Meatloaves
makes 12
500 g chorizo sausagemeat
500 g minced meat
80 g quick cook oats
70 g A1 stake sauce
2 eggs, beaten
2 tl Worcestershire sauce
1/2 tl salt
Preheat the oven to 200C. Combine all the ingredients in a bowl, mixing well to form an even dough. Divide the dough into 12 balls and shape them into mini loaves. Put the loaves on to a baking tray lined with baking paper and cook in the oven for 30 minutes.
You can eat the loaves hot, but they are best eaten cold with mayonnaise and ketchup dip.
I made a slightly smaller batch of dough, as what the recipe called for. I stared in disbelief at the price of a packet of Chorizo at the shop and decided one packet (270g) would be enough. I also used less of the other ingredients to correspond with the amount of the Chorizo. Also, I had to replace the A1 sauce with HP sauce, because I seriously doubt you can get A1 sauce anywhere in this country. HP sauce is probably pretty much the same kind of sauce anyway.
Kommentit
Lähetä kommentti