Helppo kastike kalalle/Easy Sauce for Fish
Tänään ostimme kotiin pitkästä aikaa kirjolohta, jonka lisukkeeksi keitimme perunoita. Aika kesäinen menu oikeastaan. Piristystä pimeään. Uunissa valmistetun kalan kanssa pitää ehdottomasti olla klassikkokastiketta, jota maailman helpoimmaksi ja herkullisimmaksikin kastikkeeksi voisi tituleerata. Resepti on vuosien takaa, parinkymmenen vuoden takaa, uh - en viitsi ajatella... Kiitos kastikkeesta kuuluu ystävättärelleni Sallalle, joka tarjoili ko. kastiketta meille ensimmäisen kerran. Olimme juuri siinä vaiheessa elämässä, jolloin tajusimme, että ei ollutkaan mageeta brassailla sillä, että ei osaa laittaa ruokaa, vain juuri nimenomaan päinvastoin. Aloitimme siis varovaisesti kokeilut illallisten merkeissä viikonloppuisin, sen sijaan että olisimme oitis rynnänneet baariin (ryntäsimme sinne sitten ruokailun jälkeen...). Sittemmin ruoka on ollut koko ajan suuremmassa ja suuremmassa roolissa illanvietoissamme, mutta silloin kauan sitten harjoittelimme vasta ruoanlaittoa ja sen tarjoilemista vieraille. Muistan, että saimme Pietarinkadun asunnolla uunissa valmistettua kalaa ja tätä kastiketta. Muistan myös, että olin valtavan otettu saavutuksesta! Voi olla, että olen itse aikojen saatossa jotenkin vahingossa muuttanut reseptiä, mutta näin muistan että Salla minua neuvoi tekemään. Salla on hyvä ja korjaa, jos ei mene oikein, mutta kyllä kastike näinkin toimii aivan valtavan hyvin.
Tämä on oikeastaan yksi elämän peruskastikkeista.
Kermaviilikastike kalalle
1 prk kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
ruohosipulisilppua maun mukaan
Sekoita ainekset hyvin ja tarjoile kalan kanssa.
Kaikki ovat varmaan yksimielisä siitä, että helpompaa kastiketta ei ole (paitsi jos kaataa oliiviöljyä suoraan pullosta). Suolaa tai pippuria ei tarvita. Uskokaa pois, olen kokeillut ja pahuuttahan siitä tuli. Kastike ei tarvitse mitään muuta kuin yllä mainitut kolme ainesta.
Today we bought some rainbow trout after a long time and cooked some potatoes to go with it. Summer food actually. Something to cheer us up in the darkness of fall. With the fish that we made in the oven we absolutely had to have out classic sauce. The recipe is from years ago, over twenty years ago, ugh - I don't even want to think from how long ago... The recipe for the sauce I got from my friend Salla, who served said sauce for the first time. We had just come to the stage in life when we realised it wasn't super cool to brag about not being able to cook, but that the case was quite the opposite. We began carefully to try out having home cooked meals during the weekends, instead of just rushing straight to the bar (we rushed to the bar after dinner...). Since then food has played an increasingly big role in out get-togethers, but way back then we were only beginning to practice cooking and serving food to guests. I remember being served oven-baked fish and this sauce at the apartment in Pietarinkatu. I also remebmer being very taken by the effort! It could be that I have somehow changed the recipe in the course of time, but this is how I remember Salla telling me the sauce was made. Salla will hopefully correct me if the recipe is wrong, but the sauce does really work tremendously well like this too.
Sour Cream Sauce for Fish
1 tub of sour cream
juice of half a lemon
chopped chives to taste
Mix all ingredients well and serve with fish
Everyone must agree, that there is no easier sauce (unless you just pour olive oil from the bottle). There is no need for salt or pepper. Believe you me, I have tires it and only bad things came of it. The sauce needs nothing else besides the above three ingredients.
Kommentit
Lähetä kommentti