Paahdettuja kurpitsansiemeniä
Tänä vuonna vietimme halloween-juhlaa pyhäinmiestenpäivänä. Aiemmin sitä on viettetty amerikkalaiseen tyyliin viikkoa aikaisemmin mutta tänä vuonna aikataukut menivät niin, että tämä viikonloppu oli paras vaihtoehto. Olemme halloweenina myös juhlineet ystäväperheen pojan syntymäpäiviä ja tänä vuonna hän täytti 6 vuotta!
Sonnustauduimme siis naamiaisasuihin ja suuntasimme Lintuvaaraan. Olen myös perinteisesti vienyt moponi talviteloille ystävien autotalliin ja niin tänäkin vuonna. Jossain vaiheessa ajaessani Arabianrannasta Lintuvaaraan, tajusin että minulla on todellakin täydet noitameikit naamassa ja kypärä, jossa ei ole edes visiiriä. Yritin olla huomaamaton, varsinkin jos jouduin pysähtymään valoihin. Toisaalta, päivämeikkinä näkee usein hurjempiakin virityksiä, joten ehkä huoleni oli turha, eikä kukaan varmaan kiinnittänyt minuun pienintäkään huomiota:).
Halloween-juhla lasten kanssa on aina yhtä vauhdikasta. Paikaal oli 5 1-7 vuotiasta lasta ja yksi puoli vuotias kultainen noutaja, joten vauhtia riitti. Itse sain toimia taas virallisena Kylli-tätinä, eli kannustin lapsia piirtämään ja piirsin itse käskystä linnoja, noitia keijuja... Jossain vaiheessa saatiin kuitenkin makkarat paistettua grillissä ja kurpitsakeittoa pöytään. Kakun kuusi kynttilää puhallettiin laulun kera ja kaikki pakolliset kuviot saatiin suoritettua mallikkaasti, jonka jälkeen sai vaipua (liidullä värjäytyneelle) valkoiselle sohvalle, valkoviinilasi kädessä. Puuh! Enkä ollut edes emäntä!
Tuliaisiksi veimme paahdettuja kurpitsansiemeniä, jotka oli saatu 13 kiloisesta kurpitsasta, jonka olimme kasvattaneet Annalan palstalla. Kurpitsasta tehtiin lyhty, joka niin ikään vietiin lahjana. Kuten kuvitella saattaa, siemeniä oli sen kokoisessa kurpitsassa aika paljon. Hesarissa oli toissa viikolla kurpitsareseptejä Ruokatorstaissa ja nämä siemenet paahdettiin Hesarin reseptiä mukaillen.
Huuhtelin hieman siemeniä ja yritin poistaa suurimmat kurpitsan rippeet, jonka jälkeen siemeniä kuivateltiin hetken pyyhkeen päälle ja vielä taputeltiin kuivaksi talouspaperilla.Siementen määrää en tiedä, en mitannut niitä. Voisin kuvitella kuitenkin, että niitä oli jopa vajaa lita...
Perus mausteseos on seuraavanlainen:
2 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilimausteseosta
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja kurpitsan siemenet lisätään mausteöljyyn. Sekoitetaan hyvin niin, että kaikki siemenet ovat saaneet pintaansa mausteöljyä. Siemenet levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 1/2 tuntia. Annetaan jäähtyä talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Sonnustauduimme siis naamiaisasuihin ja suuntasimme Lintuvaaraan. Olen myös perinteisesti vienyt moponi talviteloille ystävien autotalliin ja niin tänäkin vuonna. Jossain vaiheessa ajaessani Arabianrannasta Lintuvaaraan, tajusin että minulla on todellakin täydet noitameikit naamassa ja kypärä, jossa ei ole edes visiiriä. Yritin olla huomaamaton, varsinkin jos jouduin pysähtymään valoihin. Toisaalta, päivämeikkinä näkee usein hurjempiakin virityksiä, joten ehkä huoleni oli turha, eikä kukaan varmaan kiinnittänyt minuun pienintäkään huomiota:).
Halloween-juhla lasten kanssa on aina yhtä vauhdikasta. Paikaal oli 5 1-7 vuotiasta lasta ja yksi puoli vuotias kultainen noutaja, joten vauhtia riitti. Itse sain toimia taas virallisena Kylli-tätinä, eli kannustin lapsia piirtämään ja piirsin itse käskystä linnoja, noitia keijuja... Jossain vaiheessa saatiin kuitenkin makkarat paistettua grillissä ja kurpitsakeittoa pöytään. Kakun kuusi kynttilää puhallettiin laulun kera ja kaikki pakolliset kuviot saatiin suoritettua mallikkaasti, jonka jälkeen sai vaipua (liidullä värjäytyneelle) valkoiselle sohvalle, valkoviinilasi kädessä. Puuh! Enkä ollut edes emäntä!
Tuliaisiksi veimme paahdettuja kurpitsansiemeniä, jotka oli saatu 13 kiloisesta kurpitsasta, jonka olimme kasvattaneet Annalan palstalla. Kurpitsasta tehtiin lyhty, joka niin ikään vietiin lahjana. Kuten kuvitella saattaa, siemeniä oli sen kokoisessa kurpitsassa aika paljon. Hesarissa oli toissa viikolla kurpitsareseptejä Ruokatorstaissa ja nämä siemenet paahdettiin Hesarin reseptiä mukaillen.
Huuhtelin hieman siemeniä ja yritin poistaa suurimmat kurpitsan rippeet, jonka jälkeen siemeniä kuivateltiin hetken pyyhkeen päälle ja vielä taputeltiin kuivaksi talouspaperilla.Siementen määrää en tiedä, en mitannut niitä. Voisin kuvitella kuitenkin, että niitä oli jopa vajaa lita...
Perus mausteseos on seuraavanlainen:
2 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilimausteseosta
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja kurpitsan siemenet lisätään mausteöljyyn. Sekoitetaan hyvin niin, että kaikki siemenet ovat saaneet pintaansa mausteöljyä. Siemenet levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 1/2 tuntia. Annetaan jäähtyä talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Nämä olivat yllättäen valtava hitti! Tai no, mikä ylläätys se oli. Olen aina rakastanut paahdettuja kurpitsansiemeniä. Muistelen vain, että lapsena Amerikassa paahdoimme vain siemenet uunissa ja ripoteltiin suolaa päälle. Voin kuitenkin muistaa väärin. Tämä mausteinen versio on kuitenkin aivan super! Sopii hyvin naposteluksi drinkkien kera. Nämä olivatkin sen verran suolaisia, että drinkkiä saa kulumaan ihan kiitettävästi. Kotiinkin jäi vähän naposteltavaa ja vein kulhon juuri piiloon yläkertaan, etten vedä koko satsia kerralla ja räjäytä verenpaineeni kattoon. Nämä ovat niin hyvä, ettei niiden syömistä oikein voi lopettaa, kun on kerran aloittanut. No, parvekkeella on vielä toinen kymmenkiloinen kurpitsa, joten tätä herkkua saa vielä lisää :D.
Kommentit
Lähetä kommentti