Metsäsienimunakas/Wild Mushroom Omelet
Tässä vielä resepti sienimunakkaalle, jonka valmistin mökillä sunnuntairuoaksi. Nyt löytyi siis mukavasti keltahaperoita, mutta munakkaaseen käy kaikki ensiluokkaiset ruokasienet, joita metsästä sattuu löytymään.
Metsäsienimunakas
2 annosta70 g pekonia
voita
öljyä
2 keskikokoista sipulia
7,5 dl metsäsieniä pilkottuna (tatteja, haperoita, kantarelleja...)
suolaa
valkopippuria
6 kananmunaa
tuoretta salviaa
50 g parmesaanilastuja
Leikkaa pekoni paloiksi ja paista pannulla rapeaksi. Ota pekoni pois pannusta ja laita sivuun. Lisää pannulle hieman voita pekonirasvan sekaan ja kuullota sipuleita n. 5 min. Lisää sienet ja jatka paistamista n. 5 min. lisää. Sekoita joukkoon pekoni ja mausta.
Riko 3 kananmunaa kulhoon ja vatkaa rikki haarukalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sulata toisessa pannussa nokare voita ja lisää hieman öljyä. Kaada kananmunaseos pannulle. Paista munakasta hetken. Kun pinta alkaa olla melko hyytynyt, kaada puolet pekoni-sipuli-sieniseoksesta munakkaan toiselle puoliskolle. Ripottele päälle puolet parmesaanilastuista. Paista munakasta kunnes se on pohjasta kullankeltainen mutta pinnalta vielä kostea. Revi pinnalle vielä tuoretta salviaa ja taita munakkaan toinen puoli täytteen päälle (tämä käy parhaiten niin, että kallistat pannua lautasen päällä ja annat täytetyn puolikkaan ensin liukua lautaselle, jonka jälkeen saat "kannen" taiteltua täytteen päälle pannun reunan avulla - ei aina onnistu, vaatii harjoittelua).
Tee toinen munakas samalla tavalla.
Tästä ruokalajista saa helposti kasvisversion, kun jättää pekonin pois. Ajattelin kuitenkin taas Samppaa tässä asiassa ja pekonin kanssa munakas olikin ruokaisampaa. Todella ruokaisaa, itse asiasas! Yhdestä munakkaasta tuli todella täyteen ja kun vielä kotimatkalla ostimme Pälkäneen huoltsikalta soft icet oli suorastaan tuskallista istua autossa, koska oli niin täynnä!
Here is the recipe for the wild mushroom omelet I made on Sunday at the cottage. We found some nice yellow swamp mushrooms, but you can use any suitable wild mushrooms that you happen to find.
Wild Mushroom Omelet
serves 270 g bacon
butter
oil
2 medium onions
7,5 dl wild mushrooms, chopped (porchini, yellow swamps, chanterelles...)
salt
white pepper
6 eggs
fresh salve
50 g Parmesan flakes
Cut the bacon in to pieces and fry until crisp. Remove from the pan and set aside. Add a bit of butter to the pan with the bacon grease and sauté the onions for about 5 minutes. Add the mushrooms and sauté a further 5 minutes. Add the bacon and season.
Break 3 eggs in a bowl and whisk with a fork. Add salt and white pepper. Melt some butter in another frying pan and add some oil. Pour the egg mixture in to the pan. Fry th eomelet for a moment. When the surface begins to set, add half of the bacon-onion-mushroom mixture to half of the omelet. Sprinkle with half the Parmesan flakes. Fry the omelet untill the bottom is golden but the surface is still moist. tear some fresh salve on top and fold the omelet (this is best done by sliding the half of the omelet with the filling on to a plate and folding the other half over the filling with the edge of the frying pan - it doesn't always work and requires practice).
Use the same method to make the other omelet.
Delicious! As I said earlier, the fragile yellow swamps become nice and firm when they are fried. And I'm really into the taste of fresh salve at the moment!
You can easily make this omelet into a vegetarian dish by leaving out the bacon. But I thought I'd be kind to Samppa again with the bacon, and besides you get a more substantial meal when bacon is added. Really substantial, actually! One omelet was very filling and as we bought some soft ice cones at the service station in Pälkäne on the way home, it was actually a bit difficult to sit in the car after that, as I was so full!
Kommentit
Lähetä kommentti