Täytetyt kananmunat/Stuffed eggs
Mainitsin aiemmin, että olin ostanut venäläisen keittokirjan ihan vartavasten glögijuhlia silmällä pitäen ja uskoin löytäväni kirjasta paljon ihania zakuska- reseptejä. Kirjassa olikin paljon ihania kuvia zakuska- annoksista mutta varsin vähän varsinaisia reseptejä. Lopun viimein tein vain yhden zaluska- annoksen kirjan reseptin mukaan, eli täytettyjä kananmunia. Ajattelin ensin, että annos voi olla vähän vaatimaton mutta munat olivat aivan taivaallisen hyviä!
Täytetyt kananmunat
Fashirovannye yaytsa6 kovaksikeitettyä kananmunaa
3 rkl majoneesia
1 rkl sinappia
3 pientä maustekurkkua hienonnettuna
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
suolaa ja vastajauhettua mustappuria
koristeluun säilöttyä paprilaa, persiljaa ja pieniä kapriksia
Kuori kananmunat ja halkaise ne pituussuuntaan. Poista keltuaiset varovaisesti ja hienonna kulhossa haarukalla. Sekoita keltuaisiin majoneesi, sinappi, maustekurkut ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin lusikalla. Täytä munanpuolikkaat seoksella ja koristele persiljanlehdillä, paprikakuutioilla ja kapriksilla.
Ei oikeastaan voisi uskoa, että kovaksikeitetyistä kananmunista saa jotain näin herkullista. Rylandilla oli oikein haikeutta äänessä, kun hän muisteli niitä seuraavana päivänä. Munia olikin jäänyt jokunen jääkaappiin ja saatoimme pitää pienimuotoiset ruoka- sekä viinirääppiäiset dagen efter!
Joitain huomioita valmistusvaiheesta: keltuaiset kannattaa tosiaan poistaa varovaisesti. Välillä tuntuu, että kovaksikeitetty kananmuna kestää kovakouraistakin käsittely, kunnes yhtäkkiä tekee jonkun pienen, väärän liikkeen ja munanpuolikas hajoaa kokonaaan. Kyseenalaista myös on se, onko viisasta tehdä juuri tätä ruokalajia viidellekymmenelle viralle. Keitin, kuorin ja poistin keltuaiset neljästäkymmenestä kananmunasta, joka vaatii jo jonkin verran hermoja. Ja tietenkin unohdin tätäkin ruokalajia valmistesani jotain: kaprikset! Eihän se nyt niin vakavaa ollut mutta olen hyvin varma siitä, että kapstikset olisivat tuoneet kokonaisuuteen nasevan lisän. No, nyt kaksi avaamatonta kaprispurkkia odottaa kaapissa seuraavaa kertaa...
I mentioned earlier, that I had bought a Russian cookbook specifically with
the glögi party in mind and i believed I would find lots of wonderful zakuska
recipes in the book. There were in fact lots of nice pictures of zakuska dishes
in the book but rather few actual recipes. In the end I made only one zakusta
dish from a recipe in the book which was stuffed eggs. At first I thought the
dish might perhaps be bit too modest but the eggs were actually really, really
good.
Stuffed Eggs
Fashirovannye yaytsa
6 hard boiled eggs
3 tbsp mayonnaise
1 tbsp mustard
3 small gherkins finely chopped
2 tbsp spring onions finely chopped
salt and fresh black pepper from the mill
canned red peppers, parsley and small capers to garnish
Peel the eggs and halve them lengthwise. Carefully remove the yolks and
crush them well in a bowl with a fork. Add the mayonnaise, mustard, gherkins
and spring onion. Add the salt and black pepper and mix well with a spoon. Fill
the egg halves with the mixture and garnish with diced red peppers, parsley and
capers.
You might not believe that you can get something so
delicious from just hard boiled eggs. Ryland had real longing in his voice,
when he was remembering them the next day. There were a few eggs left over in
the fridge, so we had a small party of leftover food and wine the day after the
party.
Some observations about the preparation of the eggs:
you really need to be careful, when removing the yokes. Sometimes it feels like
hard boiled eggs could take quite rough handling, until you make one small
wrong move and the egg half breaks completely. It is also questionable whether
it's wise to make this dish for fifty guests. I cooked, pealed and removed the
yokes from forty eggs and that calls for steady nerves. And of course I forgot
something again: the capers! Of course it wasn't all that dangerous but I'm
pretty sure they would have brought a good addition to the overall taste. Well,
I now have two unopened jars of capers in the cupboard waiting for the next
time...
Kommentit
Lähetä kommentti