Suklaapopcorneja
Suklaapoppareita |
Työkaverini postasi Facebookiin tämän seuraavan ohjeen suklaapäällysteisille popcorneille ja pitihän sitä kokeilla sadonkorjuujuhlissa. Kun itse taas postasin Facebookiin tehneeni kyseistä herkkua, tuli heti toiselta ystävältä pyyntö saada resepti. Johannan luvalla sitten nyt kirjaan ohjeen tänne omaan blogiini, jossa kaiki asiasta kiinnostuneet sen voivat lukea.
Suklaapäällysteiset popcornit olivat juhlissa enemmän aikuisten makuun kuin lasten. Ne ovat aika täyttä tavaraa ja suolaisen ja makean yhdistelmä ei ehkä vetoa nuorempiin herkuttelijoihin, jotka suosivat ihan tavallisia popcorneja. Itse rakasta suolan ja suklaan yhdistelmää! Sillä ystävällä, joka reseptiä kyseli, oli muistoja nuoruusvuosilta tästä herkusta. Kun asuimme Yhdysvalloissa oli oma ehdoton herkkuni chocolate covered pretzels eli suklaapäälysteiset suklatikkurinkelit. Olin itse tosin silloin alle yksitoista vuotias ja silti pidin makuyhdistelmästä - osoitus oudoista makumieltymyksistäni (silloin kun kyseessä ei ole ne kuuluisat selkeät maut...). Toissa kesänä Panda lanseerasi vähän jotain vastaavaa: suklaapäällysteisiä suolanaksuja, mukana myös rinkeleitä. Olin nähnyt niistä mainoksen ja etsin niitä joka paikasta, laihoin tuloksin. Kun viimein löysin pussilisen, oli pettymys karvas. Pussin makupalat eivät olleet lainkaan sellaisia, kun muistin lapsuuden aikojen maun olevan. Voi olla, että aika oli kullannut makumuistot mutta en enää Pandan tuotetta ostanut ja nyt se näyttää hävinneen pysyvästi valikoimista, kun kävin yritksen kotisivuilla. suolaisen ja makean yhdistelmä ei taida olla kovin kaupallinen.
Mutta nyt lähdin taas ihan väärille raiteille. Tarkoitus oli kirjata ylös suklaapoppareiden resepti ja tässä se on:
Suklaapopcornit
Sulata kattilassa koko ajan sekoittaen
160-170 gr VOITAPUOLIKAS LEVY LEIVONTASUKLAATA ( 100gr)
60 gr FARIINISOKERIA
1 PUSSI VAAHTOKARKKEJA (90gr)
Älä kiehuta,valmista kun vaahtokarkit ovat sulaneet.
Sitten liruta mössö poppareiden päälle sekoittaen ettei valu pelkästään pohjalle.
Kysyin vielä Johannalta ennen poppareiden valmistamista, pitääkö tehdä jotain erityistä, etteivät popparit tartu toisiinsa ja muodosta vain yhtä suurtä suklaa-popcornklimppiä. Ei kuulemma tarvinnut ja niin asia olikin. Suklaa sekoittui popcorniin nätisti, kuorrutti kaiken ja kun tosiaan hartaasti seosta aina välillä lusikalla sekoitteli, ei suklaa valunut pelkästään pohjalle.
Mainitsin reseptissä suluissa poksahtamattomien jyvien poistosta siksi, että itse en niin tehnyt. Kovat jyvät olivat aika ikävä yllätys, kun poppareita söi. Ne olivat tietenkin tehokkaasti sekoittuneet suklaakuorrutuksen alle, eikä niitä oikein siksi osannut varoa - ikävä yllätys, kun pahaa-aavistamattomana puraisee kovaa jyvää. Sain aika kovaa noottia tästä Sampalata, kuten arvata saattaa. Hmmm, jyvistä huolimatta näkyivät popparit kyllä herralle eilen maistuvan...
Tämä oli hieno koeilu! Suunnittelen jo, miten voin reseptiä varioida. Kaapissa on pussillinen toffeen makuisia Candy Melts- nappeja joita voisin käyttää suklaan sijaan. Tai no - toivon, että kaapissa on pussillinen toffeen makuisia Candy Melts- nappeja, kun vihdoin päätän tehdä poppareita seuraavan kerran. Meillä kun sattuu perheessä olemaan henkilö, joka syö Candy Melts- nappeja suoraan pussista, eikä mainitse asiasta. Ja jättää vajaan/tyhjän pussin kaappiin, niin että ensi vilkaisulta joku viaton voi vaikka luulla, että toffeenappeja oikeasti on pussissa.
Se henkilö en ole minä :)!
Popparit lasten pöydässä - vaan eivät olleet lasten herkkua. |
Kommentit
Lähetä kommentti