Couscous ja kikhernesalaatti/Couscous and Chikpeas Salad
Tämän päivän illallinen mökillä oli ribsit couscous ja kikhernesalaatin kera. Olin nähnyt Glorian ruoka & viini- lehden kakkosnumerossa ohjeen couscous ja kikhernesalaatille ja vaikka se periaatteessa minua innostikin, oli se suoraan sanoen vähän yksinkertainen. Tutkailin sitten hieman nettiä ja erilaisia reseptejä siellä ja lopputuloksena on seuraava salaatti:
Couscous ja kikhernesalaatti
2,5 dl couscousia
2,5 dl vettä
suolaa
oliiviöljyä
170 g keitettyjä kikherneitä
1 sipuli
1 avomaankurkku (tai 1/2 tavallista kurkkua)
1 porkkana
2 tomaattia
kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 murskattu valkosipulin kynsi
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua inkivääriä
3 tl kuivattua minttua
suolaa
mustapippuria
Valmista couscous. Kiehauta vesi, johon on lisätty suola ja öljy. Lisää couscous, sekoita hyvin ja ota kattila pois liedeltä. Anna veden imeytyä couscousiin n. 5 min. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä. Jäähdytä.
Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuori kurkku ja paloittele. Pilko tomaatit. Vuole ohuita suikaleita porkkanasta perunankuorimaveitsellä. Lisää kikherneet, sipuli, kurkku, tomaatti ja porkkana jäähtyneeseen couscousiin ja sekoita hyvin. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset lasitölkkiin, sulje kansi ja ravista hyvin. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
Tämä on kiva kesäsalaatti, raikas ja värikäs. Olisin itse asiassa mielelläni lisännyt salaattiin paahdettuja paprikoita, mutta koska meillä ei ole täällä uunia, en voinut niitä itse tehdä, eikä Kangasalan kaupoista nyt moisia löytynyt. Seuraavalla kerralla sitten. Salaatin kanssa sopi mainiosti jogurttikastike, jonka olin tehnyt jauhelihavartaille pari päivää sitten ja jota oli hieman jäänyt yli. Itse asiassa koko salaatti olisi makujensa puolesta sopinut jayhelihavartaiden lisukkeeksi, Välimeren makuja kun on molemmissa.
This evenings dinner was ribs with couscous and chickpeas salad. I had seen a recipe for couscous and chickpeas salad in the second number of Glorian ruoka & viini- magazine and even though it basically did inspire me was it a bit boring to be quite frank. I then surfed the internet a bit and as a result came up with the following salad:
Couscous ja Chickpeas Salad
2,5 dl couscous
2,5 dl water
salt
olive oil
170 g cooked chickpeas
1 onion
1 small cucumber (or 1/2 a normal size cucumber)
1 carrot
2 tomatoes
dressing:
3 tbsp olive oil
2 tbsp lemon juice
1 crushed clove of garlic
1 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander
1 tsp ground ginger
3 tsp dried mint
salt
black pepper
Prepare the couscous. Boil the water with the salt and olive oil. Add the couscous, mix well and remove the pan from the heat. Let the couscous absorb the water for about 5 minutes. Mix the couscous fluffy with a fork and add a bit of olive oil. Let cool.
Peel and chop the onion finely. Peel and chop the cucumber. Dice the tomatoes. Shave thin strips from the carrot with a peeler. Add the chickpeas, onion, cucumber, tomatoeas and carrot to the couscous and mix well. Measure all the ingredients for the dressing in to a glass jar, close the lid tightly and shake well. Pour the dressing in to the salad and mix well.
This is a nice summer salad, fresh and colorful. I would have actually liked to use roasted peppers as well for the salad but as we don't have an oven here, I couldn't make them myself and the shops in Kangasala don't have tinned roasted peppers. Oh well, next time. The yogurt dressing I made a few days ago for the minced meat skewers went really well with the salad. Actually the whole salad would have been a good accompaniment with the skewers as both had flavors from the Mediterranean.
Kommentit
Lähetä kommentti