Illallinen ystävien kanssa/Dinner with friends
Kun perjantain pimuilta oli saatu kunnialla päätökseen, oli jo seuraavana päivänä uudet riennot. Tämä aika ennen joulua on vähän tällaista: kaikille viikonlopuille riittää toimintaa melkeinpä jouluun asti! Mutta kyllä sen jaksaa, kun saa nähdä hyviä ja ihania ystäviä.
After all the partying on Friday it was time for more festivities the next day. The time of year before Christmas is always a bit like this: all weekends a booked solid both Friday and Saturday almost until Christmas! But it's okay though, when you get to spend time with good and wonderful friends.
Nykyään on vaikeampaa ja vaikeampaa löytää yhteistä aikaa tavata ystäviä ja tällä kaveriporukalla emme olleetkaan nähneet miesmuistiin. Yksi jäsen puuttui sairaustapauksen vuoksi, ja mekin Sampan kanssa olemme olleet jonkin sortin flunssan kourissa jo yli viikon. Onneksi olo on jo ihan OK (vuotavaa nenää lukuun ottamatta) ja illanvietto sujui siinä mielessä ihan hienosti.
Nowadays is is increasingly difficult to find a suitable time to meet friends and we hadn't seen these friends in ages. There was one person missing from our party due to bad case of flu and even Samppa and I have had some sort of flu for over a week now. Luckily we were feeling pretty OK (not counting a runny nose) so the evening went very well in that respect.
Alkupaloina tarjottiin pieniä hanhenmaksa (vai ankanmaksa?) leipiä, joita ahmaisin aika monta. Herkullista samppanjan kera!
We has small foie gras sandwiches as a starter and I gobbled quite a few. delicious with champagne!
Varsinaisen ruokailun aloitimme avokadomoussella, jota tarjoiltiin jokiravunpyrstöjen ja kotitekoisen näkkileivän kanssa. Pääruokana tarjottiin karitsan paahtopaistia (niitä samoja ihania palleroita, joita ostamme juhannukseksi) riisin ja kastikkeen kera. Olin vain siinä vaiheessa jo niin ruoan lumoissa, että en muistanut ottaa pääruoasta kuvia (edellinen ilta varmaan hieman vaikutti siihen, että keskittyminen ei ollut ihan huipussaan...).
Jälkiruoan kohdalla olin jälleen skarppina ja muistin ottaa valokuva. Saimme vaahterasiirappijäädykettä, jossa oli mukana myös marsipaania. Lisukkeena mansikkakastiketta. Emännän mielestä jäädyke oli sulanut hieman liikaa, mutta eipä se nyt ollut liian jäinen ja makuunhan sulaminen varmasti vaikutti vain suotuisasti!
We started the actual meal with avocado mousse, river prawn tails and home made crisp bread. The main course was lamb roast beef with rice and gravy (the same wonderful meat we get for Midsummer). At that point I was just so blown away by the food, I forgot to take any pictures of the main course (the previous night was probably also the reason for this, my concentration was not at its best...).
By the time we reached dessert I got my concentration back and remembered to take pictures. We were served maple syrup parfait with marzipan bits. Strawberry sauce as an accompaniment. Our hostess thought the parfait had melted a bit too much, but at least it wan't too icy and melting probably just made the parfait taste better.
Ilta oli ihanan leppoisa. Vaikka edellinen pimuilta toki hieman painoi päälle, oli tällainen ihana illallinen ystävien kanssa juuri sitä, mitä siinä kohdassa tarvittiin. Lähdimme sivistyneesti (ja yhden calvadosin sääntöä noudattaen) puolenyön jälkeen kotia kohti.
the evening was nice and laid back. Even though I was feeling the previous evening a bit was this kind of nice evening with friend just what i needed. We left our friends' place in a civilized manner (after observing the one-calvados-rule) a bit after midnight.
Kommentit
Lähetä kommentti