Müsli
Müsli- ainekset. |
Tämä on yksinkertainen müsli- resepti. Alkuperäiseen reseptiin kuuluu vielä erillaisia siemeniä ja pähkinöitä. Olen kuitenkin jo aiemmin maininnut, että olen selkeiden makujen ystävä, joten tässäkin haluan, että voin lisäillä müsliin aineksia kunkin aamun fiilisten mukaan. Tai olla lisäämättä ollenkaan. Ja heti perään voin todeta, ettei mikään estä minua myös kokeilemasta pähkinäistä versiota. Tämä müsli on kuitenkin hyvä pohja, jolle voi sitten rakentaa mieleisensä kokonaisuuden.
7dl kaurahiutaleita
1/2 dl tummaa ruokosokeria
1 dl vettä
3/4 öljyä
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
Sekoita kaurahiutaleet, tumma ruokosokeri ja vaniljasokeri. Sekoita veden joukkoon öljy ja suola. Kaada öljy-vesiseos kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen ja levitä müsli leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Before... |
Paista 190 asteisessa uunissa n. 35-40 min. tai kunnes seos on kullanruskeaa ja rapeaa. Müsliä voi paistamisen puolessa välissä käännellä lastalla, jotta kaikki kaurahiutaleet paahtuvat tasaisesti.
... and after. |
M:üslin kannattaa antaa jäähtyä kunnolla, ennen kun sen purkittaa ilmatiiviiseen rasiaan. Itse annoin müslin olla yön yli pyyhkeen alla huoneenlämmössä, jotta se todella olisi täysin jäähtynyttä ennen purkitusta. Voin kuvitellä, kuinka nopeasti rapea müsli muuttuu pehmeäksi ja kosteaksi, jos sen laittaa liian lämpimänä purkkiin ja kannen alle hikoilemaan. En ota edes sitä riskiä, että laittaisin müslin purkkiin kansi avoimena. Kannattaa tehdä müsli illalla. Koko kämppä - ja taas varmaan rappu - tuoksui ihanalta. Kuin kauralastuja olis leiponut.
Perusaamiainen. |
Kommentit
Lähetä kommentti