Kylmäuutettu kahvi/Cold Brewed Coffee


Olen koukussa!

Halusin vain jakaa asian kanssanne.

Kuten olen ennenkin maininnut, hurahdan aina erikoisiin  resepteihin ja ruokaideoihin. Joskus kokeilut osoittautuvat onnistuneiksi. Useimmiten ei. Mutta koskaan ei tiedä, jos ei kokeile.

Kylmäuutettun kahvin bongasin Soppa 365- sivuilta jutusta, jossa esiteltiin hieman erilaisia brunssiruokia. Kylmäuutettu kahvi ratsasti ilmeisesti jälleen niiden kuuluisien ruokatrendien allonharjalla, joten tokihan sitä piti kokeilla.

Ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava:

Kylmäuutettu kahvi

8 dl vettä
1,5 dl tummaa suodatinkahvia

Mittaa vesi ja kahvi kulhoon. Anna seistä vähintään 12 tuntia huoneenlämmössä. Siivilöi talouspaperin läpi ja kaada pulloon. Kylmäuutettu kahvi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Kahvista voi pakastaa jääpaloja juomaan ja kun lisää vielä (hasselpähkinä)maitoa, on ihana jäälatte valmis!

Okei - kun tein ja maistoin kylmäuutettua kahvia ensimmäisen kerran oli todella pettynyt! Mitä ihmettä tässä nyt on, mietin. Kylmää kahviahan tämä on! Join kuitenkin jäälatteni loppuun ja huomasin pian, että mieleni teki toistakin lattea. Sen jälkeen ei ole loppua näkynyt! Olen uuttanut jo useamman annoksen kahvia, jota on nyt siis aina saatavilla jääkaapissa. Keksin vielä että Alpron hasselpähkinän makuinen soijamaito sopii kahvin kanssa ihanasti. Nyt en sitten muuta kahvia ole juonutkaan lähes kuukauteen.

Mikä koukku tässä kylmäuutetussa kahvissa nyt sitten on, sitä en osaa sanoa. Ja laimeneeko innostus säiden viiletessä? Sitäkään en tiedä. Mutta nautitaan tästä melko harmittomasta additkiosta nyt, kun intoa riittää. Eläköön arjen pienet riemut!

I'm hooked! Just wanted to share that with you.

As I've mentioned before, I always go for the unusual recipes and food ideas. Sometimes the experiments turn out good. Mostly not. But you never know, if you don't try.

I discovered the recipe for cold brewed coffee on the Soppa 365 site, in a post about brunch recipes with a twist. Cold brewed coffee was evidently on the cutting edge of yet another food trend, so of course it had to be tried and tested.

The recipe is very simple:

Cold Brewed Coffee

8 dl water
1,5 dl dark roast filter coffee

Measure the water and coffee into a bowl. Let stand at room temperature for at least 12 hours. Strain and pour into a bottle. Cold brewed coffee can be stored in the fridge for up to two weeks.

You can freeze ice cubes from the coffee and add (hazelnut)milk. A fabulous ice latte is ready!

Okay - the first time I made cold brewed coffee I was really disappointed! What's so special about this, I thought. It's nothing but cold coffee! But I drank up my ice latte and after a moment, I started wanting another latte. After that, I haven't looked back! I've cold brewed several batches of coffee and there is some in the fridge all the time. I also discovered, That Alpo's hazelnut flavored soy milk goes perfectly with the coffee. So now I haven't drunk any other kind of coffee for almost a month.

I have no Idea, why this cold brewed coffee is so addictive. And will my enthusiasm fade once the weather turns cooler? I have no idea about that either. But I'm going to enjoy this harmless addiction for as long as it lasts. Hooray for life's small joys!




Kommentit

  1. Thanks for the recipe and tip. I’m a big fan of coffee frappés in the summer - they were so refreshing in the Greek islands. I’ll adapt this (using decaf real coffee and not Nescafé as in Greece).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit