Kanapastasalaatti/Chicken Salad with Pasta and Pesto
Viime viikonlopun sadonkorjuujuhlista jäi vielä yksi resepti kirjaamatta: kanapastasalaatti. Tämä on kestosuosikki. Olen saanut reseptin ystävältäni Rebeckalta Washington DC:stä sähköpostitse, kun hän kerran kuvaili, mitä oli vieraalleen tarjonnut. Kokeilin reseptiä heti, koska se vaikutti aika hyvältä ja niin se olikin! Salaatti on helppo valmistaa, se on aika ruokaisa ja siinä on ihania makuja. Salaatti uppoaa niin aikuisiin kuin lapsiin ja se on helppo pakata mukaan esim. piknikille tai juuri sadonkorjuujuhliin. Usein kun olen tätä salaattia tarjoillut, on joku halunnut reseptin ja olen kuullut, että resepti on kulkeutunut eteenpäin ystävältä toiselle, kaveripiiristä toiselle. Joten Rebecka, salaattisi on menestys Suomessa!
Ja tämä on se resepti, jonka pohjalta kehittelin taannoisen chorizo-pastasalaatin. Yhtäläisyydet huomaa varmaan.
oliiviöljyä paistamiseen
300 g farfalle pastaa (perhospastaa)
1 tkl vihreää pestokastiketta
1 punainen paprika pilkottuna
1 vihreä paprika pilkottuna
1 pkt fetajuustoa murennettuna
n. 8 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuina
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi. Yhdistä kaikki aineet salaatiksi. Murennettu fetajuusto kannattaa lisätä kuumaan pastaan, jolloin se sulaa ja sekoittuu salaattiin hyvin. Pestopurkin koissahan on eroja, pienempi purkki menee yleensä kokonaan, vähän isommasta purkista voi jotain jäädäkin. Peston lisääminen on aina tapahtunut vähän käsituntumalla. Salaatin voi tarjoilla huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Jos salaatti on ollut jääkaapissa kauan, kannattaa se ottaa huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua. Tällöin siihen voi myös lisätä hieman oliiviöljyä jos haluaa.
I still have on recipe to post from last weekend's autumn harvest party: chicken salad with pasta and pesto. This is an all-time favorite. I got the recipe from my friend Rebecka from Washington DC via e-mail, when she once described to me what she had served her guest. I tried out the recipe at once because it seemed quite good, and so it was! The salad is easy to make, it's nice and filling and it has lovely flavors The salad is a favorite with adults and kids and it's easy to pack along for a picnic or, as was the case last weekend, and outdoor autumn harvest party. Often when I've served this salad someone has wanted the recipe, and I've heard that the recipe has been passed on from one friend to another and from one circle of friends to another. So Beckan, your salad is a big hit in Finland!
And this salad is also the base for the chorizo-pasta salad I developed a while back. The similarities are probably easy to spot.
olive oil for frying
300 g farfalle pasta (butterfly pasta)
1 jar green pesto sauce
1 red bell pepper, diced
1 green bell pepper, diced
1 packet feta cheese crumbled
n. 8 sun dried tomatoes, diced
Cook the pasta according to the instructions on the packet. Fry the chicken slices in oil until well done. Combine all the ingredients to make a salad. Add the crumbled feta to warm pasta so the cheese will melt a bit and be thoroughly incorporated into the salad. There are differences between the sizes of pesto jars, a small jar can be used completely, some sauce might be left over if you buy a bigger jar. Adding the pesto has always been done pretty much by hand-feel . The salad can be served at room temperature or cold. If the salad has been in the refrigerator for a long time, take it out and let it be in room temperature for a while. At this point a bit of olive oil can be added to the salad if so desired.
Ja tämä on se resepti, jonka pohjalta kehittelin taannoisen chorizo-pastasalaatin. Yhtäläisyydet huomaa varmaan.
Kanapastasalaatti. |
Kanapastasalaatti
400g kanan rintafileitä viipaloituna ohuiksi suikaleiksioliiviöljyä paistamiseen
300 g farfalle pastaa (perhospastaa)
1 tkl vihreää pestokastiketta
1 punainen paprika pilkottuna
1 vihreä paprika pilkottuna
1 pkt fetajuustoa murennettuna
n. 8 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuina
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi. Yhdistä kaikki aineet salaatiksi. Murennettu fetajuusto kannattaa lisätä kuumaan pastaan, jolloin se sulaa ja sekoittuu salaattiin hyvin. Pestopurkin koissahan on eroja, pienempi purkki menee yleensä kokonaan, vähän isommasta purkista voi jotain jäädäkin. Peston lisääminen on aina tapahtunut vähän käsituntumalla. Salaatin voi tarjoilla huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Jos salaatti on ollut jääkaapissa kauan, kannattaa se ottaa huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua. Tällöin siihen voi myös lisätä hieman oliiviöljyä jos haluaa.
Chicken Salad with Pasta and Pesto |
I still have on recipe to post from last weekend's autumn harvest party: chicken salad with pasta and pesto. This is an all-time favorite. I got the recipe from my friend Rebecka from Washington DC via e-mail, when she once described to me what she had served her guest. I tried out the recipe at once because it seemed quite good, and so it was! The salad is easy to make, it's nice and filling and it has lovely flavors The salad is a favorite with adults and kids and it's easy to pack along for a picnic or, as was the case last weekend, and outdoor autumn harvest party. Often when I've served this salad someone has wanted the recipe, and I've heard that the recipe has been passed on from one friend to another and from one circle of friends to another. So Beckan, your salad is a big hit in Finland!
And this salad is also the base for the chorizo-pasta salad I developed a while back. The similarities are probably easy to spot.
Chicken Salad with Pasta and Pesto
400g chicken breast fillets cut into thin slicesolive oil for frying
300 g farfalle pasta (butterfly pasta)
1 jar green pesto sauce
1 red bell pepper, diced
1 green bell pepper, diced
1 packet feta cheese crumbled
n. 8 sun dried tomatoes, diced
Cook the pasta according to the instructions on the packet. Fry the chicken slices in oil until well done. Combine all the ingredients to make a salad. Add the crumbled feta to warm pasta so the cheese will melt a bit and be thoroughly incorporated into the salad. There are differences between the sizes of pesto jars, a small jar can be used completely, some sauce might be left over if you buy a bigger jar. Adding the pesto has always been done pretty much by hand-feel . The salad can be served at room temperature or cold. If the salad has been in the refrigerator for a long time, take it out and let it be in room temperature for a while. At this point a bit of olive oil can be added to the salad if so desired.
Kommentit
Lähetä kommentti