Broilerinsiivet/Chicken Wings
Olemme tänä kesänä kokeilleet useampaakin uutta grilliruokaa ja tässä vielä yksi: broilerinsiivet.
En elätellyt suuriakaan toiveita siitä, että löytäisin maustamattomia broilerinsiipiä kovin helposti mökkiseudun kaupoista. Mutta sitten vietin oman päivän Tampereella ja löysin maustamattomia siipiä Stockmannilta - kuinkas muuten. Ja vielä kilohinnalla, joka sai hymyn huulille (olivatkohan broilerinsiivet 3,5 euroa kilo).
Tämäkin reseption Glorian ruoka & viini - lehdestä. Nauroinkin vierailulle tulleelle ystävälleni, että voisin vaikka kokeilla jotain muuta ruokalehteä vaihteeksi, kaikki valmistamamme uudet ruoat kuin tuntuvat saavan inspiraationsa kyseisetä lehdestä. Enkä aina edes ole ihan tyytyväinen resepteihin! Nyt toisaalta kaikki ruoat, joita oln lehden resepteillä valmistanut mökillä, ovat onnistuneet hienosti.
Tässä siis ohje broilerinsiiville, jotka ovat - kebabin lisäksi - Tampereen alueen kansallisruokaa!
We´ve tried out several new BBQ recipes this summer and here is one more: chicken wings.
I wasn´t very hopeful about finding natural chicken wings without a ready marinade in the shops near the cottage area. But then I spent a day by myself in Tampere and i found unseasoned wings at Stockmann - of course. And to boot, the price brought a smile to my face (I think the wings were 3,5 euros a kilo).
Also this recipe if from the Glorian ruoka & viini magazine. Laughingly I said to my friend who was visiting, that I could seriously read some other food magazine for a change. All the new recipes we have tried out of late seem to have been inspired by the aforementioned magazine. An´m not even always satisfied with the magazine´s recipes! On the other hand all the recipes we´ve tried out this summer, have turned out perfect.
Here is the recipe for chicken wings, which are - along with kebab - the national food of the Tampere region!
BROILERINSIIVET (Glorian ruoka & viini, 4/2015)
4 annosta
800 g maustamattomia broilerinsiipiä
MARINADI
2 valkosipulinkynttä
1 miedohko chilipalko
3 rkl appelsiinimarmeladia (tai muuta marmeladia maun mukaan)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl seesamöljyä
TARJOILUUN
korianteria
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi chili. Laita valkosipuli ja chili kulhoon ja lisää muut marinadiainekset. Sekoita hyvin ja lisää broilerinsiivet. Anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
Paista siivet grillissä tai 225 asteisessa uunissa 35 minuuttia tai kunnes siivet ovat kypsiä.
Hienonna korianteria broilerinsiiville tarjoiluvaiheessa.
CHICKEN WINGS (Glorian ruoka & viini 4/2015)
Serves 4
800 g natural chicken wings
MARINADE
2 cloves of garlic
1 mild red chili
3 tbsp orange marmalade (or other marmalade to taste)
2 tbsp honey
1 tbsp sesamee seed oil
FOR THE GARNISH
fresh coriander
Peel and finely mince the garlic cloves. Mince the chili. Place the garlic and chili in a bowl and add the rest of the marinade ingredients. Mix well and add the chicken wings. Put in a cool place to marinate for at least 4 hours.
Barbecue the wings on the grill or in the oven at 225 degrees for 35 minutes or until done.
Garnish with fresh coriander before serving.
Kuvamateriaalia ei paljoa ole broilerinsiivistä, vain tuo yllä oleva kuva grillausvaiheesta. Grillaus piti suorittaa sateenvarjon alla kaatosateen vuoksi! Laitoimme grilliin alumiiniset grillialustat, koska muuten kaikki pienet siivet olisivat luiskahtaneet grillin ritilän läpi hiilien päälle. Alustat toimivat ihan hyvin mutta ehkä joku Muurikka olisi toiminut paremmin. Alumiinialustat olivat grillauksen loppupuolella lähes palaneet puhki.
Korvasin appelisiinimarmeladin raparperi-inkiväärimarmeladilla. Meillähän on tässä huushollissa se kuuluisa "Ei!"- ruokien lista ja siihen kuuluu hyvin voimakkaasti "ei appelsiinin makua ruoassa" (applesiinit sellaisinaan kyllä käyvät...)! Varmasti kaikki marmeladit toimivat tässä reseptissä. Olisi tosin hauska joskus salaa kokeilla appelsiinimarmeladia ja sitten katsoa vain muina miehinä, kun siivet maistuisivatkin! Uskon nimittäin, että juuri applesiinin maku toisi näille siiville erityisen hyvän säväyksen. Mutta nyt siis mentiin raparperilinjalla.
Siivet olivat erinomaisen hyviä. Neljälle hengelle ostin siipiä 2,3 kg ja kaikki meni (tosin yksi ruokailija oli teini-ikäinen poika...). Unohdin koko korianterin siipiä tarjoillessani. En ollut itse asiassa noteerannut asiaa lainkaan, ennen kuin nyt kirjoitin reseptin tänne blogiin. Hyvin kävi syöminen ilman korianteriakin.
Siivet tulevat aivan takuulla olemaan jokavuotinen grilliruokasuosikkimme tästä eteenpäin!
There isn´t much photo material of the chicken wings, just the above picture of the grilling stage. The grilling had to be done under an umbrella because of the pouring rain! We used aluminium grilling platters, because otherwise the wings would have lipped through the grill on to the coals. The platters worked well, although perhaps a metal pan could have worked even better. The aluminium platters were nearly burnt through by the time the wings were ready.
I substituted the orange marmalade with rhubarb and ginger marmalade. We have the famous "No!" Food list in this household and "no orange flavor in food" is one of the biggest no-nos (although oranges as such are OK...)! Probably many different marmalades work with this recipe. I would be fun though to sometime secretly try orange marmalade and then watch as the wings were devoured with a good appetite! I actually do believe, that orange marmalade would be just the thing to make these wings extra delicious. But as I said, this time it was rhubarb that was used.
The wings were very good. I bought 2,3 kg of wings for four people and there was nothing left over (of course one of the four was a teenage boy...). I forgot all about the coriander garnish when I served the wings. I had not even noticed the mention of coriander in the recipe before I wrote it down here just now. No matter, we managed to eat the wings without the coriander.
Chicken wings will certainly be one of our BBQ food favorites from now on!
Kommentit
Lähetä kommentti