Krepit/Crepes
Seuraavaksi kreppireseptejä viime viikonlopulta. Niitä on jo ehditty pyytää, joten tässä ne nyt tulevat.
Tein viime viikonlopun syntymäpäiville kolme eri täytettä krepeille: kasvis, tonnikala ja Tex Mex jauheliha. Sanotaan mitä vain kasvissyönnin lisääntymisestä, jotenkin oudosti aina lihaversio suosituin, kun vaihtoehtoisia ruokia tekee. Niin nytkin; Tex Mex jauhelihakrepit hävisivät nopeasti.. Samppa jo nurisi, että koko kasvisversiota ei pitäisi olla, joskin eräs vieras kyllä mainitsi juuri kasviskrepit lemppareikseen.
Tex Mex krepit olivat niin herkullisia, että teimme niitä jopa sunnuntaina illalliseksi! Eikä vieläkään tullut yliannostusta.
Tex Mex kreppitäyte
Mallulta saatu reseptin. 12 kreppiä
700 g jauhelihaa
1 suuri sipuli
1 suuri paprika
2 pussia taco-maustetta
100 g tuorejuustoa (Viola Afrikan paprika- maku)
150 g crème frâichea
Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä keskilämmöllä n . 10 min. Lisää kuutioitu paprika ja jatka paistamista keskilämmöllä 10 minuuttia lisää. Ruskista jauheliha erillisessä paistinpannussa ja yhdistä kasvisten kanssa. Lisää taco-mauste, tuotejuusto ja crème frâiche ja sekoita hyvin. Jäähdytä ja täytä crepit. Ripottele juustoraastetta kreppien päälle uunivuoassa ja paista n 15 min 200-asteisessa uunissa.
Kasvistäyte krepeille
n. 16 kreppiä1 annos ratatouillea (resepti täällä)
170 g halloumia (Filos) raastettuna
Yhdistä ratatouille ja raastettu halloumi ja sekoita hyvin. Jäähdytä ja täytä crepit. Ripottele juustoraastetta kreppien päälle uunivuoassa ja paista n 15 min 200-asteisessa uunissa.
Tonnikalatäyte krepeille
n. 12 kreppiä4 180 g tölkkiä tonnikalaa öljyssä
6 rkl majoneesia
2 rkl mietoja pippuripaprikoita hienonnettuna
4 tl kapriksia
2 tl raastettua sitruunankuorta
4 tl sitruunanmehua
1,5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria
(tapenadea eli oliivitahnaa)
Hienonna tonnikala kulhossa haarukalla. Sekoita majoneesi joukkoon. Lisää pippuripaprikat, kaprikset ja sitruunankuori- mehu ja mausteet. Täytä krepit. Halutessa voi kreppien pinnalle sivellä hieman tapenadea ennen rullaamista. Nämä krepit syödään kylmänä, mutta niidenkin pinnalle voi ripotella juustoraastetta ja laittaa ne hetkeksi uuniin, kunnes juusto on sulanut.
Juhlissa käytettiin valmiiksi paistettuja lettuja ja kuten jo aiemmin totesin, se oli varmasti paras mahdollinen ratkaisu. Kreppien paistamiseen yhdelletoista hengelle olisi vienyt ikuisuuden. Mutta kun valmistimme sunnuntaina vielä lisää kreppejä, tein itse taikinan ja paistoin siitä 12 lettua, jotka olivat n. 24 cm halkaisijaltaan. Ne olivat hieman suuria itse asiassa, kaupan letut olivat sopivamman kokoisia.
Taikinan resepti on seuraava:
Kreppitaikina
1 l maitoa4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
Paista krepit paistinpannulla melko runsaassa voissa. Aseta valmiit krepit vadille kerroksittain. Laita vadin pohjalle ja kerroksien väliin talouspaperia imemään ylimääräisen rasvan. Jäähdytä letut ja täytä ne.
Kreppiletut ja täytteet kannattaa jäähdyttää ennen kreppien kokoamista. Silloin täytteet eivät ole liian valuvia ja lettuja on helppo käsitellä. Täytetyt ja käärityt letut asetellaan aika tiiviisti uunivuokaan ja niiden päälle ripotellaan juustoraastetta. Mikä vain juustoraaste käy, valinnan voi tehdä täysin maun mukaan. Tex mex krepeille löysin Valiolta oivan TexMex juustoraasteen, joka sisältää mm. cheddaria, chiliä ja jalopeñoa. Juustoraastetta kannattaa kuitenkin laittaa kreppien päälle suht. maltillisesti. Itse iskin koko 150 g pussin lettujen päälle ja lopputulos oli melkoinen juustopanssari!
