Mansikka-raparperikakku/Strawberry Rhubabrb Cheesecake
Vielä yksi nopea postaus jo kahden viikon takaisista sukujuhlista. Ihan "hieman" kiirettä on pitänyt viime aikoina töiden kanssa. Ei mitään ylivoimaista, mutta sen verran puuhaa on riittänyt, että ei ole edes tullut mieleen kirjoittaa blogia!
Haluan vielä kuitenkin sanoa pari sanaa sukujuhlissa tarjotusta kakusta. Tein mansikka-raparperi tuorejuustokakun. Reseptiin en paneudu tässä sen enempää. Se on sama kuin heinäkuussa tekemäni lomalaisten mansikkakkakku sillä erolla, että käytin kompottiin puolet mansikkaa ja puolet raparperia. Samoin oli glasyyri tehty mansikka-raparperimehusta, ei pelkästä mansikkamehusta.
Koristelusta tuli ehkä hiukka yksinkertainen, mutta toisaalta se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aika tehokas. Nyt oli glasyyri vaaleampaa, joten marjat erottuivat siitä paremmin.Lähikaupassamme ei sitten taas ollut mansikoita, muita tuoreita marjoja kylläkin. Hetken mietin, lähdenkö ihan oikeasti mansikoiden perään ajamaan Käpylän Mustaan Pekkaan, missä tuoreita mansikoita olisi epäilemättä löytynyt. Sitten totesin, että se olisi ihan hullua ja laitoin ostoskärryyn rasian vadelmia. Heinäkuulta oli vielä jäljellä jokunen valkosuklaalehti, jotka upotin glasyyriin ja kakku oli sitä myöten valmis! Se ei kaivannut mitään muuta.
Se, mistä oikeastaan halusin kirjoittaa, oli kakkunauhan käyttämisestä. Kuten aiemmin mainitsin, tilasin Ullanunelma- nettikaupasta kakkunauhaa, jolla vuorataan irtopohjavuoan reunat, ennen kuin kakun täyte kaadetaan vuokaan. Kuten yllä olevastakin kuvasta näkyy, on täytteen pinta ja glasyyri ihailtavan tasaiset, vaikka kyseessä oli siis kakku, jossa oli marjasosetta. Marjasose kun on aina näyttänyt aiheuttavan sen, että kakku tarttuu ikävästi vuoan reunaan ja lopputulos on epätasainen. No, kakkunauha tuntui olevan ratkaisu tähän ongelmaan, ainakin osittain.
...Mutta...
Glasyyri valui taas reunoja pitkin!!!! En kestä! Sinänsä kakku oli oikein sievä ja tasainen ja kaunis mutta jostain se glasyyri oli vain valunut ennen hyytymistä. Ei paljon, mutta sen verran kyllä, että meinasin saada sätkyn, kun avasin juhlien aamuna jääkaapin ja tarkastin innokkaanan kakkunauhojen toimivuuden. En keksi muuta, kun että mehu on valunut siitä kohtaa, jossa kakkunauhan päät menevät päällekkäin. Okei, laitoin kakkunaihan vuokaan vasta sen jälkeen, kun olin painellut keksipohjan vuoan pohjalle. Voisiko tämä vaikuttaa? Varmaan voisi. Pitää kokeilla ensi kerralla laittaa kakkunauha ensin vuokaan ja vasta sitten painella pohja vuokaan. Katsotaan onko vaikutusta.
Mutta toki kakku oli jälleen hyvin herkullista, joka on tietenkin aina pääasia.
Ja hei, Ekströmsin Mehuhetki Puutarhamarjat mehutiiviste, jossa on mansikkaa ja raparperia, on TOSI pahaa. Pahoittelen Ekströms, mutta näin vain on. Tämä on toki oma, subjektiivinen mielipiteeni mutta mehu suorastaan haisi pahalta kun avasin pullon. Makeutusaineelta, vaikka tuote ei ollut light ja tuoteselosteessa mainittiin selvästi sokeri eikä aspartaami tai muuta lainkaan. Samppa yritti myöhemmin juoda mehua mutta ei pystynyt ( ja se on ihme se). Mehu on yhä kaapissa, koska Samppa ei voi heittää mitään pois, mutta kumpikaan meistä ei voi sitä juoda. Glasyyrissä maku ei niin tuntunut, täytteen maku onneksi peitti sen. Tämä kommentti siis ihan varoitukseksi.
