Sienipiirakka/Mushroom Pie
Sienireissumme jälkeen olemme oikeastaan syöneet vallan sieniä. Sunnuntaina kantarellikastiketta, maanantaina suppilovahverokastiketta. Tiistaina oli vuorossa sitten piirakka. Julkaisin piirakan kuvan Facebookissa ja ystäväni ehtivät jo toivoa reseptiä, joten tässä se nyt on:
Sienipiirakka
kuori:
100g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3/4 dl kylmää vettä (tai sen verran, että taikinasta tulee kiinteää)
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää voi ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmää vettä pikku hiljaa, kunnes taikinasta tulee kiinteää. Muodosta taikinasta pallo ja anna levätä hetken.
täyte:
7,5 dl suppilovahveroita (tai muita sieniä) karkeasti pilkottuna
2 keskikokoista sipulia hienonnettuna
70 g pekonia pilkottuna
1,5 pientä kesäkurpitsaa ohuina siivuina
suolaa
valkopippuria
sahramia
muskottipähkinää
3 kananmunaa
2 dl gouda-raastetta
1 dl kermaa
Paista pekoni rapeaksi kuumalla pannulla. Laitapaistetut pekonit sivuun erilliseen astiaan. Lisää pekonirasvaan hieman ruokaöljyä ja lisää sipuli. Kuullota sipulia n. 5 minuuttia ja lisää sienet. Paista seosta vielä 5 minuuttia j alisää kulhoon pekonin sekaan. Paahda kesäkurpitsaviipaleita öljyssä , kunnes ne saavat kunnolla väriä. Lisää pannuun pekoni-sieni-sipuliseos ja sekoita lastalla hyvin. Mausta suolalla, valkopippurilla, sahramilla ja muskottipähkinällä. Jäähdytä seos.
Valmista piirakkakuori. Kauli taikina suureksi, pyöreäksi levyksi. Asettele taikinalevy hyvin voideltuun piirakkavuokaan ja painele taikina hyvin reunoille. Tee pohjaan reikiä haarukalla. Peitä taikina leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kiviä. Esipaista taikinakuorta 225C asteessa 10 minuuttia.
Sekoita munat, juustoraaste ja kerma. Lisää sienitäytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte esipaistettuun piirakkakuoreen. Koristele pinta sienillä ja paahdetuilla kesäkurpitsaviipaleilla. Paista piirakka 225C asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Piirakasta tuli oikein herkullinen. Söimme sitä tänäänkin. Täytyy sanoa, että piirakka saattaa olla jopa parempaa seuraavana päivänä. Nyt saavat ehkä sieniherkut jäädä hetkeksi. Tuoreet sienet on kaikki käytetty ja loput sienet löytyvät myöhemmin pakkasesta.
Ja parastahan tässä piirakassa on se, että sienet on poimittu itse ja sipulit ja kesäkurpitsat kasvatettu palstalla. Omavaraista!
After my mushroom picking weekend we've really only eaten mushrooms. On Sunday and Monday we made mushroom sauce. On Tuesday it was then time to make a mushroom pie. I already posted a picture of the pie on Facebook and my friends already started asking for the recipe. So here goes:
Mushroom Pie
pastry:
100 g butter at room temperature
3 dl flour
1 tsp baking soda
0,5 tsp salt
3/4 dl cold water (or enough to form a firm dough)
Mix together the flour, baking soda and salt. Add the butter and mix into a grainy consistency by hand. Add the cold water a little at a time, until the dough becomes firm. Form into a ball and let rest for a moment.
filling:
7,5 dl chantarelles (or other mushrooms) roughly sliced
2 medium onions minced
70 g bacon sliced
1,5 small courgettes thinly sliced
salt
white pepper
saffron
nutmeg
3 eggs
2 dl shreded Gouda cheese
1 dl cream
Fry the bacon in a hot frying pan until crispy. Put the fried bacon in a bowl and set aside. Add a bit of oil to the bacon fat and add the onions. Sauté for 5 minutes and add the mushrooms. Sauté a further 5 minutes and add to the bowl with the bacon. Toast the courgette slices in oil, until they get a good bit of color. Add the bacon-mushroom-onion mixture to the pan and mix well with a spatula. Season with salt, white pepper, saffron and nutmeg. Let cool.
Prepare the pie crust. Roll the dough into a large flat circle. Place the dough into a well oiled pie mould and press the dough firmly along the edges. Make holes into the bottom with a fork. Cover the dough with baking paper and place stones on top as weights. Pre-bake the pie crust at 225C degrees for 10 minutes.
Combine the eggs, grated cheese and cream. Add to the pie filling and mix well.Pour the filling into the pre-baked pie crust. decorate with mushrooms and toasted courgette slices. Bake the pie at 225C for 20 minutes. Let the pie cool for a few moments before serving.
The pie was extremely delicious. We had some today too. I must say, that the pie was even more delicious the next day. I think we're done with mushroom dishes for w while now though. We've used up all the fresh mushrooms and later on we can take some from the freezer.
And of course the best thing about this pie is, that the mushrooms were picked by me and the onions and courgettes were grown at out allotment. Very self sufficient!
Kommentit
Lähetä kommentti