Tex mex täytteen juju on tacomauste. Siitä tulee se mahtava maku, jota kaikki jaksoivat ihastella. Itse rakastan ratatouillea ja halloumia, joten niiden yhdistäminen oli mielestäni ihana ajatus. Halloumi on yleensä aika suolaista, varsinkin Filos- merkkinen, joten en laittanut ratatouilleen suolaa lainkaan. Olisin kuitenkin mainiosti voinut tehdä niin. Maku olisi vielä kaivannut potkua. Tonnikalatäyte oli taas aivan ihanan raikas. Sitruunan maku oli aivan mahtava. Käytin hyvin mietoja pippuripaprikoita letussa. En ihan tiennyt, kuinka muut vieraat sietävät voimakkaita makuja. Seuraavalla kerralla voin kyllä käyttää vähän tuimempiakin pippuripaprikoita!
Next a few crepes recipes from last weekend. People have already been asking after them, so here they are.
I made three different kinds of fillings for last weekend's birthday party: vegetarian, tuna and Tex Mex. It may be that vegetarianism is on the rise, but still somehow the meat version is always the most popular of dishes. It was so now as well; the Tex Mex minced meat crepes disappeared fast. Samppa complained that there shouldn't even be any kind of veggie version at all, although one of the guests did mention the veggie version the be her favorite.
The Tex Mex crepes were so delicious, that we made them for dinner on Sunday as well! And we still haven't had enough of them.
Tex Mex Crepes Filling
recipe from Mallumakes about 12 crepes
700 g minced meat
1 large onion
1 large bell pepper
2 sachet taco- seasoning
100 g cream cheese (Viola African paprika flavor)
150 g crème frâiche
Chop the onion finely and saute at medium heat for about 10 minutes. Add the diced pepper and continue sauteing for a further 10 minutes. Fry the minced met in a separate frying pan and combine with the vegetables. Add the taco-seasoning, cream cheese and crème frâiche and mix well. Cool and fill the crepes. Sprinkle grated cheese on top of the crepes in an oven dish and bake in the oven for 15 minutes at 200C degrees.
Vegetable Crepes Filling
makes about 16 crepes1 serving ratatouille (recipe here)
170 g halloumi (Filos), grated
Combine the ratatouille and grated halloumi and mix well. Cool and fill the crepes. Sprinkle grated cheese on top of the crepes in an oven dish and bake in the oven for 15 minutes at 200C degrees.
Tuna Crepes filling
makes about 12 crepes4 180 g cans of tuna in oil
6 tbsp mayonnaise
2 tbsp mild peperoncini chopped finely
4 tsp capers
2 tsp grated lemon zest
4 tsp lemon juice
1,5 dl resh, finely chopped parsley
salt
black pepper
(tapenadeaeli)
In a bowl flake the tuna into small pieces with a fork. Add the peperoncini, capers, lemon zest and lemon juice and season the mixture. Fill the crepes. You can spread some tapenade on the pancakes before rolling them. These crepes are eaten cold, but you can also sprinkle some grated cheese on top and put them in the oven for a moment until the cheese melts.
We used ready made crepes at the party and as I said earlier, it was probably the best alternative. Frying crepes for eleven people would have taken forever. But when we made more crepes on Sunday, I made the dough myself and fried 12 pancakes, which were about 24 cm in diameter. They were a bit too big actually, the store bought ones were a better size.
The dough recipe is a s follows:
Crepes Dough
1 l milk4 eggs
7 dl flour
2 tsp sugar
2 tsp salt
4 tbsp cooking oil
Fry the pancakes in a frying bag in a fair amount of butter. Place the crepes in a serving dish in layers. Place kitchen paper on the bottom of the dish and in between the layers to absorb the extra grease. Let the pancakes cool and fill the crepes.
It's best to let the pancakes and the fillings cool before assembling the crepes. That way the fillings aren't too runny and the pancakes are easy to handle. The filled and rolled crepes are placed in an oven dish fairly fairly closely and grated cheese is sprinkled on top. Any grated cheese can be used, the choice can be made absolutely according to taste. I found a good TexMex grated cheese for the Tex Mex crepes from Valio, which has cheddar, chili and jalopeño. Don't put too much grated cheese on top though. I used the whole 150 g bag and the end result was a pretty thick and hard shell of cheese on top of the crepes.
The secret of the Tex Mex filling is in the taco seasoning. That gives the filling that special taste that everyone is so crazy about. I myself love ratatouille and halloumi so combining them was a wonderful idea in my mind. Halloumi is usually very salty, especially the Filos brand one, so i didn't put any salt into the ratatouille. I could have done so, though. The taste would have needed that extra kick. The tuna filling was lovely and fresh. The taste of lemon was wonderful. I used very mild peperoncini in the pancakes. I wasn't sure if the other guests could handle very strong flavors. Next time I can use stronger peproncini though!
Kommentit
Lähetä kommentti