Kylmäuutettu kahvi/Cold Brewed Coffee
Olen koukussa!
Halusin vain jakaa asian kanssanne.
Kuten olen ennenkin maininnut, hurahdan aina erikoisiin resepteihin ja ruokaideoihin. Joskus kokeilut osoittautuvat onnistuneiksi. Useimmiten ei. Mutta koskaan ei tiedä, jos ei kokeile.
Kylmäuutettun kahvin bongasin Soppa 365- sivuilta jutusta, jossa esiteltiin hieman erilaisia brunssiruokia. Kylmäuutettu kahvi ratsasti ilmeisesti jälleen niiden kuuluisien ruokatrendien allonharjalla, joten tokihan sitä piti kokeilla.
Ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava:
Kylmäuutettu kahvi
8 dl vettä1,5 dl tummaa suodatinkahvia
Mittaa vesi ja kahvi kulhoon. Anna seistä vähintään 12 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi talouspaperin läpi ja kaada pulloon. Kylmäuutettu kahvi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Kahvista voi pakastaa jääpaloja juomaan ja kun lisää vielä (hasselpähkinä)maitoa, on ihana jäälatte valmis!
Okei - kun tein ja maistoin kylmäuutettua kahvia ensimmäisen kerran oli todella pettynyt! Mitä ihmettä tässä nyt on, mietin. Kylmää kahviahan tämä on! Join kuitenkin jäälatteni loppuun ja huomasin pian, että mieleni teki toistakin lattea. Sen jälkeen ei ole loppua näkynyt! Olen uuttanut jo useamman annoksen kahvia, jota on nyt siis aina saatavilla jääkaapissa. Keksin vielä että Alpron hasselpähkinän makuinen soijamaito sopii kahvin kanssa ihanasti. Nyt en sitten muuta kahvia ole juonutkaan lähes kuukauteen.
Mikä koukku tässä kylmäuutetussa kahvissa nyt sitten on, sitä en osaa sanoa. Ja laimeneeko innostus säiden viiletessä? Sitäkään en tiedä. Mutta nautitaan tästä melko harmittomasta additkiosta nyt, kun intoa riittää. Eläköön arjen pienet riemut!
I'm hooked! Just wanted to share that with you.
As I've mentioned before, I always go for the unusual recipes and food ideas. Sometimes the experiments turn out good. Mostly not. But you never know, if you don't try.
I discovered the recipe for cold brewed coffee on the Soppa 365 site, in a post about brunch recipes with a twist. Cold brewed coffee was evidently on the cutting edge of yet another food trend, so of course it had to be tried and tested.
The recipe is very simple:
Thanks for the recipe and tip. I’m a big fan of coffee frappés in the summer - they were so refreshing in the Greek islands. I’ll adapt this (using decaf real coffee and not Nescafé as in Greece).
VastaaPoista