Yrttimunakas tapakset/Herb Omelet Tapas


Valmistin siis illalliskutsuja varten tapaksia alkupaloiksi. Reseptit jälleen "Pinchot - herkkuja tikun nokassa" kirjasta. Tässä ensimmäinen resepti, eli yrttimunakasta paistettujen kesäkurpitsaviipaleiden kera.

Yrttimunakas tapakset

8 munaa
4 rkl tuoreita yrttejä hakattuna (esim. oreganoa, basilikaa ja minttua)
suolaa
pippuria
2 rkl oliiviöljyä
kesäkurpitsaviipaleita paistettuna
patonkiviipaleita
aurinkokuivattuja tomaatteja
mustia ja vihreitä oliiveja

Erottele munat. Sekoita keltuaiset yrtteihin ja mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele seokseen. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja anna seoksen hyytyä. Nosta pannusta ja paloittele. Kiinnitä tikulla 2 grillattua kesäkurpitsaviipaletta, patonginviipale, aurinkokuivattu tomaatti ja musta tai vihreä oliivi.

Himputti! Luin nyt vasta reseptin kunnolla. En suinkaan erotellut munia tai vatkannut valkuaista vaahdoksi. Sekoitin munakkaan vain ihan tavalliseen tapaan. No, kokeillaan oikeaa menetelmää seuraavalla kerralla! Käänsin myös munakkaan, joka oli painajaismainen operaatio ja nyt luen, ettei munakasta tarvitse kääntää lainkaan. Sillä lailla. hieman tarkkuutta reseptinlukuun seuraavalla kerralla.

Samppa kysyi, olinko laittanut munakkaaseen lainkaan suolaa, tarkoittaen kai että munakas oli hänen mielestään mautonta. Olin kyllä laittanut suolaa, mutta ajattelin että aurinkokuivattu tomaatti ja oliivit antavat kokonaisuudelle sopivan lisämaun. No, ensi kerralla lisää suolaa munakkaaseen.

Ihan OK tapaksia, mutta ei mitään mullistavaa. Kirjan aiemmat reseptit ovat olleet mielenkiintoisempia.


I made two kinds of tapas as starters for our dinner party. The recipes are from my "Pincos" book yet again. Here is the first recipe - herb omelet with grilled courgettes. 

Herb Omelet Tapas

8 eggs
4 tbsp fresh herbs finely chopped (oregano, basil and mint)
salt
pepper
2 tbsp olive oil
grilled slices of courgette
sliced french bread
sun dried tomatoes
black and green olives

Separate the eggs. Mix the yolks with the chopped herbs and season with salt and pepper. Whisk the egg whites into a stiff foam and mix gently with the yolks. Heat the olive oil in a pan and let the egg mixture set. Remove from the pan and slice. Fix grilled courgette slices, half a sun dried tomato and a green or black olive to the omelet with a stick.

Shoot! I just now read the recipe properly. I didn't separate the eggs or whisk the whites. I just mixed the omelet ingredients in the normal way. Oh well, I'll try the proper way next time! I also turned the omelet in the pan which was a nightmare and now I read that it wasn't necessary. Right. A bit more accuracy in reading recipes next time.

Samppa asked if I had put any salt in the omelet, which probably meant it was tasteless. I had in fact put salt in, but I thought that the sun dried tomatoes and the olives would give the whole tapas the right amount of taste. OK, next time more salt.

These tapas were OK but nothing earth-shattering. The previous recipes from this book have been more interesting.

Kommentit

Suositut tekstit