Pinaattimunakas/Spinach Omelet
En vain yhtään keksinyt, mitä omaa ruokaa voisin tehdä. Olemme tainneet olla aika tiiviisti yhdessä Sampan kanssa viime aikoina, koska ihan tosissani mietin, tekisinkö pulled pork- hodareita! Siis itselleni! Yksin! Ilman Samppaa! Tulin kuitenkin järkiini ja aloin miettiä, mitä kasvisruokaa voisin tehdä, kun siihen kerrankin oli mahdollisuus.
Meillä oli valmiiksi jo aika paljon kananmunia kotona, joten munakas vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Inspiroiduin ystäväni taannoin tekemästä pinaattilisukkeesta ja nakkasin ostoskärryyn pinaattia, sitruunaa, parmesanlastuja ja pinjansiemeniä ( kallein aterian raaka-aine muuten...). Ja näistä raaka-aineista syntyi tämä munakas:
Pinaattimunakas
oliiviöljyä paistamiseen
3 reilua kourallista baby-pinaattia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
pari tippaa balsamico creamiä
vajaa kourallinen parmesaanilatuja
vajaa kourallinen parmesaanilatuja
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
tilkka maitoa
voita
voita
Pese ja kuivaa pinaatti. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Paista pinaatti nopeasti pannulla oliiviöljyssä, kunnes se pehmenee. Lisää raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, balsamico cream ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pannu lämmöltä ja laita sivuun.
Riko munat kulhoon. Lisää maito ja mausta suolalla. Vatkaa kuohkeaksi vispilällä. Sulata voita paistinpannulla ja lisää munaseos. Hyydytä munakasta hetken ja lisää pinaattitäyte munakkaan toiselle puoliskolle. Ripottele päälle parmesanlastuja. Hyydytä munakas kypsäksi mutta niin, että koostumus on kostea. Liu'uta munakas tarjoilulautaselle ja taittele toinen puolikas kanneksi täytteen päälle paistinpannun reunan avulla.
Söin munakkaan tuoreen pinaatin, miniluumutomaatien ja oliiviöljyn kera. Palanpainikkeena oli raikasta ja pirskahtelevaa Rieslingiä. Pinaattitäyte oli sekin raikasta ja herkullista. Nautin omaa aikaa-päivälliseni television edessä katsoen "Rillit huurussa" - autuaana ilman reunahuomautuksia kasviruokalajista tai ohjelmavalinnasata.
I made this recipe up at the store today. We had planned something quite different for dinner but there was a total change of plan when Samppa went to Lammassaari with Pekka. And that meant time to myself - and my own food!
I just didn't know at all, what dish I wanted to prepare. I think we must have been spending a lot of time together with Samppa because I was seriously contemplating making pulled pork hot dogs. For myself! Alone! Without Samppa! But I came to my senses and started thinking about what vegetaruan dish I could make for myself, now that I had the chance.
We already had quite a few eggs at home, so an omelet seemed like a good option. I was inspired by my friend's spinach side dish she made a while back so I threw spinach, lemons, Parmesan flakes and pine nuts (the most expensive ingredient of all, actually...). And with these ingredients I made this omelet:
We already had quite a few eggs at home, so an omelet seemed like a good option. I was inspired by my friend's spinach side dish she made a while back so I threw spinach, lemons, Parmesan flakes and pine nuts (the most expensive ingredient of all, actually...). And with these ingredients I made this omelet:
Spinach Omelet
olive oil for frying
3 big handfuls of baby spinach
the grated zest of 1/2 a lemon
1 tbs fresh lemon juice
a handful of pine nuts
a few drops of balsamico cream
a handful of parmesan flakes
a handful of parmesan flakes
salt
black pepper
2 eggs
a little milk
butter
butter
Wash and dry the spinach. Roast the pine nuts in a dry pan. Wilt the spinach quickly in olive oil in a pan. Add the grated lemon zest, lemon juice, balsamico cream and pine nuts. Season with salt and pepper. Remove the pan from the heat and set aside.
Break the eggs into a bowl. Add the milk and season with salt. Melt the butter in a frying pan and add the agg mixture. Cook until the eggs have set a bit and add the filling to one side of the omelet. Cook further intil the omelet is done but still moist. Slide the omelet on to a plate and flip the other side over the filling with the edge of the frying pan.
I had the omelet with freah spinach, mini plum tomatoes and olive oil. I washed it down with some fresh, spritz y Riesling. The spinach filling was fresh and delicious too. I enjoyed my time-to-myself-omelet in fron of the television watching The Big Bang Theory - happily without comments about the vegetarian food or the choise of TV show.
Kommentit
Lähetä kommentti