Tatticrostinit/Porcini Crostini
Tässä ensimmäinen reseptipostaus blinikesteistä, eli tatticrostinit. Tämä on pitkästä aikaa Nigella Lawsonin resepti, tällä kertaa kirjasta How to Eat (John Wiley & Sons Inc. 2000).
Tatticrostinit
n. 20 kpl
1 patonki
oliiviöljyä
1 suuri valkosipulinkynsi, hienonnettuna
2 tuoretta timjaminoksaa tai hyppysellinen kuivattua timjamia
250 g tuoreita (herkku)tatteja, hienonnettuna
1 rkl tuoretta, raastettua parmesania
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
tuoretta persiljaa
Viipaloi patonki reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele oliiviöljyä leivänpalasten pinnoille molemmin puolin pullasudilla. Asettele leipäviipaleet uuniritilälle, jonka alla on leivinpaperilla päällystetty uunipelti. Paista 200C asteisessa uunissa 5-10 min. Käännä leivät paistamisen puolivälissä. Anna leipien jäähtyä.
Valmista tattipäällyste. Kaada oliiviöljyä kylmään paistinpannuun. Lisää valkosipuli ja timjami. Lämmitä pannua keskilämmöllä ja paista valkosipulia ja timjamia minuutin verran, kun pannu alkaa olla tarpeeksi kuuma. Lisää sienet ja paista sekoittaen kunnes sienet ovat pehmenneet ja niistä irtoaa aromia ja lisää sitten parmesan. Lisää reippaasti suolaa ja pippuria sieniseokseen. Lusikoi lämmintä sieniseosta jäähtyneiden leipäviipaleiden päälle ja koristele tuoreella persiljalla.
Olin joskus aiemmin, vuosia sitten, valmistanut näitä tattikrostineja ja muistin, että sienipäällyste oli herkullista. Muistin oikein. Tämä resepti on Nigellaa parhaimmillaan: yksinkertaista, maukasta, ei kikkiailua. Kirjassa on itse asiassa aika monta päällysteohjetta crostineille, joita pitää ehdottomasti kokeilla myös.
Nämä alkupalaleivät hävisivät kyllä parempiin suihin alta aikayksikön blinikesteissä. Niitä olisi oikeastaan pitänyt tehdä tuplasatsi. Kun tarjolla on samppanjaa (ja myöhemmin kuoharia - meillä oli reipas aloitus illalle) tällaiset pienet suupalat kyllä tekevät kauppansa!
Here is the first recipe from the blini party; porcini crostini. This is another Nigella Lawson recipe, this time from her book How to Eat (John Wiley & Sons Inc. 2000).
Porcini Crostini
makes about 20
1 baguette
olive oil
1 large clove of garlic, finely minced
2 fresh springs of thyme or a pinch of dried thyme
250 g fresh porcini, chopped
1 tbsp freshly grated Parmesan
salt and freshly ground black pepper
fresh parsley
Cut the baguette into about 1 cm thick slices. dab olive oil on both sides of the bread slices with a baking brush. Place the bread slices on to a baking grate with a baking tray lined with baking paper underneath. Place in a 200C oven for 5-10 minutes, tuning once. Let cool.
Make the porcini topping. Pour the olive oil in to a cold frying pan. Add the garlic and thyme. Warm up the pan at medium heat and fry the garlic and thyme for about i minute, when the pan begins to get warmer. Add the mushrooms and fry until soft and fragrant and then add the Parmesan. Add salt and black pepper robustly to taste. Spoon the warm mushroom mixture on top of the bread slices and garnish with fresh parsley.
I had made these mushroom crostini sometime earlier, years ago and I remembered they were delicious. I remembered correctly. This recipe is Nigella at her best: simple, tasty, no fuss. The cookbook actually has many crostini topping recipes, which I must definitely try.
These little starters disappeared fast at the blini party.I could have actually made more of them. When ther is champagne on offer (and later sparkling wine - we got off to a good start) little snacks like these are just the thing!
Kommentit
Lähetä kommentti