Pikaminestrone/Minestrone in Minutes
Ajatus tämän reseptin
kokeilusta tuli alkuviikolla, kun olimme molemmat aivan naatteja ja ajatuskin
mistään kokkaamisesta, joka olisi kestänyt kovin kauan, sai meidät molemmat
tuntemaan olomme vielä väsyneemmiksi. Päädyimme syömään voileipiä sinä iltana.
Ryhdyin kuitenkin miettimään, että väsähtäneitä iltoja on useinkin ja silloin
tosiaan hamuilee eineshyllystä lasagnea tai tekee valmiin nuudelikeiton, johon
korkeintaan nakkaa kourallisen pakastekatkarapuja. Olisi hyvä olla varalle
jotain nopeita ja helppoja ruokalajeja juuri näille päiville. Yleensä kuitenkin
potee huonoa omatuntoa siitä, että ei edes ole yrittänyt päivän päätteeksi
tehdä jotain itse (ellei ole sunnuntai, normipäivä = dagen efter ja kirmaa
iloisesti Heseen...se on täysin sallittua).
Kaivoin keittiön
kirjahyllystä Nigella Express- keittokirjan (Nigella Lawson,Chatto & Windus
2007), jonka olen omistuskirjoituksen mukaan saanut Riitalta joululahjaksi
kirjan ilmestymisvuonna, eli vuonna 2007. Olen tutkiskellut kirjaa paljonkin
mutta nyt en muista olenko varsinaisesti koskaan valmistanut mitään yhdenkään
kirjassa olevan reseptin mukaan. Nyt kuitenkin silmääni osui Minestone in
Minutes, joka vaikutti lupaavalta ja varsinkin nopealta. Resepti olikin hyvin
yksinkertainen. Kirjan mukaan reseptin olisi kehitellyt Nigellan poika Bruno,
joka olisi siis kirjan ilmestymisvuonna ollut 11-vuotias, joten voisi olettaa,
että resepti on aika helppo.
Ja olihan se! Homma
menee näin:
Minestronekeitto
400 g purkkipapuja (maun mukaan)
300 g valmista
tomaattikastiketta
1 l kuumaa kanalientä
100 g makaronia
Siivilöi papujen neste,
kaada pavut kattilaan tomaattikastikkeen ja kuuman kanaliemen kera. Kiehauta ja
lisää makaroni. Keitä kunnes makaroni on (pakkauksen ohjeen mukaan) kypsää. Ota
kattila pois liedeltä ja anna keiton hautua 5-10 min.
Tämä oli todellakin
helppo keitto valmistaa ja maku oli erinomainen. Ihan minuutissa se ei
valmistunut, minulla meni kyllä kaiken kaikkiaan 20 min. Mutta ei silti paha.
Käytin Go Green- merkin Bönmix- papusekoitusta, jossa oli borlottipapuja, kikherneitä
ja suuria, valkoisia papuja. En ole peruspapujen ylin ystävä (toisin kuin
Samppa, joka rakastaa niitä) mutta tämä sekoitus oli todella
hyvä. Nappasin kaupan hyllystä Dolmion Bolognese Classico- kastikkeen ja haalin
vielä kassalle pussillisen Myllyn Paras perusmakaronia. Keitolle ei siis tule
hintaakaan ihan älyttömästi, mikä on aina iloinen asia.
Valmistuksessa ei ollut
mitään sen ihmeellisempää, paitsi että nesteen määrää voi kyllä vähän lisätä. Keitto
muistutti jossain vaiheessa enemmänkin minestronepataa kuin
-keittoa, joten lisäsin vettä (ehkä 2 dl) kunnes koostumus oli soppamaisempaa.
Lisäsin sitten vielä omasta päästäni Santa Marian Pasta Basilicoa
(maustesekoitus, jossa on basilikaa, valkosipulia, tomaattia persiljaa ja
mustapippuria) ja jopa hieman suolaa (vaikka tomaattikastikkeessa sitä varmasti
oli). Lopuksi en voinut vastustaa kiusausta, ja sekoitin keittoon vielä
teelusikallisen Sambal Olelek- chilitahnaa. Hyvää tuli!
Ruoka oli siis pöydässä
alle puolessa tunnissa - aika hyvin. Tästä lähtien kannattaisi pitää kaapissa
papuja, tomaattikastiketta ja makaronia. Tämän ruokalajin voi valmistaa käden
käänteessä, jos vaikka yhtäkkiä tulee vieraita (tai heitä löytyy kämpästä
aamulla...) tai jos ei itse millään jaksaisi käydä kaupassa mutta syödä
kuitenkin pitäisi. Kiitos Nigella!
Jäliruoaksi olikin sitten jotain hyvin mielenkiintoista...banaanilettuja!
The idea about trying out this
recipe came about at the beginning of this week, when we were both totally
pooped and even the idea of cooking made us even more tired. We wound up making
sandwiches that evening. But I started thinking, that there are tired evenings
like this quite often and that’s when you reach for the readymade lasagna or
cook some noodles and maybe chuck in a handful of frozen shrimp. It would be great
to have some fast and easy recipes in store for days like these. You usually
feel a bit bad anyway, when you haven't at least tried to make something
yourself for the evening meal (unless it's Sunday, you have a hangover and you
happily dash off to Hessburger... that is totally OK).
I dug up Nigella
Express from the kitchen bookcase(Nigella Lawson,Chatto & Windus 2007),
which I got for Christmas from Riitta the same year the book was published, in
2007. I've poured through the book often but I can't remember if I've actually
made anything from any of the recipes. Now I however came across Minestrone in
Minutes which seemed promising and, what was most important, fast. The recipe
was very simple. According to the book, the recipe was invented by Nigella's
son Bruno, who would have been eleven years old at the time the book was
published, so it would be fair to presume that the recipe was pretty
easy.
And it was! It goes
like this:
Minestrone
in Minutes
400 g mixed beans (to taste)
300 g tomato-based pasta sauce
1 l hot chicken stock
100 g macaroni
Drain the beans and put them in a saucepan with
the pasta sauce and hot stock. Bring the pan to the boil and then add the
macaroni, cooking according to the instructions on the packet. Once the pasta
is tender, switch off the pan, remove and let stand for 5-10 minutes.
This is a very easy soup to
make and the taste is excellent. It took a bit longer than a minute to make
though, 20 minutes to be precise. but it's still not too bad. I used Go Green
Bönmix with borlotti beans, chickpeas and white beans. Im not really a fan of
beans (unlike Samppa, who loves them) but this mix was very good. I
grabbed some Dolmio Bolognese Classico pasta sauce and a bag of Myllyn Paras
macaroni. The soup is not very expensive either which is always a good thing.
The recipe was pretty
straightforward, except maybe you can add some more liquid. At some point the
dishe was more like minestrone stew than soup, so I added some water (perhaps 2
dl) until the consistency was more soupy. I then added some ingredients of my
own; some Santa Maria Pasta Basilico ( a mixture of basil, garlic, tomato,
parsley and black pepper), even a bit of salt (although there was salt in the
pasta sauce) and then I couldn’t resist adding a teaspoon of Sambal Olelek
chili paste to the soup. Delicious!
We had food on the table in less than half an hour
which is pretty good. From now on we should always have beans, tomato sauce and
macaroni in the cupboard. This dish can be made in a jiffy if we have surprise
quests (or if we find them at our place still in the morning...) or if we are
just too tired to go to the store but still need to eat. Thanks Nigella!
And the we had a very interestin dessrt...banana pancakes!
Kommentit
Lähetä kommentti