Vihanneksia ja vihreää thai currya/Thai Green Curry with Vegetables
Nyt alkaa kevennetty ruokavalio (Facebookista päätellen, en ole ainoa, joka on päättänyt näin...)! Viime torstaina asiakasillallisella aiemmin ihan passelit housut kiristivät niin, että Nokan neljän ruokalajin menun jälkeen piti avata housujen nappi (ja vähän vetskariakin) ratikassa kotimatkalla (onneksi sain vetoketjun deskriitisti kiinni, ennen kuin nousin raitiovaunusta... muuten housut olisivat kyllä valahtaneet nilkkoihin). Vaakakin näytti ihan hassuaja lukuja, kun siihen uskaltauduin. Eli hampurilaiset ja ihanat kanaleivät pois, kebabannokset unholaan ja Royalin merisuolasuklaa pannaan. Tilalle kuntoluuri ja kasvisruokaa!
Okei, tämän sanottuani ei tämä resepti taida ihan kaloriton olla! Tarkistin juuri kaloritaulukosta, että reseptissä käytetyssä kookosmaidossa on kyllä aika paljon kaloreita. Mutta heti perään voi todeta, että ei niin paljon kaloreita, kuin vaikkapa kuohukermassa! Se on kuitenkin positiivista, eikö! Kasviksissa ei sitten kaloreita ole juuri lainkaan ja chili vasta ihmeaine onkin: se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja siis auttaa laihtumaan!
Mutta pääasia kevennetyssä ruokavaliossa on se, ettei syö jotain mauttomia ja tylsiä ruokia, joihin kyllästyy hetkessä, vaan tekee maukkaita annoksia joita on oikeasti nautinto syödä. Tämä ruokakokemus oli nautinto.
Vihanneksia ja vihreää thai currya
2-3 annosta
ruokaöljyä
200 g vihreää parsaa, puinen varsiosa poistettuna ja paloiteltuna kolmeen osaan
200 g sokeriherneitä perattuina
200 g parsakaalia paloiteltuna
2 rkl vettä
2 rkl vihreää thai currytahnaa (Spice Up)
1 rkl thai kalakastiketta
400 ml kookosmaitoa
kourallinen tuoretta thai basilikaa
ohuita punaisia chilirenkaita koristeluun
Kuumenna hieman öljyä pannussa. Kun öljy on melko kuumaa, lisää parsa, sokeriherneet ja parsakaali sekä vesi. Kuullota, kunnes vihannekset ovat kypsyneet hieman ja ne ovat muuttuneet kirkkaanvihreiksi. Kaada vihannekset lautaselle ja aseta hetkeksi sivuun. Lusikoi currytahna samaan pannuun ja kuullota tahnaa hetken matalalla lämmöllä. Lisää kookosmaito ja kalakastike, lisää lämpöä ja anna kiehahtaa. Alenna jälleen lämpöä, kaada vihannekset pannuun ja anna niiden kiehua hiljalleen, kunnes ne ovat sopivan kypsiä (oman maun mukaan). Ota pannu pois lämmöltä ja lisää thai basilika. Kaada vihannescurry tarjoilukulhoon ja koristele thai basilikan lehdillä ja ohuilla chilirenkailla. Tarjoile basmatiriisin kera.
Herkkua oli! Rakastan thaimaalaista ruokaa (melkein yhtä paljon, kuin intialaista) ja vihreän currytahnan maut yhdistettynä kookosmaitoon on taivaallinen kombinaatio. Vihannekset olivat sopivasti al dente ja sokeriherneet olivat nimensä mukaisesti ihanan makeita. Nyt ei todellakaan ole varsinainen parsa-aika, mutta koska niitä tuoreina kaupasta löytyi, päätin kuitenkin käyttää niitäkin. Kun parsan upotti currytahnaan ja chiliin, ei se ollut lainkaan hullumpaa.
Näin jopa näin arkena vaivaa, ja muotoilin riisistä pienen keon pienen kulhon avulla. Valitettavasti tämä oli ihan tavallista riisiä, ei basmatiriisiä. Unohdin ostaa sitä kaupasta, vaikka se oli listallani...
Suosittelen tätä ruokalajia lämpimästi tulisen ruoan ystäville (tämä ei ole Sampan ruokaa...). Vaikka chilirenkaat olivat vain koristeina, oli niissä sen verran potkua, että ne toivat kastikkeelle todella paljon lisää tulisuutta! Onneksi en keksinyt syödä yhtään rengasta, kuten eräänä kertana Pekingissä...
A lighter diet starts now (and if Facebook is anything to go by, I'm not the only one making this resolution...)! When I wore a pair of trousers that used to fit me fine to a client dinner last Thursday, they felt very uncomfortable, and after a four course dinner at Nokka, I had to open the waistband button (and the zipper too a bit) in the tram on the way home (luckily I was able to close the zipper discreetly before I got up from my seat...otherwise the pants would certainly have dropped to my ankles). Even the scales showed really weird numbers, when I mustered up the courage to weigh myself. No more hamburgers and wonderful chicken sandwiches, forget huge portions of kebab and banned is Royal chocolate with sea salt. In their place a strict fitness regimen and vegetarian food!
Okay, having said this, I don't think this recipe is quite without calories! I just checked from the calorie chart, that coconut milk does have quite a lot of calories. But on the other hand, coconut milk has less calories than whipping cream for example! So at least that is a positive thing, isn't it! And the vegetables hardly have any calories at all and need I mention chili, which is positively miracle stuff: it stimulates the metabolism and thus helps you to lose weight!
But the main thing with a lighter diet is, that you don't eat boring, tasteless food, that you get bored of fast. You need to make tasty dishes that are truly a pleasure to eat. This dish was a pleasure to eat.
But the main thing with a lighter diet is, that you don't eat boring, tasteless food, that you get bored of fast. You need to make tasty dishes that are truly a pleasure to eat. This dish was a pleasure to eat.
Thai Green Curry With Vegetables
serves 2-3
cooking oil
200 g green asparagus, trimmed and sliced diagonally into 3 parts
200 g sugar snaps, deveined
200 g broccoli, trimmed and broken into small florets
2 tbsp water
2 tbsp Thai Green Curry Paste (Spice Up)
1 tbsp Thai Fish Sauce
400 ml coconut milk
a handful of fresh Thai basil
thin slices of red chili to garnish
Heat some oil in a pan. When the oil is fairly hot, add the asparagus, sugar snaps and broccoli and the water. Saute until the vegetables are slightly tender and become vibrant green. Transfer the vegetables to a plate and set aside. Add the curry paste to the same pan and saute over low heat. Turn the heat up again, add the coconut milk and fish sauce and bring to a boil. Reduce the heat and add the vegetables. Let simmer until tender ( according to your own preference). Remove the pan from the heat and stir in the Thai basil. Pour the vegetable curry into a serving bowl and garnish with fresh Thai basil leaves and thin rings of red chili.
This was delicious! I love Thai food (almost as much as I love Indian food) and the flavors of the green curry paste with the coconut milk form a heavenly combination. The vegetables were suitably al dente and the sugar snaps were nice and sweet, according to their name. It isn't exactly asparagus season now, but because they were sold fresh at the supermarket, I decided to use them as well. When you drowned the asparagus in curry paste and chili, they weren't bad at all.
I even took the trouble to form a pretty little heap of rice with the aid of a small bowl. Unfortunately this was just ordinary rice, not basmati rice. I forgot to buy it, even though it was on my list...
I recommend this dish to those who like hot food (this is not Samppa-food...). Even though the chili rings were just a garnish, they packed enough punch to give the sauce lots more fire! Luckily I didn't get it in my head to actually eat a chili ring, like that one time in Beijing...
Kommentit
Lähetä kommentti