Mikä Viini!
Viime viikon torstaina suuntasimme kohti Turkua Mikä Viini!- tapahtumaan. Ystävämme asuvat Turussa ja samalla porukalla osallistuimme viime vuonna täällä Helsingissä Mikä Viini! - tapahtumaan Vanhalla ja tällä kertaa saavuimme taas vuorostamme Turkuun samaiseen tapahtumaan (joka oli pidetty viikkoa aikaisemmin myös Helsingissä).
Saavuimme Jäkärlään hyvissä ajoin ja suoritimme kunnon tankkauksen ennen tastingiä. Emäntä oli valmistanut ihanaa lasagnea ja fetasalaattia. Kuinka se onkin niin, että muiden valmistama ruoka maistuu aina niin paljon paremmalta ja sitä syö niin hyvällä ruokahalulla? Vedin kaksi tuhtia annosta lasagnea ja röykkiöittäin salaattia. Se olikin todella hyvä juttu. koska tasting-iltaa pitää pohjustaa kunnon eväillä. Omalla kohdallani tankkaus onnistui - ja näköjään nesetytyskin. Tähtien asennot olivat suotuisat illan aikana.
Last Thusday we headed for Turku for the Mikä Viini! wine fair. Our friends live in Turku and last year we attended the same wine fair with the same group in Helsinki at Vanha and this time we went to Turku to the same event (which was also held in Helsinki a week earlier).
We arrived at Jäkärlä in good time and had a heart meal before the tasting. Out hostess had prepared some lovely lasagna and feta cheese salad. I wonder why food made by other people always tastes so much better and you eat i´t with such a good appetite? I had two big helpings of lasagna and heaps of salad. That was a good thing too, because you really need to prime a wine tasting with a substantial meal. The situation with the food worked well for me this time - as did the situation with the drink too.
Talon isäntä oli ostanu emännälle kauniita ruusuja. Eivät olleet Pirkka-ruusuja nämä!
Our host had bought our hostess some beautiful roses. They were no Pirkka roses either!
Mikä Viini! -tapahtuma pidettiin Panimoravintola Koulussa Eerikinkadulla. Olimme jopa ilmoittautuneet Avaimet ruoan ja viini liittoon- tastingiin, jonka piti Savoyn sommelier Antti Uusitalo.
The Mikä Viini wine fair was held at Panimoravintola Koulu on Eerikinkatu. We had even signed up for a wine tasting, The Keys to the Successful Alliance of Food and Wine, that was held by Savoy's sommelier Antti Uusitalo.
Tasting keskittyi perusasioihin, mutta aina on hyvä kerrata ja kuulla asioista lisää. Antti Uusitalolla oli oikein mukava tapa puhua viineistä, joita hän vertasi julkisuuden henkilöihin ja hahmoihin. Riesling oli esim. Audrey Hepurn, Amarone oli Shrek (yleisöstä joku ehdotti Pavarottia ja se oli kyllä ehkä ollut parempi...). En aina ehkä lämpene niin kovin tämän tyyppisille jutuille, mutta tällä kertaa se vain jotenkin toimi todella kivasti. Maistelimme Sauvignon Blancia, sitä Rieslingiä, Pinot Noiria (Edith Piaf), Valpolicellaa, Moscat d'Astia ja Muscatia. Amarone siis puuttui! Se oli korvattu Valpolicellalla. Ei sekään huono valinta ole, mutta itseäni kiinnostaa Amarone erityisesti, joten oli suoraan sanoen hieman pettynyt. Maistelimme sitten pieniä määriä eri ruokia viinin kanssa ja havaitsimme, miten ruoka muuttaa viinin makua.
