Gazpachohyytelötapakset/Gazpacho Jelly Tapas
Toiset tapakset joita illallisille valmistin, olivat gazpachohyytelötapakset. Arvasin jo kun tutkailin reseptiä, että tästä voi tulla aikamoinen piperrys ja niinhän siitä tulikin. Mielenkiintoinen resepti kuitenkin, ja minähän rakastan kaikkea outoa värkkäämista!
Gazpachohyytelötapakset
10 liivatelehteä
1 viipale kuivahtanutta, valkoista leipää
4 rkl oliiviöljyä
400g tomaatteja
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
300g kurkkua
4 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sherryetikkaa
suolaa
pippuria
chiabattaleipää
vihreitä ja mustia oliiveja
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Poista leipäviipaleesta kuoret ja kastele oliiviöljyssä. Puhdista ja kuutioi tomaatit. Puhdista paprikat ja kuori kurkku, leikkaa kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Soseuta ainekset kuoritun valkosipulin ja etikan kanssa tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kasvissoseeseen ja kaada rengasvuokaan tai jääpalamuotteihin. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Paloittele ciabatta, kiinnitä kuhunkin palaan tikulla yksi gaspachokuutio seka musta ja vihreä oliivi.
Lisäsin tähän reseptiin jo pari ylimääräistä liivatelehteä. Reseptin mukaan niitä tarvittiin vain 8 mutta se määrä ei hyydyttänyt seosta tarpeeksi. Pelkäsin, että koko tapas romahtaa, mutta kyllä pinchot jotenkin kasassa pysyivät. Näiden tapasten ongelma omalla kohdallani oli kenties se, että en ole gazpachon ylin ystävä. En tajua miksi, koska pidän kaikista aineksista, joita tässä kylmässä keitossa on. Jotenkin vain kokonaisuus ei nappaa. Eli jos pitää gazpachosta, tämä on oiva resepti.
The other tapas I made for our dinner party were gazpacho jelly tapas. I already guessed when I was studying the recipe that this would take some doing, and it did. An interesting recipe anyhow. And I love doing all kinds of odd things.
Gazpacho Jelly Tapas
10 gelatin leaves
1 slice stale white bread
4 tbsp olive oil
400g tomatoes
1 green bell pepper
1 red bell pepper
300g cucumber
4 spring onions
2 cloves of garlic
2 tbsp sherry vinegar
salt
pepper
chiabatta bread
green and black olives
Soak the gelatin leaves in cold water. Cut the crust from the bread slice and soak in olive oil. Clean and cube the tomatoes. Clean the peppers and peel the cucumber, cube. Slice the spring onion into thin rings. Blitz all the ingredients with the garlic and vinegar in a blender until smooth and season with salt and pepper. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and melt in a dash of boiling water. Mix with the vegetable mixture and pour in to a pring-form tin or ice cube molds. Place in the fridge to set overnight. Slice the chiabatta, fix a cube of gaspacho jelly and a black and green olive to the bread with a stick.
I added two gelatin leaves to this recipe. The original recipe said 8 leaves but that amount does not set the mixture enough. I was afraid all the time that the whole tapas would collapse, but the pichos stayed up somehow. The trouble with these tapas, as far as i'm concerned, is that I'm not the biggest fan of gazpacho I have no idea why, I like all the ingredients that go in to this cold tomato soup. Somehow this particular combination of tastes does not do it for me. So if you do like gazpacho this is a great recipe.
Kommentit
Lähetä kommentti