Pikaminestrone/Minestrone in Minutes



Ajatus tämän reseptin kokeilusta tuli alkuviikolla, kun olimme molemmat aivan naatteja ja ajatuskin mistään kokkaamisesta, joka olisi kestänyt kovin kauan, sai meidät molemmat tuntemaan olomme vielä väsyneemmiksi. Päädyimme syömään voileipiä sinä iltana. Ryhdyin kuitenkin miettimään, että väsähtäneitä iltoja on useinkin ja silloin tosiaan hamuilee eineshyllystä lasagnea tai tekee valmiin nuudelikeiton, johon korkeintaan nakkaa kourallisen pakastekatkarapuja. Olisi hyvä olla varalle jotain nopeita ja helppoja ruokalajeja juuri näille päiville. Yleensä kuitenkin potee huonoa omatuntoa siitä, että ei edes ole yrittänyt päivän päätteeksi tehdä jotain itse (ellei ole sunnuntai, normipäivä = dagen efter ja kirmaa iloisesti Heseen...se on täysin sallittua).

Kaivoin keittiön kirjahyllystä Nigella Express- keittokirjan (Nigella Lawson,Chatto & Windus 2007), jonka olen omistuskirjoituksen mukaan saanut Riitalta joululahjaksi kirjan ilmestymisvuonna, eli vuonna 2007. Olen tutkiskellut kirjaa paljonkin mutta nyt en muista olenko varsinaisesti koskaan valmistanut mitään yhdenkään kirjassa olevan reseptin mukaan. Nyt kuitenkin silmääni osui Minestone in Minutes, joka vaikutti lupaavalta ja varsinkin nopealta. Resepti olikin hyvin yksinkertainen. Kirjan mukaan reseptin olisi kehitellyt Nigellan poika Bruno, joka olisi siis kirjan ilmestymisvuonna ollut 11-vuotias, joten voisi olettaa, että resepti on aika helppo.

Ja olihan se! Homma menee näin:

Minestronekeitto


400 g purkkipapuja (maun mukaan)
300 g valmista tomaattikastiketta
1 l kuumaa kanalientä
100 g makaronia

Siivilöi papujen neste, kaada pavut kattilaan tomaattikastikkeen ja kuuman kanaliemen kera. Kiehauta ja lisää makaroni. Keitä kunnes makaroni on (pakkauksen ohjeen mukaan) kypsää. Ota kattila pois liedeltä ja anna keiton hautua 5-10 min.

Tämä oli todellakin helppo keitto valmistaa ja maku oli erinomainen. Ihan minuutissa se ei valmistunut, minulla meni kyllä kaiken kaikkiaan 20 min. Mutta ei silti paha. Käytin Go Green- merkin Bönmix- papusekoitusta, jossa oli borlottipapuja, kikherneitä ja suuria, valkoisia papuja. En ole peruspapujen ylin ystävä (toisin kuin Samppa, joka rakastaa niitä) mutta tämä sekoitus oli todella hyvä. Nappasin kaupan hyllystä Dolmion Bolognese Classico- kastikkeen ja haalin vielä kassalle pussillisen Myllyn Paras perusmakaronia. Keitolle ei siis tule hintaakaan ihan älyttömästi, mikä on aina iloinen asia.

Valmistuksessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää, paitsi että nesteen määrää voi kyllä vähän lisätä. Keitto muistutti jossain vaiheessa enemmänkin minestronepataa kuin -keittoa, joten lisäsin vettä (ehkä 2 dl) kunnes koostumus oli soppamaisempaa. Lisäsin sitten vielä omasta päästäni Santa Marian Pasta Basilicoa (maustesekoitus, jossa on basilikaa, valkosipulia, tomaattia persiljaa ja mustapippuria) ja jopa hieman suolaa (vaikka tomaattikastikkeessa sitä varmasti oli). Lopuksi en voinut vastustaa kiusausta, ja sekoitin keittoon vielä teelusikallisen Sambal Olelek- chilitahnaa. Hyvää tuli!

Ruoka oli siis pöydässä alle puolessa tunnissa - aika hyvin. Tästä lähtien kannattaisi pitää kaapissa papuja, tomaattikastiketta ja makaronia. Tämän ruokalajin voi valmistaa käden käänteessä, jos vaikka yhtäkkiä tulee vieraita (tai heitä löytyy kämpästä aamulla...) tai jos ei itse millään jaksaisi käydä kaupassa mutta syödä kuitenkin pitäisi. Kiitos Nigella!

Jäliruoaksi olikin sitten jotain hyvin mielenkiintoista...banaanilettuja!




The idea about trying out this recipe came about at the beginning of this week, when we were both totally pooped and even the idea of cooking made us even more tired. We wound up making sandwiches that evening. But I started thinking, that there are tired evenings like this quite often and that’s when you reach for the readymade lasagna or cook some noodles and maybe chuck in a handful of frozen shrimp. It would be great to have some fast and easy recipes in store for days like these. You usually feel a bit bad anyway, when you haven't at least tried to make something yourself for the evening meal (unless it's Sunday, you have a hangover and you happily dash off to Hessburger... that is totally OK).

I dug up Nigella Express from the kitchen bookcase(Nigella Lawson,Chatto & Windus 2007), which I got for Christmas from Riitta the same year the book was published, in 2007. I've poured through the book often but I can't remember if I've actually made anything from any of the recipes. Now I however came across Minestrone in Minutes which seemed promising and, what was most important, fast. The recipe was very simple. According to the book, the recipe was invented by Nigella's son Bruno, who would have been eleven years old at the time the book was published, so it would be fair to presume that the recipe was pretty easy. 

And it was! It goes like this:

Minestrone in Minutes


400 g mixed beans (to taste)
300 g tomato-based pasta sauce
1 l hot chicken stock
100 g macaroni

Drain the beans and put them in a saucepan with the pasta sauce and hot stock. Bring the pan to the boil and then add the macaroni, cooking according to the instructions on the packet. Once the pasta is tender, switch off the pan, remove and let stand for 5-10 minutes.

This is a very easy soup to make and the taste is excellent. It took a bit longer than a minute to make though, 20 minutes to be precise. but it's still not too bad. I used Go Green Bönmix with borlotti beans, chickpeas and white beans. Im not really a fan of beans (unlike Samppa, who loves them) but this mix was very good. I grabbed some Dolmio Bolognese Classico pasta sauce and a bag of Myllyn Paras macaroni. The soup is not very expensive either which is always a good thing.

The recipe was pretty straightforward, except maybe you can add some more liquid. At some point the dishe was more like minestrone stew than soup, so I added some water (perhaps 2 dl) until the consistency was more soupy. I then added some ingredients of my own; some Santa Maria Pasta Basilico ( a mixture of basil, garlic, tomato, parsley and black pepper), even a bit of salt (although there was salt in the pasta sauce) and then I couldn’t resist adding a teaspoon of Sambal Olelek chili paste to the soup. Delicious!

We had food on the table in less than half an hour which is pretty good. From now on we should always have beans, tomato sauce and macaroni in the cupboard. This dish can be made in a jiffy if we have surprise quests (or if we find them at our place still in the morning...) or if we are just too tired to go to the store but still need to eat. Thanks Nigella!

And the we had a very interestin dessrt...banana pancakes!











Kommentit

Suositut tekstit