Tattipasta/Porcini Pasta
Tattikausi on nyt siis parhaimmillaan ja olen tietenkin valmistanut paljon ihania tattiherkkuja, sekä kotona että mökillä. Tattipastaa tein pari viikkoa sitten, kun kävimme ystäväni kanssa sienimetsällä ihan tässä lähistöllä ja saimme aika kivaan saaliin.
Tattipastan reseptin alkuperä on jo hämärän peitossa, mutta muistiinpanojeni mukaan olen kirjannut reseptin muistikirjaani vuonna 2007. Resepti menee näin:
Tattipasta
1 suuri sipuli2 valkosipulinkynttä
7 dl tatteja pilkottuna
2,5 dl kermaa
sahramia
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
voita
oliiviöljyä
50 g parmesaaniraastetta
silputtua tuoretta persiljaa
300 g pastaa tai spagettia
Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna sipuli ja ja valkosipuli ja kuullota voi-oliiviöljyseoksessa pannulla. Lisää sienet ja paista viitisen minuuttia. Lisää sahrami ja muskottipähkinä. Lisää kerma ja keitä seosta kasaan n. 5 minuuttia. Sekoita kuumaan pastaan ja lisää parmesaaniraaste hyvin sekoittaen. Tarjoile syvistä pastalautasista ja koristele persiljasilpulla.
Jälleen kerran hyvin helppoa ja niin hyvää. Sahramin ja muskottipähkinän määristä on vähän vaikea sanoa. Maun mukaan. Itse pidän paljon sahramista ja vielä enemmän muskottipähkinästä, joten laitan niitä ruokaan oikein reilun hyppysellisen.
The porcini season is in full swing now and I have of course made a lot of wonderful mushroom dishes, both at home and at the cottage. I made porcini pasta a few weeks ago, when we went mushroom picking in the immediate area with my friend and found quite a lot of porcini.
I can't remember the origins of the porcini pasta recipe, but according to my notebook the recipe has been added in 2007. The recipe is as follows:
Porcini Pasta
1 large onion2 cloves of garlic
7 dl porcini, diced
2,5 dl cream
saffron
nutmeg
salt
black pepper
butter
olive oil
50 g Parmesan, grated
chopped fresh parsley
300 g pasta or spaghetti
Cook the pasta according to the instructions on the packet.
Chop the onion and mince the garlic cloves finely. Fry in the butter-olive oil mixture at medium heat until golden. Add the mushrooms and fry for a further 5 minutes. Add the saffron and nutmeg. Add the cream and reduce for about 5 minutes. Mix with the hot pasta and add the grated Parmesan, mixin well. Serve from pasta bowls and garnish with the chopped parsley.
Again, very easy and so good! It's a bit difficult to give accurate amounts concerning the saffron and the nutmeg. According to taste. I myself like saffron very much and nutmeg even more, so I use generous pinches of both spices.
Kommentit
Lähetä kommentti