Savustetut perunat ja kylmäsavulohi-wasabikastike/Smoked Potatoes and Cold Smoked Salmon and Wasabi Sauce





Viimeinen lomaviikko on meneillään. Bloggaaminenkin on jäänyt loman loppua kohdn vähemmälle. Joko olemme grillanneet jotain todella helppoa tai sitten suuntaamme sivistyksen pariin kuten eilen, jolloin kävimme Tampereella ja söimme siellä nepalilaista. Suoraan sanoen, neljän mökkiviikon jälkeen taidamme kaivata jo vähän kaupunkiin.

Viime viikonloppuna kokeilimme kuitenkin vihdoin jotain uutta grilliruokaa. Ystäväni jakoi jo aiemmin kesällä Facebookissa savustettujen perunoiden ohjeen Soppa 365 sivustolta ja tämähän oli juuri sellainen erikoinen resepti, josta kiinnostuin heti. Hieno juttu, koska olin vähän pahoillani siitä, että grillissä valmistetun leivän lisäksi, emme oikein olleet keksineet mitään uutta grilliherkkuhittiä tälle kesälle. Tässä se nyt kuitenkin taitaa olla!

Ohje on seuraava:

Savustetut perunat ja kylmäsavulohi-wasabikastike
(hieman muunneltu versio)

1 kg esikeitettyjä uusia perunoita
4 rkl voita
4 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
1 tl hienoa merisuolaa

Sekoita pehmeä voi, hienonnettu rosmariini ja suola keskenään ja hiero perunoiden pintaan. Nosta perunat folion päälle savustuspönttöön ja savusta 10 minuuttia.

Kylmäsavulohi-wasabikastike:
150 g kylmäsavulohta
2 rkl kapriksia
2 kevätsipulin vartta
200 g ranskankermaa
1 limetin mehu
2 tl wasabia
ripaus suolaa
Ripaus sokeria

Hienonna kylmäsavulohi, kevätsipulin varret ja kaprikset. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile savustettujen perunoiden kera.


Hyvää oli! Perunat olivat sopivan savustettuja. Kymmenen minuuttia riittää mainiosti, ehkä voi kokeilla lyhyempääkin aikaa. Kastike oli ihanan raikas ja pehmensi peunoiden savuista makua hienosti. Koska tässä huushollissa sitten yllättäen rakastetaan wasabia, laitoin sitä vähän ronskilla otteella kastikkeeseen. Alkuperäisen ohjeen yhden teelusikallisen sijaan laitoikin ruokalusikallisen. Muilta ruokailijoilta ei moitetta tästä tullut, mutta itse olin sitä mieltä, että wasabia oli liikaa (tosin viraamme söisi luultavasti rautanauloja, jos niitä hänelle tarjoilisin...). Pari teelusikallista on varmasti ihan hyvä määrä.

Ihan tällaisenaan ei ruokalaji ehkä kuitenkaan riitä pääruoaksi. Lisäksi oli kanankoipia ja -siipiä (ja oikei joo, makkaraakin...), koska muuten pojat olisivat takuulla nostaneet myrskysän vastalauseen näin heppoisista eväistä.

Ja toki Samppa sitten sanoi, että kyllä ihan keitetyt uudet perunat ovat silti aina parhaita. No ovat, ovat. Tämähän nyt vain on yksi vaihtoehto, enkä ajatellut koko loppu elämämme ajan tarjota uusia perunoita vain ja ainoastaan savustettuina! Jeez, vähän armoa!


It´s the last week of summer vacation. I haven´t even sat down to write the blog lately. Either we´ve made something really easy on the grill or then we´ve headed towards civilization like yesterday, when we were in Tampere and had Nepalese. To be quite honest, after four weeks at the cottage I think we may be missing our city life a bit already.

Last weekend we did however finally try a new barbecue recipe. My friend shared a recipe for smoked potatoes on Facebook already earlier this summer from the Soppa 365 site and this was exactly the kind of unusual recipe I get interested in at once. This recipe find was also great, because I was a bit disappointed, that except for the grilled bread, we hadn´t really discovered any new sure-fire bbq recipe for this summer. I think this recipe may well be it!

The recipe is as follows:


Smoked Potatoes and Cold Smoked Salmon and Wasabi Sauce
(Slightly altered version)

1 kg precooked potatoes
4 tbsp butter
4 tbsp fresh minced rosemary
1 tsp fine sea salt

Mix the soft butter, minced rosemary and salt together and rub the surface of the potatoes with the mixture. Place the potatoes in a smoker on a sheet of aluminum foil and smoke for 10 minutes.

Cold Smoked salmon and Wasabi Sauce:

150 g cold smoked salmon
2 tbsp capers
the stems of 2 spring onions
200 g creme fraiche
juice of 1 lime
2 tsp wasabi
a dash of salt
a dash of sugar

Chop the salmon, spring onions and capers. Combine all the ingredients and mix well tomake an even sauce. Serve with the smoked potatoes.

So good! The potatoes were smoked just right. Ten minutes is enough, maybe less would be doable as well. The sauce was lovely and fresh and softened  smokiness of the potatoes perfectly. Because, surprisingly enough, we love wasabi in this household, I put that in the sauce with quite a heavy hand. The original recipe calls for one teaspoon only and I used one tablespoon. None of the other diners commented on the amount of wasabi, but I myself thought there was a bit too much of it in the sauce ( although I think our guest would eat rusty nails if I served them...). Two teaspoons of wasabi is probably a suitable amount.

The dish may not be quite substantial enough as a main course though. We also had chicken legs and wings (and okay yes, sausage as well...) because otherwise there would have been stormy protestation from the boys.

And of course Samppa then said, that plain cooked new potatoes are still the best. Well, of course they are. This is just one alternative, and I didn´t plan to serve smoked potatoes and only smoked potatoes from now on for the rest of our lives! Jeez, cut me some slack, will ya!

Kommentit

Suositut tekstit