Kesäkalapaistos/Summer Fish Fry
En ole unohtanut blogiani tai sen lukijoita! Loman alku vain on ollut ihan uskomattoman kiireistä aikaa. Töissä oli melkein rauhallisempaa! Ensimmäisen lomaviikon aikana ehdimme majoittaa Sampan vaihto-oppilasvuoden host brother lapsineen luoksemme, auttaa äitiäni kotiutumaan sairaalasta, jossa hän oli viettänyt neljä kuukautta, juhlimaan serkkuni pojan syntymäpäiviä ja matkaamaan tänne Kaukalosaareen, jossa seuranamme oli myös vieraita pari päivää. Kun heistäkin viimeinen lähti tänään (kaadettuaan ensin ystävällisesti yhden pihakoivuistamme polttopuiksi), saatoimme vain huokaista syvään ja rojahtaa mökkimme vuodesohvalle!
Ruokaa on toki laitettu koko ajan. En ole vain ehtinyt kirjata mitään talteen. Nyt sitten ryhdyn toimeen ja postailen pikku hiljaa mielenkiintoisimmat reseptit tänne blogiin.
Ensimmäisenä kesäkalapaistos.
En useinkaan ole kokeillut mainosten reseptejä. En oikein tiedä miksi. Kai juuri siksi, että reseptit ovat kuitenkin...no - mainoksia. Mutta kun näin eräänä päivänä Metro- lehdessä Valion kesäkalapaistoksen kuvan, olin aivan myyty. Liekö kuva sitten ollut niin kesäinen ja raikas, vai mikä asiaan vaikutti. Tiedän vain, että kun tämän reseptin bongasin, oli sitä pakko kokeilla.
Resepti oli varsin helppo ja lopputulos oli hyvä ja raikas. Seurasin ohjetta melko tarkasti. Ainoastaan kalan suhteen jouduin joustamaan (ja sehän oli toisaalta se pääasia, eli ei ihan pikkujuttu...). Ahventa tai kuhaa ei K-kaupassamme ollut, joten ostimme kampelaa. Ei huono valinta kyllä sekään.
Kesäkalapaistos pannulla
200g pisara- tai luumutomaatteja
pala (100g) purjoa
400g nahattomia ahven- tai kuhafileitä (tai kampelaa)
ripaus suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme juustoa
2 rkl kapriksia
1/2 dl hienonnettua tilliä
paistamiseen:
2 rkl Valio voita
Esikäsittele ensin kasvikset: puolita tomaatit ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Kuumenna rasva pannulla. Lisää pannulle kalafileet. Paista ensin toinen puoli, käännä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria. Lisää pannulle tomaatit ja purjo. Kaada päälle ruokakerma. Kuumenna. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Älä sekoita, jotta kalat pysyvät ehjinä. Lisää pinnalle valutetut kaprikset ja tilli. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.
Paistoksesta tuli aivan samannäköinen kuin mainoksen kuvassa! Tämä todella on raikkaan näköinen ja raikkaan makuinen kesäruoka. Runsas määrä tilliä tekee ruoasta ilon silmälle. Ja etenkin kaprikset antavat muuten miedoille mauille tarvittavaa potkua. Jos vielä olisi hieno, iso valurautapannu olemassa, olisi ruokalaji jo melkein taideteos. Mutta meillä on vain tavallinen (ja hieman pieni...) teflonpannu.
I have not forgotten my blog or its readers! The beginning of the summer vacation has just been incredibly busy. It was almost more peaceful at work! During the first week of our vacation we has Samppa's exchange student year's family's host brother staying with us with his two children, my mother came back from her four month stay in the hospital, we went to my cousin's son's birthday party and then made our way here to Kaukalosaari where we had guests as well for the first couple of days. When the last of those guests left today (after kindly helping us chop down a birch for firewood) all we could do was heave a great sigh and collapse on our comfy sofa bed!
Of course meals have been made all this time. I just haven't had time to write them down. Now I shall get down to the business of doing it and shall post some of the more interesting recipes in this blog.
First the summer fish fry.
I haven't tried many recipes from advertisements. I don't really know why. Perhaps because they are just that...well - advertisements. But when I saw rhis Valio recipe in the Metro paper on day, I was sold. Perhaps the picture was just so summery and fresh or something. All I know is that when I saw this recipe, I knew I had to try it.
The recipe is quite easy and the end result was delicious and fresh. I followed the recipe quite closely. Only with the fish did I need to be flexible (and that is of course the main ingredient, so no small matter). They didn't have perch or pike perch fillet at our K-kauppa so we got flounder. Not a bad choise either.
Of course meals have been made all this time. I just haven't had time to write them down. Now I shall get down to the business of doing it and shall post some of the more interesting recipes in this blog.
First the summer fish fry.
I haven't tried many recipes from advertisements. I don't really know why. Perhaps because they are just that...well - advertisements. But when I saw rhis Valio recipe in the Metro paper on day, I was sold. Perhaps the picture was just so summery and fresh or something. All I know is that when I saw this recipe, I knew I had to try it.
The recipe is quite easy and the end result was delicious and fresh. I followed the recipe quite closely. Only with the fish did I need to be flexible (and that is of course the main ingredient, so no small matter). They didn't have perch or pike perch fillet at our K-kauppa so we got flounder. Not a bad choise either.
Summer fish Fry
200g cherry tomatoes
a piece (100g) of leek
400g skinless perch or pike perch fillets (or flounder)
a dash of salt
a dash of black of white pepper
1 packet (2,5 dl) Valio flavored cream Kolme juustoa (Three Cheese)
2 tbsp capers
1/2 dl chopped fresh dill
for frying:
2 tbsp Valio butter
Prepare the vegetables: cut the tomatoes in half and slice the leek in to thin rings. Heat the butter in the pan. Add the fish fillets. Fry the fish on one side, turn and add a dash of salt and pepper. Add the tomatoes and leek. Pour the cream on top. Heat through and let simmer over a low heat for about 5 minutes. Do not stir, so the fish will not break apart. Add the drained capers and chopped dill to the pan. Serve with boiled new potatoes.
The fish fry looked exactly like it did in the ad! This really is a fresh looking and fresh tasting summer dish. Using lots of dill makes the dish look pretty. Ans especially the capers give the otherwise mild flavors the necessary kick. If we had a nice and big cast iron pan, the dish would have been perfect. But we only have an ordinary (and slightly too small) Teflon pan.
Kommentit
Lähetä kommentti