Nyt on itsenäisyyspäivä. Hauskaa itsenäisyyspäivää kaikille! Olen viettänyt sen keittämällä mehua. Sulatimme pakastimen ja päätin käyttää kaikki löytyneet marjat. Nautimme äsken Hesestä hankitun gourmet- aterian ja kohta käperryn sohvalle katsomaan linna juhlia täyden popcornkulhon kera :D.
One more quick posting from the family reunion two weeks back. It's been a "slightly" busy time with work lately. Nothing I can't manage, but it's been so busy that it hasn't even crossed my mind to write in the blog.
I want to however say a few words about the cake I served at the family reunion. I made a strawberry and rhubarb cheesecake. I won't go into the recipe in detail. It is the same holiday strawberry cake cake I made in July with the difference that I made the compote with half strawberry and half rhubarb. Also the glazing was made from strawberry and rhubarb juice, not plain strawberry.
The cake decoration perhaps turned out a bit too simple, but on the other hand it was quite effective just because it was so simple. The glazing was lighter now, so the berries were more visible. There were again no strawberries at our local store, although they did have other fresh berries. For a moment I contemplated driving to Musta Pekka in Käpylä, where no doubt I would have found fresh strawberries. Then I realized it was a crazy idea and I put some raspberries in my shopping cart. i still had some white chocolate leaves left over from June and I stuck those into the glazing and I was done! The cake didn't need anything else.
What I really wanted to write about was using the new cake strips. As I mentioned earlier, I ordered cake strips from the Ullanunelma- net shop. You line the spring form cake tin with the plastic strips before you pour the filling into the tin. As can be seen from the picture above, the outer surface of the filling and the glazing are amazingly smooth, even though this was a cake with berry compote. It seems that the compote especially causes the edge of the cake to stick to the tin and the end result is uneven. Well, the cake srips took care of that problem, at least partly.
...But...
The glazing leaked from the edge again!!! I can't take it anymore! As such the cake was very pretty and even beautiful but the fact is that the glazing managed to leak from somewhere before it set. Not much, but enough for me to almost have a fit when I opened the fridge on the morning of the party to eagerly inspect the functionality of the cake strips. I can't really think of anything else but that the glazing leaked at the point where the ends of the cake stips overlap. Okay, I put the strips in after I pressed in the cookie base. Could this have an effect? Could have. I have to try to put in the strips before I press in the cookie base next time. Let's see if that makes a difference.
But the cake was again delicious whichis of course the main thing.
And hey, Ekströms Mehuhetki puutarhamarjat concentrate which has strawberry and rhubarb is REALLY bad. I'm sorry Ekströms, but that's just how it is. This is of course my own, subjective opinion but the concentrate positively reeked, when I opened the bottle. It reeked of artificial sweetener, even though the product is not a light product and the ingredients clearly mentioned sugar, not aspartame or anything else. Samppa tried to drink the juice later on but couldn't do it (and that is a miracle). The concentrate is still in the kitchen cupboard, because Samppa can't bear to throw anything away, but neither of us can drink it. The taste wasn't so bad in the glazing because the taste of the filling overpowered it. So this was just a little cautionary tale.
Today is Independence Day. Happy Independence Day everyone. I've spent it making juice. We defrosted the freezer and I decided to use all the berries that we found buried in the depths of the freezer. We just enjoyed a gourmet- meal from Hesburger and soon I'm going to curl up on the sofa and watch the Independence Day reception at the President's Palace with a big bowl of popcorn :D.
Kommentit
Lähetä kommentti