Hitaat ribsit/Slow Ribs
Eilen meillä oli mieluisia vieraita Kaukalosaaressa. Ystävämme Virginiasta viettivät lomaansa Suomessa. Tarjoilimme hampurilaisia, sekä liha- että kasvisversiona, romescokastikkeen kera. Resepti löytyy täältä blogista.
Pari päivää sitten pääsimme kuitenkin kokeilemaan uutta grilliruokareseptiä, joka on yllättäen jälleen Glorian ruoka & viini- lehdestä, kuten niin monet kesäiset reseptimme.
Meillä on jo käytössä yksi hyvä ohje ribseille eli possun kylkiluille. Glorian ruoka & viini lehden numerossa 4/2015 oli kuitenkin uusi, mielenkiintoinen ohje ribseille, jossa oli enemmän erilaisia makuja, kuin perus-ribseissä ja jota piti siis ehdottomasti kokeilla.
Aikaa näiden ribsien valmistukseen saa kuitenkin menemään ihan kiitettävästi.
Yesterday we had very welcome guests at Kaukalosaari. Our friends from Virginia were having a Finnish holiday. We served hamburgers, both meat and veg, with romesco sauce. The recipe can be found here in the blog.
A few days ago we did however get to try out a new BBQ recipe for pork ribs. There was a new recipe for ribs in the 4/2015 copy of Glorian ruoka & viini magazine, that had more flavors than basic ribs and that therefore had to be tried out.
Making the ribs was a bit time consuming though.
HITAAT RIBSIT
4-6 annosta
1 kg ribsejä
MAUSTESEOS
2 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
HAUDUTUKSEEN
3 dl Coka Colaa
4 dl omenamehua
VIIMEISTELYYN
1 limen mehu
1 punainen chili
2 rkl tuoretta korianteria
SLOW RIBS
1 kg pork ribs
SPICE MIXTURE
2 cloves of garlic
1 tbsp salt
1 tbsp sugar
1 tsp chili powder
1 tsp paprika
Freshly ground black pepper
FOR SIMMERING
3 dl Coke
4 dl apple juice
TO GARNISH
juice of 1 lime
1 red chili pepper
2 tbsp fresh coriander
Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero seos lihaan. Laita ribsit jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
Siirrä ribsit kattilaan. Kaada cola ja omenamehu ribsien päälle.
Make the spice mix. Peel and finely chop the garlic and place in a bowl. Add the other spices. Rub the meat with the mix. Put the ribs into the fridge for at least 12 hours or preferably over night.
Transfer the ribs into a pan and add the cola and the apple juice.
Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 h kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä 10-15 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä n. 1 dl ja se on paksua.
Let the ribs simmer at low heat with the lid on for 2 hours. Leave the ribs to settle in the juice for 20 min. Remove the ribs from the pan and cook the sauce for 10-15 minutes until there is dl left of it and the sauce is thick.
Kuumenna grilli. Sivele kastiketta ribseille ja grilla 5 min./puoli keskilämmöllä. Valele ribsit vielä glaseerauskastikkeella grillauksen lopussa.
Heat the barbecue. Brush the ribs with the sauce and grill for 5 minutes per side. Brush the ribs with the sauce one more time at the end of grilling.
Purista limemhu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.
Squeeze fresh lime juice on the surface of the ribs. Chop fresh coriander and chili to garnish.
Nämä mausteiset ribsit olivat erittäin herkullisia! Liha oli erittäin mureaa ja se irtosi ihanan helposti luista, kuten pitääkin. Korianteri, chili ja limemehu antoivat maulle lopullisen silauksen. Olen aivan ihastunut näihin ribseihin, joten uskon, että teemme niitä vielä monta, monta kertaa uudestaan!
These spicy ribs were very delicious! The meat was very tender and it came off the bone beautifully, just as it should. The coriander, chili and lime juice gave the ribs the final touch. I´m quite taken with these ribs, so I do believe we´ll be making them many, many more times to come!
Kommentit
Lähetä kommentti