Onnistunut ravintolapäivä/Successful Restauran Day



Vaikka monet ovat jo ehkä nähneet yllä olevan kuvan somessa -  Facebookissa ja Instagramissa, - postaan sen vielä tänne blogiinkin onnistuneen ravintolapäivän jälkihehkussa.

Ravintolapäivä ylitti kaikki odotukseni! Pahin painajaiseni oli se, että tekemistäni viidestä kakusta olisi yhä viisi jäljellä päivän päätteeksi. Ei ollut! Kaikki viisi kakkua myytiin pois viimeistä palaa myöten!

Ravintolapäiväkokemus oli mahtava ja neljä tuntia humahti ohi kuin siivillä. Opin myös paljon päivän aikana. Kahvi uhkasi loppua koko ajan, kun en ollut ennakoinut, kuinka paljon sitä todella menisi. Juoksin sisään kämppään koko ajan, milloin milläkin asialla (lähinnä kyllä keittääkseni lisää kahvia...). Ensi kerralla olen viisaampi. Ja viinikaapin siirtäminen ulos kakkukaapiksi oli oikeastaan ainoa keino, jolla tuorejuustokakkuja voi myydä ulkotiloissa. Ilman kaappia olisi tehtävä ollut mahdoton.

En olisi millään pärjännyt ilman korvaamatonta apulaistani, naapurissa asuvaa ystävääni Saria. Hän on ravintola-alalla ja tiesi monta asiaa, joka helpotti työtämme. Sari on myös erinomainen asiakaspalvelija, jota itse en ainakaan tänä vuonna tietyn jännityksen takia ollut. Ja Sarilla oli vankkumaton usko siihen, että myynti alkaa käydä silloinkin, kun alussa ei ketään näkynyt mailla eikä halmeilla. Ja niinhän se myynti alkoi käydä!

Ravintolapäivä Toini Muonan kadulla on mahtava tapahtuma. Porukkaa oli kivasti liikkeellä ja ravintola Olotilan ulkopuolella Cajun Loversit myivät mm. mahtavia ribsejä, coleslawn ja maissin kera. Tämä on oli hyvä järjestely, koska ensin tuhdin aterian syötyään asiakkaita saapui Cakewalkiin jälkiruoalle. Meno oli koko ajan rentoa ja ilma mitä upein (viitsisikö sitä edes sateessa kakkuja yrittää kaupata...). Kun olimme saaneet kaiken myytyä, menimme itsekin nauttimaan Cajun Loversien herkuista ja olotilan viilentävistä juomista. Poikkeuksellisesti voimme nauttia juomia myös Tapio Wirkkalan puistossa, mikä tuntuu näillä leveysasteilla aivan uskomattomalta!

Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! Ei ole varmaan mitään järkeä myydä kakkuja seuraavana ravintolapäivänä, eli marraskuussa. Mutta keväällä sitten taas! Hinnatkin tuntuivat miellyttävän asiakkaita: 2€ kakkupala, 0,50€ kahvi 0,50€ mehu :D!

Even though many of you may have already seen the above picture in the social media - on Facebook and Instagram - I'm putting it up in the blog too in the afterglow of a successful Restaurant Day.

Restaurant Day exceeded all my expectations! My worst nightmare was that of the five cakes I made, five would still be left by the end of the day. But no way! We sold everything to the last piece!

The Restaurant Day experience was fabulous and four hours passed in a flash. I also learned a lot during the day. We were running out of coffee all the time, as I hadn't anticipated how much we would actually sell cups of coffee. I was constantly running inside  to get something (actually to mostly make more coffee...). Next time I'll be wiser. And moving the wine cabinet outside as a cake cabinet was actually the only way you could have sold cream cheese cakes outside. Without the cabinet it would have been impossible.

I could not have managed without my priceless helper, my friend Sari from next door. She works in the restaurant industry and she knew many tricks of the trade that helped our job. Sari is also very good at customer service, which I perhaps was not in my excited state. And Sari had the unfaltering belief, that we would soon be selling cake like mad, although there were no customers in sight. And that's exactly how it turned out!

Restaurant Day at Toini Muonan katu was great! There was a good crowd on the move and the Cajun Lovers served fantastic ribs with coleslaw and corn outside Olotila bar. This was a good arrangement, because after a hearty meal people came over to Cakewalk for dessert. Everything was very relaxed and the weather was fabulous (I don't think it would be worth wile selling cake in the rain...). When we had sold everything, we also went over to Cajun Lovers for ribs and to Olotila for a cooling drink. As it was Restaurant day, we were allowed to enjoy drinks outside in Tapio Wirkkala park, which seems like a small miracle in these parts!

I'm definitely doing this again next year! There is no point selling cake next restaurant Day, which is in November. But next spring then! The customers seems very pleased with the prices too: 2€ for a piece of cake, 0,50€ for coffee and 0,50€ for juice :D!

Kommentit

Suositut tekstit