The tasting was focused on basic things, but it's always good to review things you know and hear more about things too. Antti Uusitalo had a nice way of talking about wine and he compared them to well known people and characters. Riesling for example was Audrey Hepburn and Amarone was Shrek ( someone from the audience did suggest Pavarotti and that would actually have been better...). I'm maybe not always the biggest fan of this kind of approach to things, but this time it somehow just worked really well. We tasted Sauvignon Blanc, the Riesling, Pinot Noir (Edith Piaf), Valpolicella, Moscat d'Asti and Muscat. The Amarone was missing! It was replaced by Valpolicella. Not a bad choice either, but I'm quite interested in Amarone, so I was a bit dissapointed, to be quite honest. We tasted small amounts of different food with the wine and discovered how the food changes the taste of the wine.
Harhaileva katseeni ei johdu - ainakaan vielä tässä vaiheessa - liiallisesta viinin maistelusta, vaan siitä, että oli jotenkin uskomattoman vaikeaa tällä kertaa tietää, mihin pitää katsoa kun ottaa selfien, jos haluaa sen vaikutelman, että katsoo kuvassa kameraan (eikä liian ylös tai alas).
My wondering gaze is not - at least at this point - due to too much wine tasting. It was just incredibly difficult to know where to look this time when I was taking the selfie, so it would seem like I'm looking straight at the camera (and not too high or low).
Tastingin jälkeen jatkoimme sitten viinien maistelua omin päin, kunnes tilaisuus loppui kahdeksalta. Kävimme vielä Rennossa juomassa Campari appelsiinimehut ennen kuin suuntasimme takaisin Jäkärlään. Oli aika lämmin ilta ja istuimme ravintolan terassilla, joka oli rakennettu samoin kalustein ja samalla tyylillä, kuin monet katukahvilat Pariisissa.
After the tasting we went on to taste more wine on our own, until the event ended at eight. We went to Rento and everyone had a Campari and orange juice before we headed back to Jäkärlä. It was quite a warm night and we sat out on the restaurant's terrace, which had been set up very much like a Parisian street cafe.
Kämpillä saimme sitten taas lisää ruokaa. Rouva Suominen on hyvä tässä ruokahuoltoasiassa. Odottamassa oli ihana lohi-riisipiirakka ja lisää salaattia. Hyvin upposi taas. En voi tarpeeksi alleviivata, kuinka mahtava asia ruokailu on tällaisina viini-iltoina!
Ilta ei mennyt ihan kauhean myöhäiseksi. Onneksi. Meidän toive oli päästä lähtemään takaisin Helsinkiin suht ajoissa, koska seuraavana päivänä oli sitten taas sadonkorjuujuhla omalla palstallamme.
Ja perheen innokas Roope-koira piti huolen siitä, että heräsimme aamulla hyvissä ajoin.
At our friend's home we then had some more food. Mrs. Suominen is so good at this food thing. We had salmon and rice pastry waiting for us, which we had with some more salad. That went down very well too. I cannot stress enough, how important eating is on wine-evenings like this!
We did not stay up too late. Luckily. We wanted to make an early move the next day, as we häd our own harvest party to organize the following day at our allotment.
And the family's eager Roope doggie saw to it, that we got up in good time.
Aamulla piti vielä ottaa kuva terassin pöydästä. Tontilla on aika paljon mäntyjä, jotka olivat pudottaneet neulasiaan terassin pöydälle. Näky oli todella hieno. Luonnon oma taideteos. Onneksi ei ollut tuullut yön aikana!
In the morning I remembered to take a picture of the terrace table. There are lots of pines on the property and they had fallen on the terrace tabletop. That looked really great. Nature's own art. Luckily it had not been windy during the night.
Hieno viinitilaisuus. Taas opittiin uutta ja maisteltiin uusia ja tuttuja viinejä. Homma pysyi ainakin omalta osaltani mahtavasti lapasessa (viininmaistajaiset voivat olla petollisia...) ja suuntasimme auton nokan kohti Helsinkiä jo puolenpäivän maissa. Tosin minä ajoin...
A very nice wine event. We again learned something new and tasted familiar and new wines. The whole thing worked very well on my part ( wine tastings can get a bit out of hand sometimes...) and we headed for home already at around noon. Somehow though, it was my turn to drive...
Kommentit
Lähetä kommentti