Kananmunacurry/Egg Curry


Tänään kokeilimme päivälliseksi jotain aivan uutta. Juuri kun eilen pauhasin siitä, että saan tehdä kasvisruokaa vain silloin, kun Samppa on poissa, osottautui väite täysin vääräksi.

Luultavasti tämä kasvisruoka upposi Samppaankin siksi, että ruoka oli aika erikoista: kananmunacurrya. Resepti löytyi jälleen Aparna Balasubramanianin My Diverse Kitchen- blogista. Löysin reseptin jo jonkin aikaa sitten blogin arkistoista, mutta suoraan sanoen en osannut päättää oliko kananmunacurry hyvä idea vai ei. Ajatus keitettyjen kananmunien paistamisesta oli vähän outo! Vaikka pidänkin oudoista resepteistä, en oikein osannut päättää, mitä juuri tästä reseptistä olin mieltä.

Sitten viime viikolla tuli se sysäys, jonka tarvitsin kokeillakseni reseptiä. Katsoimme Teemalta Ruokamatka Intiaan- ohjelmaa ja siinä Rick Stein valmisti kananmunacurrya! Ja kehui sitä kovasti! Selvän teki, reseptiä oli kokeiltava.





Kanamunacurry


6 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 suurta sipulia ohuina renkaina
2 suurta tomaattia, kuutioituna
2-3 vihreää tai punaista chiliä, halkaistu pitkittäin
1 tl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 tl jauhettua kurkumaa
4 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
5 rkl rypsiöljyä
4-5 dl paksua kookosmaitoa
tuoretta korianteria
suolaa




Halkaise kananmunat pitkittäissuuntaan. Lämmitä öljy pannussa ja asettele kananmunat pannulle keltuaiset alaspäin. Paista kananmunanpuolikkaita, käännä ne varovaisesti ja paista lisää, kunnes kananmunien pinnat ovat kullanruskeat. Ota kananmunat pannulta ja laita sivuun odottamaan.

Lisää pannussa olevaan öljyyn laakerinlehdet, neilikat ja kanelitanko ja sekoita. Lisää chilit ja sipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää ja kullankeltaista. Lisää inkivääritahna ja hienonnettu valkosipuli ja jatka kuullottamista hetken.

Lisää jauhettu kurkuma ja tomaatit ja kuullota, kunnes tomaatti on pehmennyt. Lisää kookosmaito ja kourallinen hienonnettua, tuoretta korianteria. Mausta suolalla ja sekoita. Anna kookosmaidon kiehahtaa ja ota pannu heti pois liedeltä. Jos currya vielä keittää kookosmaidon lisäämisen jälkeen, se juoksettuu. Koostumuksen tulisi olla kastikemaista, ei vetistä.

Asettele paistetut kananmunanpuolikkaat tarjoilukulhon pohjalle ja kaada kastike päälle. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoile kuumana basmatiriisin kera. 





Hyvää oli! Kiitos Aparna ja Rick Stein! Samppa totesi - osuvasti - että kaikki missä on kookosmaitoa, on hyvää. Curryssa oli mukavasti myös chilin tuomaa potkua, oikeastaan chilit olisivat voineet olla vähän vahvempiakin. Curryn värikin oli ihana. Kurkuma värjäsi sen hehkuvan keltaiseksi.

Keitettyjen kananmunien paistaminen pannulla oli jännittävä operaatio. Olin varma, että keltuaiset murenevat ulos valkuaisista, kun laitan ne pannulle. Mutta niin ei käynyt, ei edes silloin, kun käänsin kananmunat, joka sekään ei ollut niin hankalaa, kuin olin olettanut.



Löysin muuten uutta riisiä kaupastamme. En ole ainakaan itse tätä Risella-riisiä kaupassamme nähnyt. Ja olipa hyvää riisiä. Maku oli hyvä, ehkä ei niin voimakas kuin jotkut basmatiriisit. Mutta varsinkin valmistus oli todella vaivatonta. Vesi haihtui juuri sopivasti riisistä 10 minuutin keittämisen jälkeen, eikä riisi jämähtänyt kattilan pohjaan kiinni lainkaan. Suosittelen!

Today we tried something totally new for dinner. Just when I was ranting on yesterday about how I can only make vegetarian dishes, when Samppa in not here, I was proved wrong.

This dish probably went down well with even Samppa because it was fairly unusual: egg curry. I found the recipe from the archives of Aparna Balasubramanian's My Diverse Kitchen blog again. I already found the recipe a while back, but to be quite honest, I couldn't decide if egg curry was a good idea or not. The thought of frying hard boiled eggs was a bit weird! Even though I like weird recipes, I couldn't really decide, what I thought about this recipe. 

Then last week I got the push I needed, to try out this recipe. We were watching Rick Stein's India on Teema channel and on the program Rick Stein made egg curry! And praised it highly! All right then, I needed to try out the recipe.


Egg Curry


6 hard boiled eggs
2 large onions, thinly slices
2 large tomatoes, diced
2-3 green or red chilies, cut length ways
1 tsp ginger paste
2 cloves of garlic, finely minced
1/2 tsp ground turmeric
4 whole cloves
1 cinnamon stick
2 bay leaves
5 tbsp rapeseed oil
4-5 dl thick coconut milk
fresh coriander
salt

Cut the eggs in half length-ways. Heat the oil in a pan and place the eggs in the pan, yoke side down. Fry the eggs and turn gently, frying until golden brown. Remove from heat and set aside.

To the oil in the pan add the bay leaves, cloves and the cinnamon stick and mix. Add the chili and the onions. Sauté until the onions are soft and golden. Add the ginger paste and the garlic and sauté a bit more.

Add the ground turmeric and the tomatoes and sauté some more until the tomatoes are soft. Add the coconut milk and a hand full of fresh, chopped coriander. Bring the coconut milk to a boil and immediately remove from the heat. If you boil the curry after adding the coconut milk, it will split. The consistency should be thick and sauce-like rather than watery.

To serve place the fried hard boiled eggs in the bottom of a serving dish and pour the sauce over them. Garnish with fresh coriander. Serve hot with basmati rice.

The egg curry was good! Thank you Aparna and Rick Stein! Samppa stated - very accurately - that everything that has coconut milk in it is good. There was also a nice kick from the chili in the curry, actually the chilies could have even been a bit hotter. The color of the curry was lovely as well. The turmeric died it a bright yellow.

Frying the hard boiled eggs was interesting. I was sure the yolks would crumble out of the whites when I put them on the pan. But that didn't happen, not even when I turned the eggs, which wasn't as tricky as i had anticipated either.

I found some new rice in our shop, by the way (Risella Himalaya Basmati). At least i haven't seen it at our store before. And it was good rice, too! The flavor was pleasant, perhaps not as strong as some basmati rice. But especially the preparation was very effortless. The water evaporated perfectly after 10 minutes of cooking and the rice didn't stick to the bottom of the pan at all. I recommend this rice highly!



Kommentit

  1. great recipe! egg curry is great and it is best served with rice. order best quality basmati rice online, here is the link https://farmeruncle.com/shop/Himalayan-Grown-Long-Grain-Basmati-Rice-2-Kgs-p88362576

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit